Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 23:29 - Подготовка на руски и китайски специални военни подразделения „за общо настъпление срещу тероризма“
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 879 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Подготовка на руски и китайски специални военни подразделения за общо настъпление срещу тероризма

中国武警特种部队与俄罗斯近卫军联合演习拉开帷幕

Vorbereitung von russischen und chinesischen Spezialeinheiten "fьr eine gemeinsame Offensive gegen den Terrorismus"

02-13.12.2017, Инчуан (Автономен район Нинся-Хуй)

Съвместните учения на сборна група от силите за специално предназначение на Руската гвардия и специални части на китайската армия под кодово наименование „Сътрудничество-2017“ започнаха в събота на 2 декември и ще приключат на 13 декември.

Провеждат се в  административния център на Нинся-Хуйския автономен район на Китай, гр. Инчуан (население 1,6 мил.). За войските на Руската гвардия това е първото подобно мероприятие на територията на чужда държава.

В тържествената церемония по откриване на ученията взеха участие началникът на главния щаб на войските на националната гвардия на Руската федерация и първи заместник на директора на Руската гвардия генерал-полковник Сергей Ченчик и началникът на главния щаб на Специалните войски на Китайската народна република генерал-майор Джън Цзягай.

          Почти две седмици руските военослужещи от Центъра за специално предназначение „Витязь“ и сътрудниците на специалния отряд за бързо реагиране „Рысь“ и техните китайски колеги от отряда за специално предназначение „Пустинни лисици“ съвместно ще отработват действия, свързани с изпълняване на задачи с антитерористична насоченост.

Сценарият на ученията

Основно внимание в хода на ученията ще бъде отделено на взаимодействието при провеждане на специални операции в населени пунктове в условията на пустинни и планиски местности.

Избраното за ученията място напълно отговаря на тези задачи: Инчуан е разположен между река Хуанхъ и планинската верига Хъланшан, близо до пустинята Гоби.

          Руските и китайските спецове ще действат в състава на смесени взводове под единно ръководство.

Самото пристигане в Китай стана за руснаците първата операция по оперативно преместване на личен състав и войнски и специални товари по въздушен път на голямо разстояние в рамките на ученията. За целта беше задействана транспортната авиация на Руската гвардия.

          Руските спецове бяха настанени в типови казарми на територията на китайската специална войнска част. За кратък период на подготовка за съвместни действия те трябва да се запознаят с бойната техника, въоръжението, специалното снаряжение и средствата за индивидуална защита на китайските военослужещи, които те също ще използват. Основната храна на руснаците е собствена, но в хода на ученията ще се запознаят и с китайската кухня.

          В близките дни участниците в ученията ще проведат съвместни тренировки по десант от въртолети, щурмуване на постройки, освобождаване на заложници от различни транспортни средства, издирване и унищожаване на условен противник в градки квартали.

          През 2016 г. подобни руско-китайски антитерористични учения бяха проведени в зоната на разполагане на Специална руска дивизия с оперативно предназначение в Подмосковието.

 



Тагове:   китай-русия-съюз,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5337005
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930