Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2012 11:00 - Нови предложения на стар глас в БСП: ДА ИЗКЛЮЧИМ ВРАГА С ПАРТИЕН БИЛЕТ! (дискусията продължава - до 1-ви конгрес!)
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1263 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.06.2012 11:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Нови предложения на стар глас в БСП: ДА ИЗКЛЮЧИМ ВРАГА С ПАРТИЕН БИЛЕТ!  (дискусията продължава - до 1-ви конгрес!)

(КЪРВАВА ДРАМА, прочетена на стената на Янаки Стоилов във фейсбук)

Orlin Ivanov:

Конгресът отмина, решенията са взети и вървим към най-важните за БСП избори -свалянето на Герб от власт! Нов НС, ново ИБ, ново разпределение на силите-видно е, започва да се прави нещо. Някой хора всячески се опитват да плюят партията и ръководството, отделни лица и я водят към пълен провал, мислейки си, че ще вземат властта в БСП, като подсигурат Шеста загуба на изборите. Прави ли са!?
Такива хора, нямат място в редиците ни и новото ръководство, трябва да вземе незабавни мерки по този въпрос!?

На такива"другари" да се налагат наказания, а защо ли не и изключване от редиците на БСП!?

Mihail Balabanov:

Точно така.Една година преди изборите да организираме един лов на вещици , ще е много полезно за изборните ни резултати. Даже за най-сигурно да остане само Сергей, така предатели няма да има!

Orlin Ivanov:

Да - на една коректна,разумна вътрешнопартийна опозиция!

Не – на "вредните" за партията опозиционери, гонещи лични изгоди и облаги, не на реваншизма и личните отмъщения!?

Mihail Balabanov:

И кой преценява ,кои са вредни и кои не?

Камен Ангелов:

Орлинчо, дълго живея и дълго членувам в тая Партия; блъскали са ме, удряли са ме, изключвали са ме, връщали са ме, извинявали са се. Но все пак в тях силните обичаха много себе си, но отделяха обич и към народа. В днешните, на които ти залагаш, не блъскат като бившите - тях не ги интересува, ти какво казваш на тех за грешки. Те днешните си имат хора, с които се избират по конгреси, а там се говори внимателно, осторожно - няма сгрешили, има преданост, има местенце за изборно место. Всичко това го разбира нашия народ и няма да им повярва на това, което ще им говорят при новите избори. Вярвай ми, Орлинчо, разгромиха идеала ни, разгромиха правдата и истината на живота.

Lyubomir Petrov:

Я най-добре си направете от партията една секта, консолидирана около Станишев и после питайте, защо хората не гласуват за нея! От написаното по-горе човек може да изпадне в заблуждение и да остане с погрешното впечатление, че хората стоят на опашка, за да се запишат в БСП!

Hristina Marinova:

Орлине - кои са вредните за партията? Тези, които са работили безкористно за тази партия през целия си живот и виждат, как Станишев ще я погребе или тези, които се самоизбират по конференции и конгреси, без да ги е грижа за партия и народ ! Тези, които гонят интереси и облаги от партията са в НС на БСП, при делигираните, при депутатите, в новото бюро на СТАНИ - шеф на всяка цена - те не са при тези, които наистина се тревожат за това, което става в БСП! Следващите избори предварително са обречени и да не се заблуждаваме ! С умисъл се налива гориво в партия ГЕРБ ! Не може отново да сработи - Дайте другари да дадем и да сме единни с разликата, че вие ще си останете в блатото, а ние ще си се избираме пожизнено - НЕ МОЖЕ - БАСТА !

Камен Ангелов:

Любомире, имаше времена, когато тая партия изпращаше истински послания към народа и тогава, както ти казваш, се редяха на опашка да се записват. Нали за това говорим, че днешните нямат нищо общо с тая Партия, която наследиха и предадоха мълчаливо, подличко, тихо, за пари и благинки !!!!!

Иво Атанасов:

Орлине, поредните загуби дотук са шест. Ако говориш за седма, наистина не бива да я допуснем. Но това, което предлагаш, със сигурност ще ни доведе до нея.

Ruslan Yordanov:

Орлине, ако на това му викаш ново ръководство, направо ти завиждам за богатата фантазия.

Lyubomir Petrov:

Камене, съгласен съм с теб, но тези времена отминаха (поне в обозримо бъдеще). Радвам се, че правилно си разбрал позитивната ми критика! Благодаря! И за да те допълня, наистина говорим, че тази партия не е партията в която сме влизали навремето и тази партия не е адекватна на съвременните условия!

Ruslan Yordanov ама поне е от качествени хора :)))))))

Ruslan Yordanov:

Любомир, има няколко авторитетни фигури сред 23-та. Ти задавал ли си си въпроса защо в Бюрото не е поканен нито един от червените кметове, които спечелиха избори миналата есен? За сметка на това има непознати и в собствените си организации хора. Имам предвид племенника на Ненко Темелков и протежето на Петър Димитров.

Lyubomir Petrov:

Руслан, е, тези няколко авторитета ще са локомотива, който ще изведе до победен край БСП догодина! Работата вече е сериозна! Задавам си много въпроси и на повечето от тях имам отговори и какво от това? Предполагам, че имаш отговор на въпроса който ми задаваш, но с какво променяш ситуацията? А това е важно, с какво обикновените и честни социалисти могат да влияят на цялостната политика на БСП! За сега с нищо! А и при този екип ситуацията няма да се промени, защото замисъла е да оцелеят 40-50 човека, а не да се спечелят парламентарните избори! По прозрачна картинка от тази до сега в БСП не помня да е имало!

Jheko Dimitrov:

Хайде да престанем с лова на вещици и "врагове с партиен билет" в БСП най-накрая!
Който върши работа, има право да си изказва мнението. Ако ли ще се изключваме за това, че имаме мнение по различни въпроси, по-добре сами да си хвърлим партийните билети и БСП да се превърне в еднолична партия като АТАКА.

И БСП не е "ръководството", обикновените членове на БСП са БСП. Ръководството и партийният апарат трябва да имат само спомагателна функция и да изпълняват волята на членовете на БСП, а не да се разпореждат с тях и да решават кой да остане в БСП и кой да бъде изхвърлен.

Светлана Демирова:

А според Вас, другарю кой може да ни изключи от БСП ?

Имам в предвид др.Орлин Иванов.

Orlin Ivanov:

Няма значение,много ясно е казано къде трябва,кой и в какви случай!Лошото е ,че разнобоят в БСП продължава,няма угаждане,това е най-голямата услуга която правим на Бойко!Някой са щастливи от тия "боричкания"и очакват поредният"гонг"!!!

Jheko Dimitrov:

значи...не стига, че членовете на БСП се топят като брой по "естествен път", ами и трябва да се ускори това чрез изключване на членове на БСП? И ако следващите парламентарни избори не бъдат спечелени, пак ли обикновените членове на БСП ще бъдат виновни за това?- Точно ние изнасяме най-голямата тежест в работата на БСП и по време на избори, и между избори и съм сигурен, че 99,9% от обикновените членове на БСП дават всичко от себе си. Това, че има критики, не значи, че някой работи срещу БСП- точно обратното. Трябва да се търси причината за тези критики и недоволство.

Orlin Ivanov:

Много точно казано,но не допускаш ли,че има и такива хора/не обикновени членове/,които работят против БСП!?

Jheko Dimitrov:

има такива, които отблъскват както членове на БСП, така и сриват доверието в БСП- пример- едно изказване, което засегна перничани след земетресението. Щом се губят избори и рейтинга на БСП стои кажи-речи на едно ниво вече 3 години и половина почти, значи нещо не е наред. Този застой- и организационен, и като резултат от избори- си има причини. От последните местни избори в едно населено място спечелихме кмет с 200 гласа повече, но в Кюстендил изгубихме 2000 гласа в сравнение с изборите от края на миналата година.

Вярно, в Кюстендил изпреварихме ГЕРБ и сме втори, но нека си гледаме наште брой гласове. 2000 гласа не са малко.

Иво Атанасов:

Орлине, истински ме шокираш с подобна идея! Аз съм си отстоявал позицията и преди 1989 г. Тогава ме уволниха, но не ме изключиха от партията. А с тогавашния ми, така да се каже, "екзекутор" - всесилен секретар на ОК на БСП, сега сме приятели. Това не ти ли говори нещо? Не ти ли подсказва, колко е сложен животът и колко бихме сбъркали, ако обявим едного или другиго за предател? Като чета какво си написал, си мисля, че на мястото на този големец сигурно щеше да ме пратиш в Белене. Прав си, че има партийни членове, които работят срещу БСП. Това доказано са онези, които нижат загуба след загуба и са готови да трупат още. Но впечатлението ми е, че ти тях ги подкрепяш.

Plamen Simeonov:

Орлине, престани. Серги не става за нищо.Яначко създава паралелна структура в Монтана.

Spas Kolev:

Точно такова мнение не очаквах...Стига вече , някои да съдят Партията така , както са я съдили техните бащи ! Приятели , днес сме в 2012 - та година , не сме в 1956 -та или подобна сектантска... Към този , който предлага тази " фриволност " : - ОТ МОЯТА ВЯРА , КАК ЩЕ МЕ ИЗКЛЮЧИШ? ...Един мой началник - великолепен ръководител , ерудит , сторил прекалено за България - някакви идиоти го изключили от Партията в "онези мрачни" времена...По - късно, решили да го възстановят , станало грешка , министъра на Вътрешните работи Цанков - член на Политбюро - го извикал в кабинета си и му заявил , че го възстановяват, но да напише молба ! А , нашия , погледнал го изумително красноречиво, запалил цигара нахално и му декларирал: - " Аз съм член на Партията от 1938 - ма и нито съм излизал от нея , нито съм я напускал, нито съм се изключвал... Онзи , който ме е изключил, той и молбата да напише , сполай Ви! " , врътнал се и излязъл от кабинета... Този случай се разказваше доста из служебните коридори, а във връзка с 13-ия Конгрес , го предложиха - шефа - за Герой на Социалистическия труд! Много водка пихме от ония, 5 000 лева , съпровождащи звездата, целия колектив ! Такива ми ти работи...

Svetlozar Bahchevanov:

Ние, десните, нямаме нищо против да се самоизяждате. По сталински... :-)))

Ilia Ganchev:

Е, др. Стоилов, след тази дискусия чувствате ли се комфортно като зам.председател на Станишев? (казвам на Станишев, защото нито Станишев, нито състоялият се 11-ти конгрес могат категорично да бъдат определяни като част от Социалистическа партия ... Не се хващайте на измамни въдици, др. Стоилов, "дойде му времето" за малко смелост и от Ваша страна!!!

אמן!

(Продължение на дискусията)

Orlin Ivanov:

Ганчев,а аз те питам теб,как мислиш,няма ли поне един човек от БСП,на който "ти" с чиста съвест да вземеш партийния билет!?Какви "кървави"драми създаваш от написаното и как само се опитват да изопачат нещата!?

Vladislav Ivanov:

Пълна Живковизация:)

Съставът на ИБ на БСП все едно го е редил Бойко Борисов. Сигурно и тук се радва, както при избирането на Станишев. Нали, който дава парите той поръчва музиката?

Живко Георгиев: БСП изтърва и шанса да се превърне в интересна за широката публика партия. Тя отново излъчва послания, които са скучновати. Не показа нови лица, не каза нови думи, не демонстрира убеденост в собствената си сила. Вместо това ...прекалено много внимание посвети на опонента си ГЕРБ. Темата за управляващите трябва да присъства, но не в тези пропорции. Не стига ли, че ГЕРБ непрекъснато занимава общество със себе си, ами кара и всички останали да го правят.Вижте повече

Чудно ми е за колко Станишев е продал изборната загуба на БСП на Бойко Борисов? Защото е вече видно, че когато БСП пада електорално банковата сметка на приятелката на Станишев се увеличава от проекти, които се дават от правителството на ГЕРБ.

Hristina Marinova:

Аз виждам не само един човек на който трябва да му се отнеме партийния билет и първия трябва да е Станишев и всички около него които правят така че и следващите избори да са за ГЕРБ !

Ilia Ganchev:

Орлине, задаваш ми въпроси с малка трудност и аз ти отговарям: 1. Има няколко хиляди души, които не трябва да имат партиен билет за БСП и първият от тях е Станишев; 2. Аз вече не мисля, защото и да мисля и да говоря, няма кой да чуе - само констатирам факти и изказвания, А КОЙТО ТРЯБВА, НЕКА ДА МУ МИСЛИ!!!

НЕВЕРОЯТНО! Едва сега прочетох мнението на Христина Mаринова и установих, че е 100 % като моето!!!

Огнян Боюклиев: (взето от моята стена):

Тука има три типа умници! Единият за незабавна чистка, другият смята, че "подмяната на партийните билети" е задължителна, но след победата...сега нека работят другарите ренегати, ревизионисти и т.н. за победата, а после...

Има и трезвомислещи бесепари, и те май са мнозинство... но им се чудя на мазохиското търпение... такива са 99% от моите приятели...

Аз самия вече не съм от тях, омръзна ми да гласувам за холерата, за да не дойде чумата...

Все ми е тая и май ние ставаме все повече......

Лявото е вечна човешка идея и рано или късно ще има автентичен ляв политически субект... Тогава ще гласувам. Но това пак ще е опаковката на тази вечна идея...

Ilia Ganchev:

Георги Кирков за фалшивите социалисти:

Тяхното интимно желание е да изменят само характера на партията, но да й запазят името – като вкусна примамка. Те имат нужда само от „фирмата”. Всичките усилия ... от две години насам са насочени именно към това – да обсебят „фирмата”, защото без тая „фирма” – без фирмата на Работническа социалдемократическа партия, те ще се окажат едно недоразумение в нашия живот, каквото са и в нашите редове ...”

Огнян Боюклиев:

Братко Илия, това да не го казал духа на Майстора?

Ilia Ganchev:

Казал го е и го е написал през 1903 самият МАЙСТОР.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5338375
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930