Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2011 14:14 - МОЯТА ПРЕДСТАВА ЗА БСП (сегашната) в разговор с млад социалист
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 1147 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

МОЯТА ПРЕДСТАВА ЗА БСП (сегашната) в разговор с млад социалист

Ilia Ganchev:

Китайската комунистическа партия, съкратено ККП е основана през 1921 година. Генералният секретар на ЦК на ККП е Ху Дзинтао (2002).
Китайската комунистическа партия има приблизително 70 000 000 членове (50,3 млн. членове през 1991).
Към момента ККП е най-голямата партия в света.
Крайната цел на партията е осъществяването на комунистически обществен строй. Китайската комунистическа партия се ръководи в своята дейност от принципите на марксизма-ленинизма, идеите на вожда Мао Дзъдун и теориите на председателя Дън Сяопин.

Млад социалист: харесва това.

Млад социалист:

‎70 млн. членове означава около 8-9% от населението на Китай, което не е кой знае колко. Ако и БСП имаше реални 8-9%, то това би означавало, че нашата Партия би трябвало да има 675 хил.члена :)

А реално те са не повече от 100 000.

С 675 хил гласа, само на БСП всички избори ще ги печелим с 50+1

Ilia Ganchev:

Малко си сгрешил - 67 500, а най-вероятно е и под 50 000 - във Варна не повече от 2 000 плащат членски внос - останалият идва от "едно друго място"!

Партия ЛЕВИЦАТА, която е единствената автентично лява партия в Германия на територията на бившето ГДР е 0,5 от населението и печели 15 - 25 % от местата във всички власти! За цяла Германия членовете на ЛЕВИЦАТА са 73 000 души.

Млад социалист:

ПО-МАЛКО ДАЖЕ ...

Ilia Ganchev:

По-рано в БКП (тоталитарния предшественик на леката БСП) във Варна бяха 12 000 члена (1990 г) - тоест колкото в Китай %.

Казавам леката - забеляза ли/ сещаш ли се какво имам предвид?

Да се поясня все пак: Голямо нахалство е да се твърди, че БСП била100-летница!!! Исторически имаше 3 партии:

‎1. Партията на Благоев, която живя 33 години и се развиваше като партия на научния социализъм на Маркс, Енгелс и Люксембург.

‎2. После започна отклонението й от научния социализъм под формата на БКП - под влияние на сталинизма (тази престъпна злоупотреба със социализма!) - а после - постсталинизма, т.е. брежневизмо-живковизма.

‎3. Третата партия - БСП не се основава на базата на научния социализъм, а е буржоазно-капиталистическа партия по програма и действия - каквито са почти всички партии от ПЕС.

Мятайки се насам-натам, БСП прилича на една меко казано "лека жена" - МОЖЕ И ДА СЕ ПРОМЕНИ, НО Е МАЛКО ВЕРОЯТНО - ДАЙ БОЖЕ КАТО МАРИЯ МАГДАЛЕНА ДА СЕ ПОКАЕ И ПРЕЧИСТИ ОТ КАПИТАЛИСТИ И КРАДЦИ!!!

Млад социалист: 

Исторически погледнато, партията е една, но с различни етапи на своето съществуване. Именно затова е наричаме 100-летница, термина е прав, хронологията също. В това няма съмнение. Спокойно Ганчев. За друго обаче си много прав. Това , че в н...ачалото Партията на Благоев се основаваше на научния социализъм на Маркс е точно така и периода е същия - 33 г. След това нещата започнаха да се копират твърде много от КПСС и Сталин и именно това бе основната причина да се измени характера на БКП.

БСП е модерна лява партия. Сега, дали центъра в нея преобладава в някои моменти е съвсем различно. НО да кажем, че е лява изцяло. БСП е в унисон с ПЕС и европейската социалдемокрация (както се наричат левите партии в Западна Европа).

Ilia Ganchev:

Аз вече казах мнението си - БСП е капиталистическа Левица и затова няма правото да се нарича социалистическа - даже и това е кражба и още Кирков го е пояснил, в какво се състои кражбата: „...Няма съмнение, че една социалистическа партия, изпаднала в до подобно дередже, вече носи в себе си червея на разложението и нейната смърт е само един въпрос на времето. При такива условия всеки и най-искреният апел към „единство”, което вече фактически е невъзможно, остава глас на въпиющ в пустинята. В такъв случай всяко благородно подбуждение дава само нов повод за ин триги и клевети. Остава само едно радикално средство – ампутацията! И колкото по-скоро, толкова по-добре.Всяко колебание тук е неуместно и вредително. Никакви доводи за запазване на някакво си „единство” и „цялост” на партията, които фактически вече не съществуват, не трябва да ни занимават и смущават, когато пред нас стои жизненият въпрос, как да спасим най-добрите и най-преданите сили на партията, които се давят и задъхват в една тълпа от неустановени елементи и озлобени сърца, а заедно с това и чрез това да спасим и самата партия от пропаст и погинване.

Ето кое е най-важното, което ние трябва да извършим, а не от страх пред едно формално разцепление, когато фактически то е вече станало, да завираме главата си в пясъка и по тоя начин изкуствено да поддържаме едно невъзможно положение, изкуствено да насърчаваме едно безполезно съществуване.

Само „широките” могат да бъдат доволни от подобно положение, в което се намира днес партията, защото само при такова положение те могат да виреят. Ето защо те са против разцеплението, макар и да са неговата причина. Всяко разцепление е смърт за тях! Тяхното интимно желание е да изменят само характера на партията, но да й запазят името – като вкусна примамка. Те имат нужда само от „фирмата”. Всичките усилия ... от две години насам са насочени именно към това – да обсебят „фирмата”, защото без тая „фирма” – без фирмата на Работническа социалдемократическа партия, те ще се окажат едно недоразумение в нашия живот, каквото са и в нашите редове ...”




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5317770
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930