Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2016 20:52 - Китай и Русия хвърлят предизвикателство към господството на американските военно-морски сили? - Пекин, 08.01.2016, 16:35
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1116 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Китай и Русия хвърлят предизвикателство към господството на американските военно-морски сили? - Пекин, 08.01.2016, 16:35

*************************************************************************** Според съобщение на централната китайска телевизия на 5 януари ВМФ на САЩ е публикувал доклад, в който се твърди, че след приключване на студената война  американските ВМС не са се сблъсквали с конкуренти. Обаче сега подемът на военната мощ на Китай и Русия е довел до това, че въоружените сили на САЩ за пръв път от 25 години са се натъкнали на противник.

*************************************************************************** КАКВА Е СИЛАТА НА АМЕРИКАНСКИЯ ФЛОТ?

*************************************************************************** Докладът е озаглавен: "План за запазване на доминиращата позиция на САЩ по море". В доклада се анализира сегашната ситуация, в която се намира ВМФ на САЩ и неговите основни проблеми, като се привежда списък от мерки, които ще бъдат предприети от САЩ за решаване на проблема през близките 4 години.

*************************************************************************** В действителност, въпреки поредните заплахи и предизвикателства, не бива да се отрича, че ВМС на САЩ както и досега представляват най-мощната морска военна сила в света. По-важно е това, че технологичните изследвания и разработки на американската армия не спират: само през декември 2015 най-новият американски скадрен миноносец „Зумвалд“ премина първите изпитания и ако всичко прикючи благополучно, то този кораб ще бъде включен в експлоатация през 2016; самолетоносачът „Форд“ също е заплануван за влизане в действие през тази година, а към 2019 г. ще бъдат формирани нови боеспособни единици.

************************************************************************** Военният експерт Ин Джо подчерта, че ВМФ на САЩ е силен на първо място по „нивото на информатизация“, заема лидерска позиция в такива области, като радиоелектронната борба и др., всички боеви платформи могат да бъдат включени в мрежа, което съществено укрепва съвместната боеспособност. Освен това, ВМС на САЩ се движат в авангарда на иновациите в цял свят, „едно поколение напред“ от военната техника на другите страни.

*************************************************************************** КАКЪВ НАТИСК ОКАЗВАТ ВЪРХУ САЩ ВОЕННО-МОРСКИТЕ СИЛИ НА КИТАЙ И РУСИЯ?

*************************************************************************** В последния обнародван доклад описаните от американските ВМС противници – а именно Китай и Русия, продолжават на увеличават въоръженията си, като освен всичко друго много от тези оръжия са насочени към слабостите на САЩ.

*************************************************************************** Намаляването на бюджета на САЩ означава, че, сблъсквайки се с предизвикателството, американските ВМС няма да могат да решат проблемите, опирайки се на покупка на оръжия.

*************************************************************************** Що се отнася до развитието на китайския военно-морски флот, американската военна страна по естествен начин е съсредоточена върху синхронния скок на количеството и качеството през последните години.

*************************************************************************** Във връзка с количествените показатели, според данните на „Доклад за стратегията по безопасността в морските райони АТР“, през 2015 г. общият брой на китайските военни кораби се е увеличил до 303. Според оценката на американските военни, броят на  китайските военни кораби не само е прехвърлил този показател спрямо всички останали азиатски държави, ни и вече е надминал американските морски военни сили - в същия ден, когато американските ВМС публикуваха последния си доклад, информационната агенция „Aсошиейтид Прес“ цитира думите на военен източник за това, че в този момент САЩ имат 272 военни кораби и вече изистават от Китай.

*************************************************************************** Що се отнася до качеството, САЩ са загрижени най-вече за самолетоносачите и подводниците си. Неотдавна Министерството на отбраната на Китайската народна република обяви, че първият самолетоносач китайско производство се строи вече в гр. Далян. Китайските официални лица няма да разкриват плановете си относно бъдещите китайски самолетоносачи, но Пентагонът предполага, че към 2030 г. китайският ВМФ ще притежава много самолетоносачи.

*************************************************************************** Освен това, неотдавна американски морски военни от високо ниво също потвърдиха, че китайските стратегически атомни подводници през 2015 са извършили за пръв път стратегическо плаване, заявявайки, че това означава първо формиране на „адрени способности върху морска основа“ в истинския смисъл. Въпреки това тази информация не получи потвърждение от страна на Министерството на отбраната на Китай.

*************************************************************************** Ин Джо заяви, че ВМС на САШ пускат слухове за заплаха от страна на китайските ВМС основно заради борбата си за собствените военни разходи. В последните години китайският флот намалява разликите в развитието на военните технологии в сранение със САЩ, но американците по старому се надяват, както и в миналото да контролират морските територи около Китай, така че в бъдеще китайският  ВМФ безусловно ще засилва потенциала си по защита на своите коренни интереси.

*************************************************************************** Ин Джо: „Натискът на руския военно-морски флот върху САЩ се изразява главно в ядрените сили, а също в заплахата с тактическо ядрено оръжие срещу  американските самолетоносачи и други цели. Русия представлява единствената страна, която може да унищожи САЩ на основата на морското ядрено оръжие, в сегашния момент руският ВМФ се възражда и в бъдеще може да премине от брегова отбрана към далечните морски води. Без САЩ няма нито една европейска страна, която да може да достигне мощта на Русия, военните сили на САЩ са неотделими от Европа, което води до пренасяне на стратегическия център на тежестта на Изток.“

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5338230
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930