Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2012 11:16 - Ангела Меркел в клещите на френските и немски социалисти
Автор: iliaganchev Категория: Забавление   
Прочетен: 650 Коментари: 0 Гласове:
1



Ангела Меркел в клещите на френските и немски социалисти
Левите „капиталоиди” развалиха рахатлъка на десните слуги на финансовия капитал!
"Канцлерката не може сама да решава за съдбата на Европа”, каза говорителят на френските социалисти, Бенуа Амон и заплаши, че договорът по фискалния пакт ще се провали. (Интервюто тук:
http://videos.tf1.fr/infos/elections-presidentielles/pour-hamon-merkel-ne-peut-decider-seule-du-sort-de-l-europe-7241024.html )

Малко преди берлинското турне на френския президент Франсуа Олан, неговата партия силно критикува федералната канцлерка от ХДС Ангела Меркел..

Париж настоява за нови предоговаряне на Фискалния пакт, свързан с бюджетната дисциплина, „за да постигне икономиката отново размах в растежа си”.

Меркел „не можела сама да решава относно съдбата на Европа”.

Утре Олан поема властта от Саркози, а в сряда заминава на посещение в Берлин при Меркел.

Олан иска Фискалният пакт на ЕС да бъде допълнен с компонента за растежа.

         „Ние не бяхме на избори, за да избираме президентка на ЕС на име г-жа Меркел, която суверенно да решава съдбата на всички други!”, каза Амон по Трета френска телевизия.

         Т.н. политика на пестеливост, върху която се опирал Фискалният пакт, довела Гърция „до провал”, а сега кризата се разпространявала „в Испания, Португалия и в цяла Европа”.

Затова трябвало да се постави „край на икономиите”, поиска Амон.

Никой нямало повече да купува поради „пестеливия курс” на Европа.

„Ние искаме, г-жа Меркел да чуе това послание, в противен случай договорът (по фискалният пакт” няма да бъде ратифициран”.

Това говори вече ясно за риск от СБЛЪСЪК между двете сръхсили вЕвропа и Евро-зоната!

Н авъпроса на водещия, дали съществува темата за риск от сблъсък между Париж и Берлин, Амон каза, че рискът зависи от Меркел, която бързала да ратифицира договора за фискалния пакт.

„Тя може да взема решения, които са задължителни за Германия, каквито си ще, но ние имаме мандат за френския народ!”

Преди това изявление Меркел беше казала, че очаквала „добро сътрудничество” с Олан. „Ние от възникването на Федералнат република знаем, че едно добро немско-френско взаимоотношение просто е много важно и за двете страни”, каза Меркел в събота в откритото си съботно послание.

Министърът на външните работи на ФРГ Гидо Вестервеле от Св.ДП предупреди Олан да спазва договореността с Франция. „Що се отнася до Фискалният пакт, той е вече в сила”, каза Вестервеле. Той обаче се се оказа отстъпчив, що се отнася до това, че пактът „трябвало да се основава не само върху дългове, но и върху реформи по конкурентноспособността и структурата.”

         Президентът на европарламента Манфред Шулц от ГСДП подчерта от своя страна, че Фискалният пакт ще има смисъл само ако до него стои и пакт за растеж.

„Пактът за растеж и трудова заетост не е задължително да бъде част от Фискалния пакт, но той трябва да въде равноправен с него”, каза социалистът от ПЕС.

Ударът на френските социалисти бе довършен от немските им събратя същия неделен ден чрез изборите за местен парламент „Ландтаг” в най-голямата по население германска провинция „Северен Рейн-Вестфалия” (18 мил. жители), в които ГСДП нанесе съкрушителен удар срещу християндемократите на Меркел.

Там от имащите право на глас общо 13 264 231 души, гласуваха 59,6 %, т.е. 7 901 922, от които валидни  7 780 555.

За ХДС – 32,7 %,

а за ГСДП – 42,3 %, които заедно със зелените 9,3 % имат абсолютно мнозинство.

На предстоящите през горещото лято на 2013 фатални избори на БУНДЕСТАГ, Меркел (ХДС) ще загуби, а ГСДП ще излъчи своя кандитат за нов канцлер и това е вероятно да бъде спечелилата сега в СР-В Ханелоре Крафт.

         Само генерал-лейтенант Борисов ще държи твърдо дясната линия на Балканите – цветущата част на Европейския съюз”; докато германците ще се чудят къде да се сврат от бедност, ние охолно ще си караме мерцедесите по новите магистрали, а железниците ще закрием като малоефективни ...




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5339940
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930