Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2010 10:17 - За обща култура – КОИ СА СЕКРЕТАРИТЕ И СЪВЕТНИЦИТЕ НА Г.ПЪРВАНОВ
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1919 Коментари: 0 Гласове:
0



За обща култура – КОИ СА СЕКРЕТАРИТЕ И СЪВЕТНИЦИТЕ НА Г.ПЪРВАНОВ

 

* Бойка Башлиева, секретар по връзки с медиите

Магистър по журналистика, завършила е СУ “Св. Климент Охридски”, специализирала е в Reuters Foundation – Лондон. Била е парламентарен репортер и ръководител на икономическия отдел на в. “Дума”, нещатен кореспондент на БТА във Вашингтон, редактор във в. “Монитор” и в. “Банкеръ”. В периода 2000 - 2002 година е прессекретар на председателя на ВС на БСП. Владее английски и немски.

* Николай Николов, секретар по социалната политика

Роден на 25.01.1951 г. в Ямбол. Магистър по икономика, завършил през 1974 г. специалността "Икономическа кибернетика" в Московския икономически университет "Плеханов", докторант в УНСС, София. Специализирал e социално осигуряване в София и социална политика и публична администрация в Обединения виенски институт, Харвардския институт за международно развитие и Джорджтаунския университет в САЩ. Бил е член на управителния съвет на Националната здравно-осигурителна каса, старши консултант към Американската агенция за международно развитие, управител на Националния осигурителен институт от създаването му през 1996 до 2000 г., заместник-министър на труда и социалните грижи от 1993 до 1996 г., началник на Главно управление "Социално осигуряване" от 1990 до 1996 г., експерт в Комисията по труда и социалното осигуряване на Народното събрание през 1992 г. Бил е и дългогодишен член и председател на Комисията по социално осигуряване и подпомагане в Националния съвет за тристранно сътрудничество и член на Комисията по опрощаване на несъбираемите държавни вземания към Президента на Републиката. Преподавател в Училището по мениджмънт към Нов български университет, лектор и автор на редица статии, доклади, книги и проекти в социалната област. Женен, със син и дъщеря. Владее френски и руски.

* Павлина Попова, секретар по външна политика

Завършила e право в Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. В периода 1983–1991 г. работи в правните отдели на Българската търговско-промишлена палата и Комитета по туризъм и в Посолството на България в САЩ. От 1995-1997 г. е Г лавен съветник и заместник-секретар по европейска интеграция в Секретариата по европейска интеграция към М инистерския съвет. През 1991-1995 е на частна юридическа практика, а от 1998 г. – адвокат. Като основател и член на Управителния съвет на “Форума за европейска политика” активно работи по редица проекти, свързани със задълбочаване на по знанията за ЕС и налагане на европейските ценности в България . E дин от авторите и координатор по изготвянето на единственото по рода си изследване “Мониторинг на подготовката на България за присъединяването й към ЕС” (2001 г., 2002 г., 2003 г.) . Автор на частта за България в две сравнителни проучвания на Бюрото на Международната организация по труда на ООН в Женева, отнасящи се до Закона за държавния служител и социален диалог в службите за извънредни ситуации. Член на Съвета по европейска и евроатлантическа интеграция при Президента на Република България. Владее английски и руски.

* Емил Вълев, секретар по външна политика

Роден на 20 август 1956 г. в София. Завършил е международни отношения в УНСС – София. Специализирал е “Европейски въпроси” в Института за международни отношения “Клингетдал” в Хага, Холандия (1991 г.). Над 24 години работи в МВнР, в отдел “ООН и разоръжаване” и дирекция “Международни организации и права на човека”. Бил е началник на управление “Европейска интеграция”. В това качество участва в процеса на подготовка и подаване на молбата на България за членство в ЕС. Работил е в посолствата на Република България в Кения и Полша и в Постоянното представителство към ООН в Ню Йорк. През периода 2002-2006 г. е извънреден и пълномощен посланик в Кралство Белгия и във Великото херцогство Люксембург. Едновременно е ръководител на Мисията на Република България към НАТО, а след приемането ни в Алианса – постоянен представител в Северноатлантическия съвет (до 2004 г.). Член е на УС на Българското дипломатическо дружество. Владее английски, руски и полски.

* Горан Йонов, секретар на президента по външна политика и сигурност

Роден на 13 март 1947 г. в гр. Септември, Пазарджишка област. Завършва Първа английска езикова гимназия в София и международни икономически отношения в УНСС. След дипломирането си постъпва в Министерството на външната търговия като референт в отдел “Балкански страни”. По-късно преминава на работа във ВТО “Балкантурист”. Бил е представител на “Балкантурист” в Атина. Дипломатическата си кариера започва през 1988 г. като референт в отдел ”Четвърти”, по-късно е съветник в българското посолство в Лондон, експерт в управление “Международни организации”, началник управление “Човешки ресурси”; пълномощен министър в посолството – Хага. Участвал е в делегации за сесии на Общото събрание на ООН и други органи на Световната организация. Дълги години е сътрудничил в Института за външна политика “Иван Башев”, където има публикации. След завръщането си от Холандия през 1997 г. работи в частния сектор последователно като консултант по програми и проекти на Европейския съюз, директор “Човешки ресурси” на “Дружба” АД – Пловдив, изпълнителен директор на “ИПОМА” АД, София. С указ на Президента през 2004 г. е назначен за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Стокхолм. След завръщането си от Швеция става заместник-министър на вътрешните работи до м.юли 2008 г. Бил е член УС на Българското дипломатическо дружество и на ръководството на Националната асоциация за международни отношения. Владее гръцки, руски и английски език.

* Добрин Канев, секретар по изследвания и анализи

Роден на 23.10.1948 г. Завършил е икономика на външната търговия във ВИИ - София. Доктор по философия. Доцент в НБУ, зам.- ръководител на Департамент по политически науки. Постоянен старши сътрудник на Центъра за изследване на европейската интеграция на Бонския университет. През 1995-1997 г.-. създава и ръководи отдел “Парламентарни изследвания “ на Народното събрание. Бил е гост-преподавател и е изнасял лекции в университети във ФРГ, Великобритания, САЩ, Белгия. Главен редактор на сп. “Политически изследвания" и член на международната редколегия на сп. “Преглед на Югоизточна Европа” – Дюселдорф. Автор на редица монографии и научни статии в България и чужбина по въпросите на социалдемокрацията и на българската политическа система. Владее немски, английски, руски, френски. Женен, с двама синове.

* Ертан Кара, секретар по икономическите въпроси

Роден на 16.05.1972 г. в Кърджали. Завършил е Анкарския университет - Турция, специалност “Международни отношения”, и Технически университет – София, специалност “Индустриален мениджмънт”. Работил е като изпълнителен директор на “Света Елена” АД – София, като бизнесконсултант на “Битова електроника” АД – В. Търново и в “Систем комерс” АД – София.

* Кирил Ананиев, секретар по финансовата политика

Роден e на 2 юли 1955 г. През 1980 г. завършва Висшия икономически институт - София, специалност "Финанси и кредит". Специализирал е в областта на финансирането на социално-културните разходи (УНСС), както и в областта на реформата в здравеопазването (Чикаго, САЩ). Работил e в Министерство на финансите, където последователно заема следните длъжности: 1980-1984 г. - специалист в Дирекция "Финанси и нормативи на социално-културната сфера"; 1984-1990 г. - гл. специалист в Дирекция "Финанси на извънпроизводствената дейност", Управление "Държавни разходи"; 1990-1991 г. - главен експерт в Дирекция "Финанси и управление на духовната и социална сфера"; 1991-1994 г. - началник на отдел в Главно управление "Държавни разходи"; 1994 г. e зам.-началник на Главно управление "Държавни разходи" и в периода 1994 - 1996 г. - началник в Главно управление "Държавни разходи". В периода август 1996 г. - юли 1998 г. е със задграничен мандат като завеждащ финансово-административната служба в Постоянното представителство на Република България при ООН в Женева, Швейцария. От юли 1998 г. до юли 2009 г. заема длъжността заместник-министър на финансите.

* Петър Кънев, съветник на президента по черноморското икономическо сътрудничество

Роден e на 18 декември 1953 г. в Ямбол. Завършил е Московския полиграфически институт, специалност “Технология и организация на графичната индустрия”, специализирал във Висшето графично училище в Лайпциг. Следдипломна квалификация по международни икономически отношения във ВИИ “Карл Маркс”. Началник производствен отдел, заместник-директор и директор на Държавната печатница в гр. Ямбол (1980-1985 г.), заместник-директор и директор на Полиграфическия комбинат в гр. София (1985-1990 г.). От 1991 до 2005 г. и в момента е собственик на печатници “Демакс АД” Народен представител в 40-то Народно събрание. Заместник-председател на Комисията по икономическа политика и член на Комисията по бюджет и финанси, председател на групата за приятелство “България-Русия”, заместник-председател на Парламентарната асамблея на черноморското икономическо сътрудничество. Член на настоятелството на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, председател на Управителния съвет на Съюза на полиграфическата индустрия в България. Вицепрезидент на волейболен клуб ЦСКА и първи вицепрезидент на Българската федерация по волейбол.

* Румен Марков, секретар по националната сигурност

Роден на 2.05.1958 г. в София. Завършил е Софийската математическа гимназия, а след това специалност “Право” в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Специализира в университета в Барселона. Доктор по право и професор по наказателно право. От 1983 до 1985 година е следовател. От 1985 г. преподавател в Академията на МВР, където е бил асистент, заместник-ректор и член на академичния съвет. През май 2004 г. става ректор на Академията на МВР. Румен Марков е председател на Експертния съвет при Постоянната комисия за управление на силите и средствата при МВР при кризисни ситуации, член на Държавно-обществена консултативна комисия по въпросите на превенцията на престъпността, на Специализирания научен съвет по Национална сигурност при ВАК. Румен Марков членува в Асоциацията на полицейските ръководители, Съвета на ректорите на висшите училища и в Съюза на учените в България. През 2006 година е удостоен със звание “генерал-майор”. Автор е на три монографии и на множество студии и статии по проблемите на наказателното право. Награден е с Почетен знак на МВР ІІ и ІІІ степен и Златен медал “Правосъдие, свобода, сигурност”. Женен, има две деца.

* Цветан Сивков, секретар по юридическите въпроси

Роден на 28.11.1960 г. в Плевен. Доктор по право в СУ “Св. Климент Охридски”. Работил е като стажант-съдия в СГС, асистент, старши асистент и главен асистент в Софийския университет. Води лекционни курсове по териториално и селищно устройство и по местно управление също във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Има публикации в областта на местното управление, административното наказване и по въпроси на публичното право на Германия. Женен, с една дъщеря.

* Андрей Бунджулов, секретар по връзки с гражданското общество

Роден през 1955 г. Доцент, доктор по социология. Работил е като асистент по социология на социалното управление в Софийския университет “Св. Климент Охридски” и като научен сътрудник в Националния център за изследване на общественото мнение (НЦИОМ), както и в Института за критически социални изследвания (ИКСИ). Преподава социология на политиката и социология на историята в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Бил е първи секретар на Комсомола (март 1986 – юни 1989 г.) През юли 1989 година е освободен заради опитите му да реформира и демократизира младежката организация. След 10 ноември 1989 участва в ръководството на Обединението за социална демокрация (ОСД) в БСП. Един от основателите на Евролевицата и по-късно на Политическо движение “Социалдемократи”. До юли 2005 г. е председател на Националния съвет на движението. Програмен директор на Социалдемократическия институт. Автор на книги и множество публикации в печата в областта на социологията, политологическия анализ на прехода в българското общество след 1989 г. Женен, с две дъщери.

* Венелин Узунов, секретар на президента по взаимодействието с местните власти

Роден e на 27 юли 1949 г. в с. Хърсово. Завършил е Техническия университет в Русе. Бил е председател на Общинския съвет на Българските професионални съюзи в Разград, главен директор на Стопанска дирекция “Мeстна промишленост и битови услуги” в Разград, завеждащ отдел “Промишленост” в Областния съвет в Разград и генерален директор на фирма “Хърсате” – Разград. От 1991 г. до 2005 г. е кмет на община Разград. Учредител, член на Управителния съвет, Председател на Управителния съвет и почетен председател на Националното сдружение на общините в Република България от 1996 до 2004 г. Народен представител в 40-то Народно събрание. Председател на Комисията по политика при бедствия и аварии и член на Комисията по въпросите на държавната администрация. Специализация по местно управление и регионална политика в Columbus University, Южна Каролина, САЩ.

* Контраадмирал Николай Николов, съветник на върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност

Роден е на 11 юли 1958 година във Варна. Завършил е Висшето военно морско училище във Варна, Академия на военноморските сили в Русия, преминал курсове на обучение в генералщабната академия във Великобритания, по управление на ресурсите за отбрана в Монтерей, САЩ, за ръководни кадри по мироопазващи операции в Нюпорт, САЩ. Началник на управление “Стратегическо планиране” в Генералния щаб на БА от 2004 г. Началник на управление “Оперативно” в щаба на ВМС (2003-2004), началник щаб на военно-морска база Варна (2002-2003), командир на бригада “Леки сили”-Созопол (2000-2002), заместник-началник щаб на военно-морска база Варна (1997-2000), командир на дивизион патрулни кораби (1995-1997), началник щаб на дивизион патрулни кораби (1992-1995), от 1981 до 1992 последователно е командир на бойна част, старши помощник-командир и командир на фрегата. Автор на публикации по въпросите на планирането на силите и интегрирането и трансформацията на българските въоръжени сили. Отличен е с Награден знак “За вярна служба под знамената”.

* Проф. Борислав Борисов, съветник по проблемите на образованието, науката и икономическото развитие

Роден на 12 септември 1949 г. в София. Завършил е Висшия икономически институт в София. Доктор по икономика. Ректор на Университета за национално и световно стопанство. Редовен професор. Чете лекционен курс по интелектуална собственост и по управление на нематериалните активи. Специализирал е в Москва, Санкт Петербург, Берлин, Прага, Будапеща, Варшава, Талин и Женева. От 1982 г. последователно е заместник-директор и директор на Висшата следдипломна школа по икономика и управление при Висшия икономически университет, директор на департамент “Интелектуална собственост”, ръководител на катедра “Интелектуална собственост”, директор на университетското издателство, заместник-ректор на УНСС, член на академичния съвет на УНСС. Председател на научния съвет на Българо-френския център по мениджмънт “Марком” (1991-1995), председател на редакционния съвет на списание “Интелектуална собственост” (1996-1997), заместник-председател на Съюза на изобретателите в България (1994-1997), председател на съвета на директорите на Летища Бургас (1996-1997), изпълнителен директор на пенсионен фонд “Балкан” (1998-1999), член на надзорния съвет на НОИ (2000-2001), народен представител в 39-то Народно събрание, член на Комисията по наука и образование (2001-2004), председател на управителния съвет на Спортния тотализатор (2005-2006). Председател на Асоциацията на организациите на работодателите в България и на Националната асоциация за интелектуална собственост и заместник-председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

* Катя Николова, съветник по вътрешната политика

Магистър по икономика и социология. Завършила е Университета за национално и световно стопанство и следдипломна квалификация по банки и банково дело. През периода 1988-1991 г. е била секретар на ИК на ОбНС “Надежда” - София. Работила е в Железопътния завод в София. Била е кредитен инспектор в Първа частна банка. От 1993 до 2007 г. е председател на РС на БСП “Надежда” - гр. София. Секретар, член на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП от 2002 г. От 2005 г. е ръководител на направление “Избори” във Висшия съвет на БСП. Зам.-председател на Градския съвет на БСП.

* Бойко Радоев, парламентарен секретар на президента

Роден на 19 юни 1951 г. в София. Завършил е Техническия институт и редовна аспирантура в Академията за обществени науки в Москва. Доктор по история. Работил е в Софийския градски комитет на БКП. Бил е преподавател в АОНСУ. От 1992 до 1996 г. е бил управител на фирма и е работил в банковия сектор. Народен представител в 38-то, 39-то и 40-то Народно събрание. Заместник-председател на Комисията по гражданското общество и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и на Комисията по медии и гражданско общество.

* Антоний Тодоров, съветник по подготовка на политически послания

Роден на 10 декември 1957 г. в София. Завършил е международни отношения във Висшия икономически институт в София. Кандидат на историческите науки. Доцент по политология в НБУ, заместник-ректор по международната дейност, ръководител на Департамента по политически науки и директор на Франкофонската програма по политически науки. От 1990 до 1999 година е бил главен асистент в НБУ. От 1995 до 1997 е старши съветник в отдел “Парламентарни изследвания” на НС. Бил е главен редактор на списание “Български наблюдател” и редактор във вестник “Култура”. Гост-професор и лектор в университети във Франция, Белгия, Италия. Стипендиант на Университетската агенция на франкофонията, на Североатлантическата асамблея, East-West Institute, фондация “Ендрю Мелън”. Председател е на управителния съвет на Българската асоциация по политически науки и е член на управителния съвет на фондациите “Развитие на гражданското общество” (1998-2000) и “Манфред Вьорнер”. Член на фондация МАРКОМ, Асоциацията на франкофоните в социалните науки и на асоциация ACCESS, на Обществения институт за социални и екологични изследвания, Българската Хелзинкска гражданска асамблея. Член-учредител на Центъра за изследване на демокрацията.

* Маргарита Атанасова, съветник по социалната политика

Завършила е Университета за национално и световно стопанство. Доктор по икономика. Заместник-ректор на УНСС. От 1990 г. е доцент. Води лекционни курсове по управление на човешките ресурси и икономика на труда. Ръководител на катедра “Труд и социална защита” (2001-2005). Специализирала е в Кралски колеж Кеймбридж, Атинския икономически университет, Университет “Сейнт Ендрю”, Федералната служба по заетостта на Германия. Консултант по управление на човешките ресурси в публичната администрация и бизнес организациите. Участник в научно-приложни проекти по проблемите на пазара на труда, заетостта и развитието на човешките ресурси. Автор на редица книги в областта на управлението на човешки ресурси и обучение на персонала. Член на Икономическия и социален съвет (2004-2005) и на изпълнителния съвет на Национален фонд “Научни изследвания” към МОН (2003-2006). Национален представител в Хелзинкската група към директорат “Изследвания” на Европейската комисия.

* Проф. Григор Горчев, съветник по здравната политика

Роден на 15 май 1956 г. във Велико Търново. Завършил е Висшия медицински институт в Плевен. Специализирал е акушерство и гинекология, онкология. Кандидат на медицинските науки. Професор. Ректор на Медицинския университет в Плевен. Специализирал е в Страсбург, Париж, Рим. Член на Българския лекарски съюз, Българското научно дружество по акушерство и гинекология, Френската асоциация по онкологична гинекология, Европейската асоциация по медицинска онкология, Европейската асоциация по онкологична хирургия. Председател на Българската асоциация по гинекологична ендоскопия. Автор е на множество монографии, статии в научни списания, научни филми, има над 100 научни публикации в чужбина. Носител на наградата “Медик на годината” за 2004 г. , носител на почетно отличие “Лекар на годината” през 2006 г., Почетен знак първа степен от БЛС, Личност на годината на Американския биографичен институт и Комисията за международни проучвания за 2005 г., почетен гражданин на Плевен.

* Ст. н.с. Митко Димитров, съветник по икономически стратегии и програми

Роден на 18 август 1950 г. Завършил Института за национално и световно стопанство. Доктор по икономика. Директор на Икономическия институт на БАН. Специализирал е в London Business School, в университета в Гент, Белгия, в Международния валутен фонд във Виена, в Британската академия в Лондон и Икономическия институт в Москва. Участник в изследователски и научно-образователни проекти. Преподавател във Варненския свободен университет, Великотърновския университет и Софийския университет. Автор е на книги, стадии и студии. Член на научната комисия по икономически науки към ВАК и на научния съвет на Икономическия институт на БАН, на Европейската икономическа асоциация, Асоциацията за сравнителни икономически изследвания, на Изпълнителния комитет на Европейската асоциация за сравнителни икономически изследвания. Председател на Комисията за оценяване и акредитиране на Българската асоциация за управленско развитие и предприемачество.

* Венцеслав Димитров, съветник по икономическите въпроси

Роден на 17 април 1945 г. в София. Завършил е международни отношения във Висшия икономически институт в София и математика в Софийския университет. Кандидат на икономическите науки. Депутат във Великото народно събрание, заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси и председател на банковата подкомисия. Народен представител в 36-то Народно събрание, председател на Комисията по бюджет и финанси. Депутат в 37-ото Народно събрание, заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси и член на съвместния парламентарен комитет България-Европейски съюз. Депутат в 38-то Народно събрание. Автор на икономически публикации в областта на световната и българската икономика и международните финанси. Член на клубния съвет на ФК “Левски 1914”, на управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата (1990-2004), на изпълнителното бюро на Българската търговско-промишлена палата (1992-1997), на пленарния съвет на Българската народна банка ( 1991-1997).

* Кирил Аврамов, секретар по културата

Роден на 10 февруари 1944 година в Нова Загора. Завършил Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работил е в Института за външна политика към Министерството на външните работи и Съвета за външни отношения на Държавния съвет. Заемал е отговорни длъжности в Министерството на културата и Министерството на отбраната. От 2002 година работи в администрацията на президента на Република България. Публикувал е научни статии, журналистически материали и литературни творби. Има издадени няколко книги. Автор и на четири стихосбирки. Занимава се с изобразително изкуство.

* Невин Осман, секретар по юридическите въпроси

Родена на 2.04.1977 г. Завършила е право в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Магистър по защита на националната сигурност от Академията на Министерството на вътрешните работи. Работила е в дирекция “Правна и международноправна дейност” на Държавната комисия по сигурност на информацията (2003-2004 г.), била е съдебен кандидат в Софийски градски съд и адвокат в кантора в Софийската адвокатска колегия. Асистент по защита на класифицираната информация в академията на МВР. Автор е на множество статии. Владее френски, руски и английски език.

* Иво Атанасов, секретар по комуникационната политика

Роден на 16 февруари 1953 г. в Кюстендил. Завършва икономика на промишлеността във ВИИ „Карл Маркс”. Пет пъти е избиран за народен представител (1991-2009). Заместник-председател (1992-1994) и председател (1995-1997) на парламентарната Комисия по култура, заместник-председател на Комисията по култура и медии (1997-2001) и по телевизия и радио (2001-2005), председател на Комисията по гражданско общество и медии (2005-2009). Заместник-председател на парламентарната група на „Коалиция за България” (1999-2005). Заместник-председател и председател на групата за приятелство „България – Италия”. Член на българската делегация в Парламентарната асамблея на Западноевропейския съюз (2005-2009). Участник в няколко годишни сесии на Интерпарламентарния съюз. Бил е секретар и член на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП. Член на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели. Автор на четири публицистични книги и близо две хиляди статии.

* Боряна Бужашка, секретар на президента

Родена на 12 януари 1956 г. в София. През 1977 г. завършва висше образование в Софийския университет “Климент Охридски", специалност история, втора специалност - философия. Доктор по история.
До 2005 г. е научен сътрудник и заместник-директор на Център за исторически и политологически изследвания на ВС на БСП. Основни сфери на изследователска работа - етнически и религиозни проблеми на Балканите, модели за преодоляване на етническите конфликти, съвременни българо-гръцки отношения. През 1988 г. като стипендиант на фондация “Фридрих Еберт" работи по проблемите на международната социалдемокрация. Стипендиант на фондация “Аристотелес Онасис" през 1996-1997 г., работи по проблеми на етническите и религиозни конфликти на Балканите след 1989 г. По програма на Фондация за държавни стипендианти към Министерство на образованието на Гърция в периода 1997-1998 г. работи по теми на съвременните българо-гръцки отношения в светлината на общоевропейския интеграционен процес. През 1998-1999 г. като стипендиант на НАТО и Министерство на националната икономика на Гърция се занимава с методите за преодоляване на етническите конфликти на Балканите след 1989 г.
Член на Центъра за преодоляване на етническите конфликти и на Българската асоциация за военна история към Министерство на отбраната. През 2005 г. завършва курс в Дипломатическия институт на Министерство на външните работи. От 2005 до 2009 г. е председател на Държавна агенция “Архиви”. Хоноруван преподавател във Варненския свободен университет. Носител на Златен почетен знак за 2009 г. за принос в осъществяването на външнополитическите приоритети на Република България на Министерство па външните работи. Говори гръцки, английски и руски.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5343828
Постинги: 5000
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930