Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2013 13:26 - В Германия бизнесът не се развива от партиите, а от камарите!
Автор: iliaganchev Категория: Бизнес   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
1



В Германия бизнесът не се развива от партиите, а от камарите!

Индустриално-търговската камара на Област Горен Пфалц, Бавария

Основни характеристики на камарата:

1. Представител на регионалния бизнес. Индустриално-търговската камара Регенсбург за Горен Пфалц и Келхайм представлява

* около 77.000 фирми в Горен Пфалц и Окръг Келхайм от Област Долна Бавария,

* 600 нещатни бизнесмена във форумите на ИТК и комисиите на ИТК,

* 2.500 нещатни контрольора,

* 120 щатни сътрудника.

ИТК дава глас на стопанството в Региона и е представена чрез 7 форума на ИТК и 3 бизнес-институции.

2. Камарата представлява общия интерес на регионалното стопанство пред политиката и обществото. Избраните биснесмени в Общото събрание и форумите на ИТК представляват икономиката на Региона. Те дават направлението на дейност на ИТК и обезпечават близостта на камарата до практиката и същността.

Към ИТК принадлежат всички упражняващи бизнес с изключение на занаятчийството, като независимо от тяхната големина са с равни права и задължения. Законосъобразната принадлежност на фирмите към ИТК осигурява независимостта й от индивидуалните интереси и от държавата, респ. Политиката.

Камарата е длъжна да бъде обективна и неутрална.

         3. Камарата изпълнява държавните задачи небюрократично и в близост със стопанството. Законосъобразно възложените задачи биват поемани и изпълнявани в служба на държавата. Камарата извършва дейността си като пазарно- и клиентоориентирани услуги. Заедно с избраните представители на фирми, работещите в Камарата използват възможностите при държавни задачи, за да ги приспособят към регионалните потребности.

4. Камарата подкрепя фирмите чрез услугите си. Чрез продуктите и услугите си тя подкрепя предприятията да се доразвиват, с цел да се изгради силата и конкурентноспособността на Региона и германската икономика. Като предвидлив мислител Камарата се стреми да дава тласък в региона за ново развитие, за иновации.

5. Камарата се ангажира за създаване на благоприятни за бизнеса рамкови условия. Тя се стреми да постигне в региона онова, което ще допринася, Германия и в бъдеще да продължи да принадлежи към водещите световни икономики. Камарата е за свобода на бизнес-творчеството на основата на социалното пазарно стопанство. Сътрудниците на Камарата наблягат на съревнованието и собствената отговорност на икономическите субекти за постигането на растеж и благосъстояние.

         6. Камарата работи ефективно и съзнателно по отношение на разходи в кооперация с партньорите си. Тя е свързана с междунароната мрежа на камарите. За решаването на своите задачи тя използва създадените връзки с регионални, национални и интернационални институции. Камарата постоянно подобрява постиженията си, за да може да изпълнява оптимално своите задачи по предназначение.

         7. Камарата работи като тим. Сътрудниците й са длъжни да бъдат открити, почтени и готови на взаимопомощ и работят в колегиално сътрудничество. Те поемат и възлагат съответните отговорности. Камарата осигурява на сътрудниците си свобода за инициатива, креативност и самостоятелност в работата. Дава признание на съответните постижения.

         8. Камарата се стреми да усъвършенства и укрепва дейността си заради основната си цел – успехът на фирмите от региона.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5337824
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930