Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2023 07:01 - © Явление и същност
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2000 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 03.06.2023 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
03.06.2023г.

     Обществените противоречия които се зародиха след Преврата от 1989–та година и с Реставрацията на буржоазното общество у нас, започнаха да излизат на повърхността на обществено–политическия живот и да се саморазрешават. Естествено, чрез съзнателните и както виждаме  и не особено съзнателните, а бе направо несъзнателни действия на субектите.
В разрешаването на противоречията, което си е естествена практика у нас от началото на Реставрацията, наричана с евфемизма Прехода, участват активно и чуждестранни субекти, особено превъзходителства. Катализиращ ефект имат и външни обективни процеси като Ограничената специална санитарна хуманитарна операция на Руската федерация по демилитаризация, денацификация, деНАТОфикация, дезинсекция, дератизация, дезинфекция, обезпаразитяване на Украйна и дедоларизация на световната икономика.
Думите от таблета на Радостин Василев "Борисов се "изпира" … Даже имената са синхронизирани с посолството. Добре, какво значи службите са наши? А–а–а, това означава, че по предложение на министър–председателя, парламентът ще утвърди и ръководители на ДАНС, главен секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО, мисля че, и военно, не знам дали ще го пипаме … Да. И тия всичките хора ше бъдат на ПП–ДБ … Това са наши хора, които са одобрени от посолството", не може да са казани с ясно съзнание. Имало е някаква емоционална превъзбуда, умопомрачение, разнебитен разсъдък или каквото и да е там несъзнателно бърборене.
Да споменеш "Посолството" в този контекст на публично място си е чисто безумие и изгубен инстинкт са самосъхранение.
И казаното според таблета на Василев от Кирил Петков "Днес имах разговор с Урсула, като ѝ зададох точно тоа въпрос. Ако ш`има такава възможност пред това правителство, какъв е шанса да ни пуснеш? А тя вика, за Шенген ви е много голям шанса, за Еврозоната трябва да го измислите как да заобиколите правилата" не кореспондира със здравия разум.
То си е изнесено доказателство за разпада на управленските принципи на Евроколхоза.
Кирил и Асен Харвардски са прости. Ама не са чак толкова глупави, че да се самоубиват, бе.
Като добавим и идиотския въпрос "Добре, какво значи службите са наши?", зададен от женски глас и казаното от същия глас : "Да. И тия всичките хора ше бъдат на ПП–ДБ", както и от словореда, изказа на участниците и особено от увереността, че без да сме на власт "службите са наши" излиза, че целият Национален съвет на ПП "Продължаваме промяната" е протекъл в болнава психическа атмосфера.
image

Форма и съдържание на "мека китка

Както се наложи с годините, ДПС е най–наясно с обстановката : "Свидетели сме на тотален разпад на държавността. Всичко което се случва е много жалко. Всичко се разпада. Не функционира нормално нито една власт по Конституцията на република България", каза Мустафа Карадайъ. Агата иска промени в Конституцията, но не конкретизира какви.
КорНи спомена за "коалиция на омертата и имунитетите" и коментира "Какво се чува от тези записи? Първо – абсолютен международен скандал. Как смятате, че госпожа Урсула фон дер Лайен, участниците в Г–7, най–големите и великите сили в света (било е КорНи, било е), гледат на факта, че мандатоносителя в България за бъдещо правителство публично обявява, че те са оказвали натиск за съставяне на правителство".
"Наблюдаваме как днес, от сутринта имаме координация на проруските сили в България, включително "Възраждане" тази сутрин, а след пресконференцията (на Радостин Василев) и БСП", оправда се Кирил Петков пред мисирките за думите си излезли от таблета на Радостин Василев. Казано по народному – Кой ти сра в гащите Кириле Харвардски?
Главният прокурор Иван Гешев пък яко се изцепи : "Ясно е, какъв е политическия боклук в Народното събрание, съдейки от изявленията на някои така наречени "политици" … И е време да бъде изметен този, както казах, политически боклук … Този олигархичен модел, който управлява България и заради който мизерстваме, трябва да приключи".
Тези и други изказвания и действия са явленията видими на повърхността на българския обществено–политически живот. "Това не е криза. Това е очистителен процес", определи скандалите Костадин Костадинов. Точно така Костя! Зад тези приказки имаме сложни и дълбоки реални процеси, развивали с в дълбочина невидими за окото десетилетия наред.
Буржоазната интелигенция, като най–чувствителната част от класата, първа усети, че капитализмът не върви на добре – хората се съпротивляват на либерастките ценности, САЩ губят авторитет, и понеже поради умствената си ограниченост нямат идеи за бъдещето му, се впусна да ругае и осмива умрялото куче "реален социализъм", за което съм писал.
Буржоазните политици като по–прости, натискани от Посолството да не изпуснат държавата в  неправилна посока, се хванаха за гушите, кой да заслужи моркова, тоест подкрепата на суверена, което им осигурява пребиваване във властта и съответно облагодетелстване от нея.
Това е същността на буржоазната демокрация, която десетилетия се прикриваше зад паравана на свобода и демокрация, работим в интерес на гражданите, продължаване на промяната.
Тази същност ни показа Стефан Софиянски още от 19 ноември 1995–та година, когато получи поста кмет на Столицата. Впоследствие съвсем в реда на партийното правосъдие го оправдаха и по трите дела за корупция заведени срещу него : продажбата на Централните софийски хали, на бизнес центъра на ул. "Гурко" 1 и на терен за строителство на Милениум Център.
След него Иван Костов като министър–председател от 21 май 1997–ма година показа "руски размах и американска деловитост", по думите на другаря Сталин, в раздържавяването на индустриалните активи, за което си имаше и съответната идеологическа подготовка още преди Преврата, придобита като старши асистент в катедра "Политическа икономия" на Центъра по идеологически дисциплини във Висшия машинно–електротехнически институт "Владимир Илич Ленин".
Във връзка с назначаването му за старши асистент за Костов са писани доноси, в които е обвинен, че отхвърля икономическите схващания на Тодор Живков.
В резултата от проверката на доносите, извършена от ръководителя на катедрата професор Алексиев, се казва : "Иван Й. Костов е политикономист с твърде солидна подготовка и широки интереси. Той познава много добре произведенията на класиците на марксизма–ленинизма и е убеден марксист и защитник на нашата социалистическа система".
image

"Ленинизмът е теоретическа и практическа школа, която създава особен тип партиен и държавен деец, която създава особен ленински стил в работата.
Какви са характерните черти на този стил? Какви са неговите особености?
Тези особености са две :
а) руският революционен размах и
б) американската деловитост.
Стилът на ленинизма се състои в съединението на тези две особености в партийната и държавна работа", казва Йосиф Висарионович Сталин в "За основите на ленинизма" – лекции четени в Свердловския университет" през 1924–та година.
Й. Сталин. Съчинения. Том 6. София, 1949, страници 61–158 

При неговото на Иван Костов управление "Десетте процента станаха нарицателен израз". Дори един министър се сдоби с прозвището "Мистър 10 %" 
image 

В постинга си «11.12.2022 08:01 – © Европа взема курс към национализация» разказвам за своя опит в приватизацията : Аз лично проумях същността на приватизацията през 1999–та година, когато подготвяхме документи за Работническо–мениджърска приватизация на предприятието, в което работех.
Платихме 60 милиона лева и на консултантска фирма.
Министър–председател беше Иван Костов, министър на промишлеността Александър Божков (мистър 10 %), с чието министерство контактувахме при изготвянето на документите.
Още пазя визитните картички на двете момета, които работеха в съответния отдел.
Изпратихме известен и уважаван в комбината синдикален деец да внесе документите в министерството. Когато пратеникът се върна, каза, че трябва да дарим 300 хиляди деноминирани лева на управляващата партия СДС, за да ни се разгледат документите.
Реакцията на директора беше : "Да им еба майката!".
Така приключи нашият опит за приватизация на предприятието. След това целият комбинат, заедно с нас, беше продаден за 1 щатски долар. Нашето РМД направи акционерно дружество с частният собственик в съотношение 45 : 55 и беше оставено да се развива административно самостоятелно. Икономически мажоритарният собственик ни душеше и изстискваше с големи задължения към нас.

Симеон Борисов, който наследи Иван Костов на поста министър–председател на Република България, използва буржоазната демокрация за да си реституира имотите и горите 
image
"Ще ви кажа, когато му дойде времето", пускаше ни Симеон по пързалката и ни заклеваше : "Вервайте ми, моля ви!". Неговото управленско кредо, така да се каже, беше : "Несериозно е да се оповестява какво прави кабинета". Сакън! Да не би народът да види петна по слънцето.
В "Троегъзата" коалиция бяха Симеон Борисов и Ахмед Доган, който на 23–ти юни 2005–та година в предаването "Шоуто на Слави" ни осветли за "обръчите от фирми" : Много фино ви будалкат с разни дарения лични, фирмени, което може да се приеме, но не е цялата истина всъщност. Вижте, в цял свят, като започнете от Америка до Япония, всяка партия си има, така да се каже, обръч от фирми … Ако мислите, че моите възможности са по–малки от на един банкер, значи нямате реална представа за възможностите на един политик. През последните 15 години сигурно половината бизнесмени, които са над средното равнище, са … или с мое съдействие, или с най–много моя усмивка, обясни тогава Сокола на широката публика 
image

Доган е най–известният хидролог сред политиците и най–известният политик сред хидролозите – консултирал е четири мегапроекта на правителството на Сергей Станишев – хидровъзел "Цанков камък", "Доспат", каскадата "Горна Арда" и хидровъзел "Тунджа". Според договора Ахмед Доган е трябвало да получи 1950000 лева.
Боко е още пресен и действащ, така че смятам за излишно да го анализирам подробно, защото още не е завършен окончателно. Но все пак да го чуем : "Аз дойдох от бизнеса. По принцип всичко читаво в България работи за частния сектор, в държавния са само кратуни". По какъвто и повод да го е казал, то обяснява защо държавния сектор при него обслужваше олигарсите. "За какво ти е да ставаш премиер на обран бостан?", запита риторично Борисов.
Но явно държавният бостан не е бил обран до шушка, защото Бойко Борисов все пак стана министър–председател. И то не веднъж и дваж, а в продължение на повече от десет години 
image

България в Шенген и в еврозоната! ни обещава ПП "Продължаваме промяната".
Как ще влизаме в тези две евроколхозни которчета, стана ясно от таблета на Радостин Василев, цитиран по–горе. И още : Достъпно образование и здравеопазване с европейски качество. Белким тези блага на съвременната цивилизация не са били достъпни до сега? 
image

Буржоазията докара обществото до под кривата круша, както го е била докарала и в навечерието на Девети септември 1944–та година.
Само че сега няма Съветска армия и Отечествен фронт, и особено Българска комунистическа партия, която да поведе народа към възстановяване авторитетът в света на Отечеството.
И по тази причина ще продължаваме да креем, линеем и чезнем под "сянката на падишаха" – в преносен смисъл Съединените американски щати и Евроколхозът.
Предвид развитието на геополитическите процеси, не е изключено "сянката на падишаха", под която вече сме пребивавали, да се превърне и в действителна.  

https://btvnovinite.bg/bulgaria/sluzhbite-sa-nashi-radostin-vasilev-pusna-zapis-ot-savet-na-prodalzhavame-promjanata.html
https://news.bg/crime/ivan-geshev-skasa-ostavkata-si-i-izhvarli-bokluka.html
https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-1200-chasa-26-mai-2023-g-318417news.html
https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-26-mai-2023-g-318439news.html
https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-26-mai-2023-g-318439news.html
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD_%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD_%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2
http://septemvri23.com/stalin_osnovi_na_leninizma/
https://kvg55.blog.bg/biznes/2022/12/11/evropa-vzema-kurs-kym-nacionalizaciia.1846638?reply=5562498
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD_%D0%A1%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B3%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%85%D0%BC%D0%B5%D0%B4_%D0%94%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD
https://www.mediapool.bg/dogan-imame-si-obrach-ot-firmi-te-ni-finansirat-nie-im-pomagame-news106410.html
https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2
https://promeni.bg/politiki/

© Красимир Говедаров, експерт



Тагове:   България,   преход,   Бойко Борисов,   ДПС,   БСП,   Тодор Живков,   възраждане,   МВР,   същност,   преврат,   данс,   НСО,   Отечеството,   Ахмед Доган,   Костадин Костадинов,   сащ,   СДС,   Сергей Станишев,   посолство,   таблет,   дар,   Иван Костов,   конституция,   реставрация,   Стефан Софиянски,   явление,   радостин василев,   българска комунистическа партия,   Мустафа Карадайъ,   ДАТО,   Урсула фон дер Лайен,   3 юни,   министър–председател,   йосиф висарионовиЧ сталин,   Кирил Петков,   корни,   буржоазна демокрация,   Конституцията на Република България,   Симеон Борисов,   ПП Продължаваме промяната,   Девети септември 1944–та година,   Висшия машинно–електротехнически институт Владимир Илич Ленин,   За основите на ленинизма,   Мистър 10,   Съветска армия и Отечествен фронт,   Съединените американски щати и Евроколхозът,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. nedovolen - Е па така ли няма един положителен ...
03.06.2023 12:25
Е па така ли няма един положителен герой в демонократичната ни полит история.
:)))

цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
03.06.2023 13:23
Е Баце, бе! За народът Той е положителната личност.
Искат си го и го тургат на първо място.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761091
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031