Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2023 15:01 - © Що й трябваше на Мария Габриел на баир лозе
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2791 Коментари: 12 Гласове:
9

Последна промяна: 30.05.2023 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.05.2023г.

     На изборите за Европейския парламент проведени на 7 юни 2009–та година Мария Иванова Неделчева, български политик от партия ГЕРБ, е избрана за депутат.
Тя е депутат в Европейския парламент от групата на Европейската народна партия (ЕНП) от 2009–та до 2017–та година.
От 7 юли 2017–та до 1 декември 2019–та година е еврокомисар за цифровата икономика и общество в Комисията "Юнкер".
След това е еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Комисията "Фон дер Лайен".
Междувременно през 2012–та година, когато се омъжва за Франсоа Габриел, Мария Иванова Неделчева съвсем естествено започва да се именува Мария Иванова Габриел.
На 10–ти май 2023–та година Бойко Борисов официално я обявява за кандидата на ПП ГЕРБ за министър–председател на Република България. Същия ден тя излиза в неплатен отпуск като еврокомисар.
Мария Иванова Неделчева е напуснала Република България преди Четиринадесет години и оттогава не е работила в България, в условията на българските обществено–икономически и политически отношения.
През 1997–ма година завършва Езикова гимназия "Д–р Петър Берон", Кюстендил, а през 2001–ва година придобива бакалавърска степен по "Българска и френска филология" в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". Продължава образованието си в Института по политически науки в Бордо, Франция, където изучава международни отношения, история на европейските институции, политическа социология, сравнителна политика. Завършва магистратура по "Сравнителна политика и международни отношения" в Докторската академия по политически науки, Бордо през 2003–та година.
Преди да я изберат за евродепутат от 2004–та до 2008–ма година е помощник научен изследовател в Института по политически науки в Бордо, Франция.
От написаното за Мария Габриел в Уикипедията излиза, че нашата хубава "мома" няма нито ден трудов стаж в Отечеството си, в условията на българските обществено–икономически и политически отношения. Тоест тя практически не познава българските житейски потайности.
Още на следващия ден след обявяването от Борисов на кандидатурата ѝ за министър–председател, на 11–ти май bird.bg донася : "Кандидат–премиерът на ГЕРБ Мария Неделчева – Габриел е излъгала публично най–малко три пъти в миналото : за доктората си и за евтиното общинско жилище, в което е "стокирала", но не го е декларирала.
В предизборен клип (приложено е видео) на ПП ГЕРБ за Европейските избори 2009 година Мария Неделчева заявява следното : "по образование съм доктор на политическите науки".
image

Официалната страница на Мария Неделчева като евродепутат, показана от bird.bg 

Мария Неделчева обаче не е защитила доктората си и не е доктор на политическите науки. Това се вижда в сайта theses.fr
image
, където задължително се качва информацията за всички защитени докторски дисертации във Франция. Сайтът се поддържа от специализираната френска държавна агенция /Agence Bibliographique de l’Enseignement Supйrieur/
image
, чийто принципал е Министерството на висшето образование и научните изследвания.

Впрочем, в текущата официална биография на Габриел като еврокомисар не се споменава за никакъв докторат. Вероятно това е свързано с изискването да се представи копие от дипломата, която лицето претендира, че има (а в действителност може би няма?! Ха–ха–ха!) 
image
Втората лъжа на Габриел е, че не е декларирала пред Европейския парламент общинско жилище, което ползва в София с преференциален наем от 400 лева / месечно в продължение на няколко години. Тя беше изпрана за този "пропуск" от КПКОНПИ с находката, че по това време евродепутатите не са били считани за "длъжностни лица".
И третата лъжа е нейното твърдение, че след 2013–та година не е ползвала жилището. Както разкри разследване на "Биволъ", Мария Габриел е продължила да плаща партидата за ток на същия апартамент от 128 м2, на булевард "Никола Вапцаров" № 25 до 2017–та година".
На 18–ти вестник "Капитал" я произведе за "Строител на капитализма" и написа : "В резултат [на така стеклите се обстоятелства : изявленията на главния прокурор, които развалиха "почти сглобената коалиция между ГЕРБ, ДПС и БСП, която Габриел трябваше да оглави] "верният войник на партията", както бе кръстена от Politico, се оказа едновременно без пост в Брюксел и без изгледи да осъществи правителство в София. Това няма да е фатално за нея, тъй като въпреки че Борисов на няколко пъти демонстративно я изостави сама пред камерите, той вероятно ще я номинира за евродепутат от ГЕРБ на следващите избори догодина".
image
Карикатура на Чавдар Николов от 2017–та година, когато Габриел е предложена от ГЕРБ и България за еврокомисар по цифровизацията 

На 19–ти Narod.bg излезе със заглавието "Френски учени закопаха Мария Габриел : Открадна титлата "доктор"!, като прилагат писмо "от учени – представители на франкофонската общност за скандала с измислената от номинираната за премиер Мария Габриел нейна "докторска титла".
Всичко това няма особено значение за това как ще ни управлява като министър–председател македонката от Хаджидимово. Няма политик, който да не лъже. Друго има голямо значение.
Габриел е послушно и сговорно момиче. Иначе не би се вписала успешно в евроколхозните бюрократични управленски структури и направила кариера. Не познава от практиката общественото битие на българите, съзнанието ѝ е задръстено и поразено от евроколхозните ценности, които несъмнено ще налага на обществото ни. Като послушно и сговорно момиче ще прокарва интересите и на Съединените щати в региона, често във вреда на България, за което имаме примери от предишните ни управленци. Още по–малко е способна да завърти щурвала на кораба "България" в правилната за народа, обществото и държавата посока.
Спомняте ли си корабът "Родина" от филма "Господин Никой" и завръщането в Родината
Мария Габриел не е гледала този филм. 
С връщането си в България и кандидатирането за министър–председател Мария Габриел си тури таралеж в гащите, но не бива народните представители да турят таралеж в гащите на българския с народ с назначаването за министър–председател на Мария Габриел, защото на България ѝ трябва неординарен и своенравен човек за министър–председател.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%93%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BB
https://bird.bg/gabriel-lies/
https://theses.fr/
https://abes.fr/l-abes/presentation/
https://commissioners.ec.europa.eu/system/files/2022-12/mariya_gabriel_cv.pdf
https://bivol.bg/gabriel-zavodproekt-1.html
https://bivol.bg/gabriel-zavodproekt-3.html
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/imena/2023/05/18/4484739_stroitel_na_kapitalizma_mariia_gabriel/
https://narod.bg/2023/05/19/%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B3%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BB/




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. ka4ak - КРАСИ,ПОЗДРАВИ С БАМБАШКА КОМЕНТАР,ПОДСКАЗАН ОТ ЗОРА:(
30.05.2023 15:21
14:11 - !!! А хубавците ни наречени политици е добре да четат стихотворението ЖИДОВ ГРОБ, което е пак на Вазов
В бележка към стихотворението Вазов пише: „На запад от Търново стърчи рид: Картал-баир (Хълмът на лешоядите, тур.;съвременна трактовка Орлов връх), въз който има трап, називаем днес Жидов гроб. Според преданието там е отишъл и легнал трупа на евреина, който предал Царевец на турците. През вековете на владичеството търновци са отивали при тоя трап и са фърляли камъне в него, проклинайки евреина издайник.“ [1]
Стихотворение

Издайство, измяна позорна
пропусна врага в крепостта
и Царевец як след упорна
отбрана потъна в кръвта.

Бранители храбри паднaха
под турския мстителен нож,
палатите царски пламнаха,
огряха зловещата нощ.

На утрешний ден пред пашата
евреин се мръсен яви,
цалуна му рабски полата
и с вид горделив заяви:

– Преславний войводо, сполучих
услуга да сторя на вас:
аз портата таз нощ отключих
и Царевец в твойта е власт.

Паша милостиви: награда!
– А, ти ли бе хитрия жид?
Велика награда се пада
на подвига твой бележит.

Без теб тез гявури корави
не бих ги тъй лесно сломил,
пред техните зидове здрави
свят много йощ бих потрошил.

За туй якоглавство земята
с телата им мръсни покрих;
сега и на Юда отплата
достойна да дам аз реших.

И викна на двама войника:
– Убийте туй куче сега! –
Изви се ханджар над мръсника,
отфръкна глава от снага.

II

Нощес из леса вълцитята
насам ще се спуснат накуп,
ще ръфат гладнишки главата,
ще късат вонещия труп.

Внезапно скокнa той, заходи –
безглавия жид нечестив, –
защуря се плахо, заброди
по ярове, урви кат жив,

та гроб да си дири – душа му
найде го веч в черния ад!
Остана самотна глава му
за гавра на псета и гад.

На смъртния ужас печата
замръзнал в изпулений взор,
изплезен язик из устата
заровил се в смрадния тор.

Внезапно и тя като жива
замига, затресе се в страх,
търкулна се, нейде отива,
издигайки облак от прах.

Тя трупа си дири. За него
фърли се при Янтра в дола
дълбоки, но там не найде го
и пак се щурнa кат стрела;

на гробе еврейско се спира –
там няма от Юда следа,
във трапове, локви надзира
с оцапана кална брада.

И пак се търкаля и мета,
нагоре, надолу търчи,
и гонят я гневните псета,
а тя като вихър фучи.

Минува през храсти, през паши
ил дига по друмища прах
и срещнати пътници плаши,
и враните гракат от страх.

И цял ден шетнята u луда
зброжда поля и хълми
и дири телото на Юда –
гост може би в вълчи корми.

Но нийде го тя не намери.
Най-после по някакъв дъх
смрадлив се сети, закатери
по склона на ближния връх.

III

Орловий връх. Той мълчаливо
в небето стърчи и пустей.
На негово теме плешиво
трап мръсен от векове зей.

От векове жилище смрадно
на гнусни влечуги и змий
отровни, свърталище гадно
на люти ехидни, скорпий.

Овчарят не смей там да иде
и звяра край него трепти,
орелът когато го види,
по-горе се дига, лети.

И в таз яма, зъминска бездна,
главата на Юда бухнa
и вече оттам не излезна:
при трупа безглави легна.

Намери си трупа тя вече
и той тук намерил приют,
от псета и вълци далече,
под верний на змиите скут.

И змийте любовно го пазят,
с милувки студени дарят,
лениво по Юда те лазят,
на припек по него лежат;

таз пий му очите, а друга
глава си в устата му крий,
а третя омразна влечуга
в брадата му гняздо си вий.

IV

Но скоро народа във злоба
спуснa се, когато узна
де Юда намери си гроба,
кат втори път бога разпнa,

и камъне град заваляха
с ругателства грозни в трапът,
пътеки безчет пропълзяха
по пустий през векове рът.

Избягаха гадове смрадни,
остана издайникът сам,
затрупан от камъне хладни,
със храчки, проклятья и срам.

Столетья течаха в окови,
столетья на сълзи и страх –
столетия камъне нови
валяха въз Юдиний прах.

Днес грее светата свобода,
свободен е прежния роб,
но камъне йоще народа
изпраща въз Жидовий гроб.

Постинг: Честит празник
Автор на постинга: oia26
цитирай
2. kvg55 - До 1. ka4ak
30.05.2023 15:55
Благодаря ти за стихотворението!
Имах някакво знание, но не го бях чел.
И за самото падане на Търновград не съм особено осведомен.
цитирай
3. iw69 - Все
30.05.2023 16:12
някакви такива пробутват в политиката в БГ, първо тая, полсе Киро и Асен, а и други подобни утрепки...
цитирай
4. kvg55 - До 3. iw69
30.05.2023 16:19
Ако помниш, по едно време битуваше мнението, че трябва да си внесем политици от чужбина. Е, тия, макар и българи, са от чужбина.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей Краси!
30.05.2023 17:33
Който седи на два стола, пада на ...земята!
Е, това се случи и с усмихнатата дежурно Грабиел, не, Габриел!
Що се отнася до жида, няма нищо необичайно със сполетялото го! Султанът, в случая Баязид, така е е награждавал предателите , гледал е наред, в бъдещето Разсъждавал е така: днес той предава господаря си, утре ще предаде и мен! За първото- благодарност, за второто, няма да получи възможност!
Сещам се сега за двукратен, наш предател! Тези момчета, от ПП, имаше такова преди, в БЗНС, ако знаеха историята ни, нямаше да допуснат такъв сеир- депутат- предател?


О
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
30.05.2023 18:36
Както винаги си точен и убедителен, подкрепен с исторически примери и разсъждения.
На страница 51–ва от Книгата ;–) съм написал : "Да предадеш навреме не е предателство, а предвидливост".
цитирай
7. morskipesni - Много добре се получи с отвратителната, алчна и тъпа ГРОБ-арска калинка.
30.05.2023 19:10
Тя не само докторат няма, ами никаква магистратура не е свършила.
Писмено потвърдиха от Бордо, като от текста се подразбира, че е пълен боклук.
Аборигенче без дипломи и стаж, нагло, курварливо, противно и безумно.
Мислех че след предателска Куневица съм обръгнал, ама явно съм се лъгал..
цитирай
8. kvg55 - До 7. morskipesni
30.05.2023 19:31
А–а–а, не! "Куневица" с кривата джука е недостижима по подлост и безродие в българската история. Защото го направи за пари.
цитирай
9. mt46 - ...
30.05.2023 19:40
Най-голямата партия – на измамниците...
цитирай
10. kvg55 - До 9. mt46
30.05.2023 20:00
Но–скоро коалиция от всички български партии.
цитирай
11. nedovolen - За илюстрация
31.05.2023 17:13
Питали радио Ереван какво е наивност.
Отговор - родна сестра на невежеството и братовчедка на глупостта.
:)))
цитирай
12. kvg55 - До 11. nedovolen
31.05.2023 19:39
Да си призная и на мен ми се случва понякога да изпадна в състояние на наивност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754540
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031