Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2022 19:01 - © Постинг от собствени мисли
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1908 Коментари: 22 Гласове:
8

Последна промяна: 18.01.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
18.01.2022г.

     Доста блогъри от Blog.bg имат за достойнство, и натрапчиво го изтъкват, публикуването само на "собствени" мисли. Отнасят се с пренебрежение и даже с презрение към блогърите ползващи странични източници. "Ние пишем за нещата от действителността", казват те. Ползването на странични източници на информация презрително наричат "копи – пейст".
Какво означава "собствени" мисли? Мислите възникват в главата като отражение на битието. Колкото по разнообразно и пълноценно е битието на индивида – преживявания, впечатления, знания, толкова по дълбоки, смислени и полезни за него и другите са възникващите мисли.
Писането за "килотите на баба ми" също е нещо от действителността изразено със собствени мисли. Само че, за колко читатели би представлявал интерес такъв разказ. Впрочем личните ми наблюдения на блога показват, че читателите наистина се интересуват от битовизми, което показва за интересите и манталитетът им. Умствено ограниченият не се интересува от света.
От действията на управляващите го не се интересува и страхливецът да изрази мнението си, ако въобще има такова. Страхът не допуска мисли и коментари за началниците, не дай си боже критика. Страхът понякога може да е основателен – евентуални репресии –ама нейсе.
За да е стойностен, разказът трябва да съдържа познавателни и възпитателни качества. Желанието просто да се разказва заради получаването на внимание от страна на слушателя е признак на посредственост. Да не говорим, че умението да се разказва, писмено или устно, увлекателно и с чар е изкуство, което малцина владеят. Баба ми Петра беше такъв разказвач. Владеенето на аудиторията е вродено и може само да се развива и усъвършенствува.
Публикуването на качествен преразказ на стойностна чужда статия или на превод на такава е за предпочитане пред разказани ни безлични и понякога глупави "собствени" мисли.
То такива разказвачи, бих казал, нямат собствени мисли, защото животът им, духовният, е беден и невзрачен. Те боравят с наизустени, предимно от телевизора, чужди мисли.
Преди година-две открих за себе си българският афорист Венцеслав Константинов 
image

"Бездарната поезия блика от искрени чувства", казва той.
Blog.bg бъка от пуитеси преливащи от искрени чувства изразени със собствени мисли. И затова се радват на голямо внимание от публиката. Дотолкова са много, че не могат да си поделят читателите и затова постоянно неспортсменски воюват помежду си за електорат.
Краткото изразяване е признак на талант да се разказва. Така наречените "чаршафи" не казват много и разбираемо. Освен това трябва да се цени времето на читателя от уважение към него.
Другарят Сталин казвал : "Нямах време да напиша кратък доклад". Наистина краткото писане изисква време. Но като ще правиш нещо, прави го качествено или въобще не го прави.
Некачествено извършената работа се нарича мундарска работа. Произлиза от мундар, типично нашенска дума, която я няма в тълковния речник, донякъде се родее с "мърляч", но не съвсем.
В блога битуват и така наречените "гуру", които имат свои идейни последователи. Те копират стила и мислите на гурутата, но се имат за изразители на собствени мисли. Най-много да споменат някой прочетен или чут факт в своите писания. Гурута имат антикомунистите и русофобите. Специалист по гурутата е бае Коста Планинарчето, който ми се предлага за гуру.  Излагането на собствени мисли е похвално, но поражда и смешни ситуации. Конкретни примери няма да привеждам за да не се докачат смехотворците. Най-разпространени са правописните грешки. Също така откровени безсмислици и глупости, и неверни "факти". Няма нищо материално, което да е "идеално" направено, а и това е част от разнообразието и очарованието на блога.  Полезно е такива постинги да се четат преди лягане за разтоварване.




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. notfun - ...;)))))
18.01.2022 19:10
"Бездарната поезия блика от искрени чувства",

хубава тема, си избрал..таман, за..клю клю...помийки..

но, от теб, не можах да прочета и до ден днешен
, ни един, пълноценен, и
смислен коментар, по, инак, сложните теми, които
си подбираш..факт е!

в твоят случай копи пейста, е Норма, някаква тъ надпревара..с кого, ли?
или, дайте. да свършим Петилетката..предсрочно..

умни въпроси, за..лека аудитория, к говедаров
цитирай
2. mt46 - Поздрав!
18.01.2022 19:54
Мисля, че си прав. Моето мнение е подобно. Няма нищо лошо в това да цитираш чужди текстове, ако те са интересни, значими, стойностни...
цитирай
3. kvg55 - До 1. notfun
18.01.2022 20:08
Ааа, ти не си от "леката аудитория", Фуне.
Не се самокоментирам, затова "не можах да прочета и до ден днешен
, ни един, пълноценен, и смислен коментар, по, инак, сложните теми, които си подбираш".
Фуне, и твоите коментари никога не засягат темата на постинга. Трудно ли ти се вижда да коментираш по същество?
цитирай
4. kvg55 - До 2. mt46
18.01.2022 20:14
Здравей!
Е, някои се имат за първоизточници на знанието.
цитирай
5. getmans1 - Хахаха, гледм хубаво заглавие, а. . ...
18.01.2022 21:01
Хахаха, гледм хубаво заглавие, а ... съдържанието е нараво УТРЕПВАЧ и си викам, "Туй сигурно писано от аФтор с каска на главата и бронежилтка връз гърдите".

Хм, забравих да обърна внимание колко аФторитетни линка има за подкрепа или само на един аФторитет ще се разчита, че и таговете не прочетох дали има поне стотина, много са важни, почти колкото самородните мисли.
Цитирам:
"Другарят Сталин казвал : "Гурута имат антикомунистите и русофобите. " ... и още:
"Публикуването на качествен преразказ на стойностна чужда статия или на превод на такава е за предпочитане пред разказани ни безлични и понякога глупави "собствени" мисли.
То такива разказвачи, бих казал, нямат собствени мисли, защото животът им, духовният, е беден и невзрачен. Те боравят с наизустени, предимно от телевизора, чужди мисли."

Да, няма нищо лошо в хубавият преразказ обаче, когато се изкуши чиляк да вмъкне и свой патент мисли се получва "бяли гащи, кафяви кръпки", а когато преводача превел десет реда а цитираш двайсет ... тогаз И кръпките замирисват.
цитирай
6. kvg55 - До 5. getmans1
18.01.2022 21:24
Е, Гетьо!
Коментарът ти е пълен с грешки и безсмислици. Мундарска работа.
Ти нали си имаш гуру, какво се учудваш. Всеизвестно е, че имаш – Капо ди тути капи. И постинг писах за тая работа. Това не е срамно. Плоските мозъци трябва се направляват.
Антикомунизмът и русофобията трябва да се канализират, за да са по-ефективни.
цитирай
7. notfun - и аз имам...някои..предложения..) г н говедаров, аз съм Юлия, винаги, или имаш деменция..
18.01.2022 21:47


...маринчо..ако ,няма..различни мнения..
то, защо, изобщо, се ..'напъваме"..тук..
заради +++,ли...
писах ти, че баба Завка, която е на 85г.вече,
говори глупотии..за неща, от които и грам Идея, си няма...
просто, така. за да си прави реклама на тъпото блоКче, с 12 млн чЕтенки..
хахаа, сякаш, не знам, кой.ви друса...?
жалки сте, многоо...и порно леона, тоже, и щапара
и баба ти Дела, и баба Конспираторка 46.
качака, и Ванко Дундев, Безистена, са лекетата
които..бъркат сайта, за собствена..изгода..
съжалявам, но, това е самата..грозна .истина..
/ пак, ме изтрий...
Истината , не може да се скрие..не, и завинаги...
така , се пази Идеал..
Юлия
Коментарът чака одобрение
Постинг: Истинност
Автор на постинга: mt46
цитирай
8. getmans1 - Говедаров, блога на всеки е огле...
18.01.2022 22:03
Говедаров, блога на всеки е огледало а също така и е като сергия на пазар.
Това което си ми написал показва безсилието ти да ... формулираш собствени обидни мисли с които да ме засегнеш - десета година съм в блога и лесно може да се види "гурото" ми което спокойно можеш да назовеш, защо не го направиш като демонстрация на собствена мисла, а?
цитирай
9. leonleonovpom2 - 7. notfun - и аз имам...някои..предложения..) г н говедаров, аз съм Юлия, винаги, или имаш деменция.. 21:47
19.01.2022 00:03
Да, всички са жалки, само ти Фънке Лъжовникова се извисяваш нагоре, като паметник!
На глупостта!
цитирай
10. born - "ГурОто" на Гетю е из...
19.01.2022 00:09
"ГурОто" на Гетю е известно на всеки що годе приличен блогЕр. А "гурО" си има всеки малограмотен и малоинтелигентен блогбабаит, за да има кой да го защитава (при необходимост или не), не заради друго, а поради липсата му на собствено мнение, знания и интелект. По същата релевантна и ноторна причина всяко "гурО" си има своята придворна свита от Гетювци, които да му подлизурстват и подлизват (под опашката). И по този начин да се потапят и подмиват в неговото несравнимо и недостижимо величие.
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - General major (Honorary) Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces .
цитирай
11. getmans1 - Здраво Вади Борн, поВнишли кой и ...
19.01.2022 01:18
Здраво Вади Борн, поВнишли кой и защо писал това;

„Спомних си тази история, защото никой няма право да дава оценки за интелектуалното ниво на особено пък непознати хора, както и да решава дали тези лица са под неговото ниво. Може пък и да греши. Методът "проба" / грешка не е препоръчителен.
На финала май пак ще обявя премия бутилка гроздова за този, който познае кой е третирания в настоящия постинг субект. Е, обявявам я !"

... Ще се въздържа от повече пояснения..

born написа:
"ГурОто" на Гетю е известно на всеки що годе приличен блогЕр. А "гурО" си има всеки малограмотен и малоинтелигентен блогбабаит, за да има кой да го защитава (при необходимост или не), не заради друго, а поради липсата му на собствено мнение, знания и интелект. По същата релевантна и ноторна причина всяко "гурО" си има своята придворна свита от Гетювци, които да му подлизурстват и подлизват (под опашката). И по този начин да се потапят и подмиват в неговото несравнимо и недостижимо величие.
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - General major (Honorary) Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces .

цитирай
12. mileidi46 - E какво искаш да коментира ,горката???
19.01.2022 02:21
kvg55 написа:
Ааа, ти не си от "леката аудитория", Фуне.
Не се самокоментирам, затова "не можах да прочета и до ден днешен
, ни един, пълноценен, и смислен коментар, по, инак, сложните теми, които си подбираш".
Фуне, и твоите коментари никога не засягат темата на постинга. Трудно ли ти се вижда да коментираш по същество?


Първо не е грамотна,не знае какво е граматика и препинателни знаци.Чете и пише по диагонал,хвърляйки плюнки и запетайки,по окръжност ,изплезила език тичайки по блоговете на хората ,за да намери,,Мара от Пескара"във всеки един блогър...Тя има ,,трето око" и недовижда от него,после разговаря със никовете си...защото само те я разбират-и отговарят на НИВОТО И!!!!

НЕ МОЖЕ едно нормално изречение да състави,защото ..просто е недооценен гений!!!Тя е всичко...а ние ние сме стари,грозни,глупави....и прости!!!
Да ни е жива и здрава...!!!!!Тя Е!! Тя е рекламното лице на блог.бг!!!:))))))))

Вземайте ,,теми" от нея!!! И ги доразвивайте...:))


цитирай
13. kvg55 - До 7. notfun
19.01.2022 07:31
Как си ги изредила, свестен блогър не си оставила.
цитирай
14. kvg55 - До 8. getmans1
19.01.2022 07:35
Ако ме беше чел редовно, щеше да знаеш, че не формулирам "собствени обидни мисли". Не искам да те обидя, а просто констатирам фактите.
цитирай
15. kvg55 - До 9. leonleonovpom2
19.01.2022 07:37
Функа винаги е истина от последна инстанция.
цитирай
16. kvg55 - До 10. born
19.01.2022 07:41
Свети,
Гетьо Половинката се напиня и пъне шия като петел кога кукурига, ама не му се получава кукуригането.
цитирай
17. kvg55 - До 11. getmans1
19.01.2022 07:43
Гетьо, освен памет, трябва да има и мисловен процес.
цитирай
18. kvg55 - До 12. mileidi46
19.01.2022 07:44
Добро предложение – да вземам теми.
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Милейди!
19.01.2022 09:48
12. mileidi46 - E какво искаш да коментира ,горката???
02:21

Фънкито е феноменална!
Тя започва тема на брега на Женевското езеро и я прехвърля в чужд постинг, писан в Каспичан! Авторът му е длъжен да довърши "темата" й?
Но, това няма как да стане в потока и от недовършени и неясни, пресилено е да се каже- невчесани, мисли !
И тя много се ядосва като гений на" мисълта"!
Въпреки, че е недоучила, всичко знае!?
Живо потвърждение е на заключението на Платон!

Освен това ,не се е родил този, който да може свободно да преведе написаното и от езика, който ползва!!
Уникат е! И като се добави наглост, липса на възпитание , манджата с грозде е сервирана!!
цитирай
20. kvg55 - До 19. leonleonovpom2
19.01.2022 10:20
Фуна е интелектуална фурия.
цитирай
21. born - Как да не се поласкае човек, след ...
20.01.2022 20:17
Как да не се поласкае човек, след като дори завършени (по-точно недовършени) квази умници МЕ цитират !
Това би следвало да потвърждава многовековната леко перифразирана верност на мисълта на поета : "И Моите слова все ще се четат ..."/
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.
цитирай
22. kvg55 - До 21. born
20.01.2022 22:21
Ще те цитират и ще се кръстят, Свети.
Какво друго им остава?
Нямат избор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5757805
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031