Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2011 10:35 - Дупката във времето е почти идентична с тази от “епохата” на Леонид-Брежневия “застой” (за предстояшите избори)
Автор: iliaganchev Категория: Забавление   
Прочетен: 295 Коментари: 0 Гласове:
0



Дупката във времето е почти идентична с тази от “епохата” на Леонид-Брежневия “застой” (за предстояшите избори)

06.06.2011 

Има една странна политическа анти-логика, която се счита едва ли не за канон, особено по отношение на местните избори. Според нея, колкото повече са интригите (от всякакво естество и източници), толкова по-сигурно е, че съответния управленски модел ще се … възпроизведе отново.
В случая с Варна, три мандата БСП и Кирил Йорданов управляват морската столица солидарно.Създаден бе образцов олигархичен постсъветски модел! Градът беше превърнат във феодално имение със строго регламентирани кастови ограничения и незаобиколими права на достъп до общинските ресурси.
Очевадно е, че толкова нагла консумация на властта е възможна само в обстановка на остра междувидова борба за оцеляване, умишлено подклаждана вътре в политическите партии на Варна. Затънали в море от интриги, местните партийни лидери всъщност сами се набутват в блатото, наречено “Модел Варна”.
Между другото, страничния ефект от порочната дейност на тази, иначе добре смазана олигархична машина, е много скучен!
Тотално безвремие!
Цели три мандата варненският кмет Кирил Йорданов имитираше конкуренция със заети за собственото си оцеляване хора. Реално, той самият беше зает най-вече със себе си.
И нищо!
Където погледнеш - разруха. Не е решен нито един важен обществен проблем. И преди Кирил Йорданов имаше проблеми с чистотата на Варна, и днес ги има, и преди имаше дупки по пътищата - днес даже са повече, и преди не стигаха местата в детските градини – сега недостигът поражда истинска родителска истерия. За дълговото бреме, за състоянието на подземната инфраструктура, за ОУП, за строителството в Морската градина и т.н. и т.н. не си заслужва да говорим.
За съжаление, във Варна се получи едва ли не класическо потвърждение на Теорията на относителността - дупката във времето е почти идентична с тази от “епохата” на Леонид-Брежневия “застой”.

Може да изглежда тривиално, но логиката подсказва просто решение – ако бъдат елиминирани интригите (от всякакво естество и източници), с олигархичния пост-съветски управленски модел на Кирил Йорданов е свършено.
Тази “малка” промяна в мисленето на местните политици все някога трябва да се състои.
И в ляво, и вдясно, вътрешнопартийната конкуренция се представя едва ли не като война на живот и смърт. Кой я представя така? Всеки сам може да потърси отговора на този въпрос, но няма да е чудно ако всички вкупом стигнат до …сходни изводи.
Да вземем за пример предварителните избори за кандидат за президент, провеждани от десницата и ще видим ! По принцип, подходите са два.
Вариант 1 - тези предварителни избори се провеждат не за да разделят десницата в името на нейното обединение.
Вариант 2 – който загуби изборите, е скалпиран.
Вляво положението е подобно! Или Борислав Гуцанов ще обедини БСП и левицата, или Кирил Йорданов ще разедини БСП и левицата. Ако изобщо има драма, тя е по-скоро в общинския билдинг. Те имат проблем с лоялността – не БСП.
ГЕРБ във Варна е в най-странна ситуация.
Там е ясно кой носи отговорност, но не се знае за какво.
Или, ако перифразираме Никита Михалков - при положение, че местните ГЕРБ-ери ще носят отговорност за свой (кандидат за кмет) сред чужди? Тогава добре!
Обаче, ако им натресат чужд (кандидат за кмет) сред свои…? Тогава голям смях ще падне.
И все пак! По-добре смях през сълзи, отколкото злоба до кръв! В края на краищата, най-голямата услуга за Кирил Йорданов и построеният в негово име образцов олигархичен, пост-съветски модел, ще бъде самоизяждането вътре в редиците на ГЕРБ-Варна.

Освен всичко друго, предстоят и избори за общински съвет.
И тук анти-логиката е желязна! Колкото повече интриги разяждат основните политически центрове (дясно,център,левица), толкова повече бизнес-мушмуроци и корпоративни хиени налазват бъдещия общински съвет.
Тоест, колкото повече кандидатите за съветници от една партия (която ида е тя) воюват помежду си, толкова по-малко места има за разпределяне. Накрая, ескалацията на войнстваща глупост не рядко води до “чист” резултат – зануляване!

Няма майтап!
Дами и господа! Другари другарки!
Всичко, от което се нуждаем е любов!
Резултатът ще е видим след много по-малко от 9 месеца!

Антон Луков - http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=532650




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5310362
Постинги: 4994
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930