Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2011 13:58 - Варненския идеолог на БСП Панко Анчев обясни в ДУМА в събота, че е ВРЕМЕ ЗА УРОЦИ (най-забавното четиво на планетата!)
Автор: iliaganchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1054 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 07.02.2011 14:00


Варненския идеолог на БСП Панко Анчев обясни в Дума в събота, че е ВРЕМЕ ЗА УРОЦИ (най-забавното четиво на планетата!)

Нека да цитираме уроците на Анчев – те се нуждаят от коментар. Сигурен съм, че повечето самоизбрали се „активисти” са „за”, а Вие – как ги оценяте, ако смея да запитам, макар и на неправилното според Панко място – интернет?

1. „БСП трябва да осъзнае старите си грешки и да не ги прави пак, защото идат избори  - САМО ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ ЛИ?

2. Предстоят избори, а заедно с тях и бурни междуособни битки вътре в партията кой да заеме предното място в листите, кой да излезе напред и да привлече вниманието към себе си. Тези битки са резултат от пошъл егоцентризъм и винаги приключват с поражение на организацията, в която протичат.” – Какво правят пошли егоисти в соцпартия, да не би да ги е пратил някой?

3. „Противникът е ясно изразен, агресивен, неинтелигентен и безскрупулен.

лични амбиции и неудовлетворени страсти за власт.”- Значи и противникът властолюбив като нас?
4. „Взаимните претенции, натриванията на носове, караниците, махленските разправии, обидите, идеологическите спорове накараха хората да недоволстват от БСП.” – Какви бяха тези идеологически спорове, кога и къде, че не съм ги чул?

5. „Малко ли приказки се изприказваха и във вестниците, и на партийни събрания, и на заседания на НС на БСП, и къде ли не още, че политиката не е лява, че не е социална.” – Защо ли?

6. „Създаде се дори "ляво движение", чиито членове тръгнаха в истински поход срещу председателя. И какво? Дойдоха други на власт и унищожиха всичко, което бе социално и ляво.” – Дори „ляво движение” – не ги е срам!

7. „Продължават, за съжаление, словесните упражнения на тема "лява партия ли е БСП?". А този спор е толкова нелеп и глупав! Той води единствено до обезкръвяване и обезоръжаване на членовете и симпатизантите на БСП и на лявата идея, тъй като е прикритие именно на лични властови амбиции ...” – Какви глупаци са тези спорещи!!!

8. „Дискусията може и трябва да се води, но на определени места и не враждебно, а смислено, с теоретични аргументи. Такива места са дискусионните клубове в местните организации и на централно равнище, теоретичните конференции и семинарите - т.е. вътре в партията, а не публично, не в дясно ориентирани вестници и телевизии и в никакъв случай - със злъчна ирония и злоба.” – А в интернет не може ли? Или старците и мързеливците не го владеят?

9. „БСП заема особено положение в политическата реалност на България. За всички е ясно, че тя е единствената автентична партия - със структури, социална база, прилично оформена идеология и подготвени и високо отговорни членове.” – Еми значи всичко си е наред! Щом и идеологията е „прилично оформена”, остава да оформим изборния успех!

10. „Доверието в нея и влиянието й обаче не съответства на реалното й значение и тежест като политически субект от миналото и днес.” – За миналото е ясно какво стана, дай да видим сега „днес”!

11. „Обществото е твърде, прекалено дори, строго към нея; то я съди сурово и я наказва жестоко с провали на изборите. Хората са почти винаги недоволни от нас - дори и тогава, когато сме направили невъзможното в тяхна полза. Единствено на нас не ги прощават!” – Ах това общество неблагодарно – вместо то да служи на партията, да не иска ние да му служим?

12. „лидерите винаги изглеждат слаби и обвързани в користни сметки.” – Така ли – ами сменете си ги бе ефендерляр!

13. „Ударната мощ липсва защото тя се организира само от интелигенцията, а интелигенцията в БСП все още е недолюбвана.” – Не е така – мисля, че вече много хора искат да я долюбят ...

14. „Къде са нашите философи-анализатори, които да разработват концепции, да изследват текущото развитие, да дават идеи в практическата политика?” – Тук сме! Но без вас, практиците-синтезатори на финикийски знаци!!!

15. „и програмите ни са скорозрейки, които даже шум не предизвикват, камо ли да бъдат основа за цялостна политика в управлението.” – И аз така мисля, като другаря Панко!

16. „липсва такова реално знание за обществото и тенденциите в неговото развитие, липсва и политическа стратегия, и тактика на БСП.”  - Еми това това като липсва, какво не и липсва на БСП(кап) освен страстното желание за власт?

17. „България е в тежко състояние и няма кой друг, освен БСП, да я изведе от него и да я спаси. Да не забравяме това наше задължение, дадено ни от историята...” – СПАСИТЕЛЯТ ИДИ, АМА НЕ СЕ ВИДИ ...
http://www.duma.bg/duma/node/10531



Тагове:   партия,


Гласувай:
0



1. анонимен - MsznOKhOkglJSC
25.05.2011 20:53
Walking in the presence of giants here. Cool thinking all aournd!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5264941
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031