Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2011 09:21 - Социалистическата партия на Тунис се орезили с корупцията и диктатурата си
Автор: iliaganchev Категория: Забавление   
Прочетен: 409 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.01.2011 09:23


Социалистическата партия на Тунис се орезили с корупцията и диктатурата си

За 3 дни диктатурата на Социалистическата конституционна партия на Тунис, пълноправен член на Социалистическия интернационал, рухна с помощта на 100 убити, сред които един самозапалил се младеж на 28 години.

Тази диктатура започна през 1964, през 1987 диктаторът-парт.председател-президент Хабиб Бургиба бе отстранен и заменен от диктатора със същите функции и същия обществен ред за държавата – Бен Али.

А Соцалистическата конституционна партия остана социалистическа в качеството й на член на Социнтернационала, но се преименува в Конституционно обединение.

Следя развитието на Тунис от 1982 – годината в която си замина нашият приятел, другар и брат маршал Льоня Брежнев. Той много обичаше туниския диктатор хабиб Бургиба и беше интересно да се следят братските взаимоотношения между КПСС и СПТ. Същевременно двулично се поддържаха и сърдечни братски взаимоотношения с Туниската комунистическа партия, която беше забранена от братята-социалисти, членовете и натиквани в затворите на Бургиба и после на Бен Али или просто избивани.

Народът не изтърпя диктатурата, развила се в държавата му за 45 години в съответствие с член 1 на конституцията и я свали с бунт.

В какво се състоеше туниският член 1 ?

Записано е в една издадена от издателството на БКП „Партиздат” книга в раздела за Тунис. Четем:

„Социалистическата конституционна партия направлява и контролира политическия живот в старната, ръководи дейностите на всички обществени организации. ... официалната й доктрина: конституционният социализъм ... Крайна провъзгласена цел: Построяване на социализма в Тунис. ... СКП има контакти с Социнтерна...”

После контактите със Социинтерна се превърнаха в пълноправно членство.

Какъв тюрлюгювеч бил този СОЦИНТЕРН!!! – Ако Маркс се събуди, сигурно би бил много разярен!!!

А пропо, 9-я конгрес на Партията (не говоря за България, а за Тунис) издигна идеите за „контракт между социалните партньори” и за „асоциация между труда и капитала” (НЕЩО КАТО ДОГОВОР МЕЖДУ ВЪЛКА И АГНЕТО!)

Повече от 10 % от населението са членове на Партията (и в НРБ беше приблизително така). Председателят на Партията е и президент на страната и има следните дребни пълномощия:

·        разработва политиката на партията,

·        председателства заседанията на ЦК и Политбюро,

·        назначава и сваля членовете на Политбюро.

 

         Разбрах от телевизията снощи, че в новото правителство нямали да участват хората от тоталитарната партия, т.е. нещо като лустрация за участие във властта.

Не ми се вярва – не се прави така, а по-добре е по следния начин:

·        Партията „70-летница” пак се преименува,

·        Тъй като има много кадри, които са много способни, те правят примерно 5 партии (Алтернативна социалистическа партия, Партия Силен Тунис, Партия „Африкански герб”, Национално Движение Свободен Възход),

·        Скриване на досиетата на многобройните агенти на ТДС и вадене постепенно и по целесъобразност).

Има и друг вариант, но той едва ли ще се случи: Тоталитарната партия да бъде разтурена и забранена, както стана в хитлеровия Райх, а на членовете й, които не са извършили лични престъпления освен използваческото си участие в партията-държава, да им се даде възможност да поработят като обикновени трудещи се и да осъществят „пост-властум” дългогодишната си цел – да построят социализма.

         Ще поживеете, ще видите ...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5335045
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930