Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2011 10:32 - ПОУЧИТЕЛНА ДИСКУСИЯ ЗА ЛЕВИ, ДЕСНИ И СРЕДНИ ... Мартин Димитров-10.01.2011-Няма да допусна България да стане милиционерска държава
Автор: iliaganchev Категория: Забавление   
Прочетен: 397 Коментари: 0 Гласове:
0



ПОУЧИТЕЛНА ДИСКУСИЯ ЗА ЛЕВИ, ДЕСНИ И СРЕДНИ ... Мартин Димитров-10.01.2011-Няма да допусна България да стане милиционерска държава

Никога не съм си представял, че България ще има министър председател 20 години след началото на прехода, който да заяви, че подслушването на министри, шефове на агенции си е нещо нормално. От думите му се подразбира, че кръгът от лица дори е по-широк, така че подслушването си е масово.

След това слушах изказвания на министри, които обясниха, че не било проблем да ги подслушват дори било полезно за тях. Това ми напомни за една много поучителна история. Един мъж посбивал редовно жена си, а когато я попитали дали е възмутена от това, тя отговорила, че той го прави (понабива) за нейно добро. Така ми звучат и думите на българските министри. Добре че беше Маргарита Попова да излезне и да каже, че масово  подслушване не може да има, май дамата има повече мъжество от останалите.

Г-н министър председател, подслушването със СРС трябва да се използва срещу организираната престъпност, а не срещу гражданите !

 

Коментари:

 

Илия Ганчев:

Господин Димитров,

Напълно съм съгласен с Вас!
Добре би било, ако се приема закон за забрана на участието във властта на бивши агенти на ДС, да се добави: ” И ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ И АГЕНТИ НА БИВШИТЕ И СЕГАШНИ СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ И ПОЛИЦИЯТА”.
Имам предвид, че голяма част от тях са способни на служат на властта, която и да е тя – това е почетна задача, но нека не се пъхат да ни управляват!!!

 

Георги Матов:

Здравейте г-н Димитров,
Казвам се Георги Матов -икономист(базисно магистърско образование) Икономика на външната търговия -ВИИ -Прага, допълнителна квалификация:Marketing and Management – UK. В момента съм собственик и управител на дистрибуторска фирма за професионална козметика.
Споделям поне на 90% Вашите схващания и мнения по икономическите и цялостни обществени отношения в страната ни напоследък. Мисля че най-добро за обществото ни и страната ни е следвaщото управление на Отечеството ни да бъде поето от СДС, макар и въобще да не виждам как това би могло да се случи. Като виждания и разбирания стоя най-близо да Вашите тези на настоящия етап, без да определям себе си нито за десен нито за ляв човек. При желание от Ваша страна оставям телефона си за контакт 0888 505 790
Поздрави и успех в работата!      Георги Матов

 

Илия Ганчев :

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НОРМАЛНИТЕ ДЕПУТАТИ:
http://iliaganchev.blog.bg/politika/2011/01/10/.664927

 

Stoil Stoilov :

Комунист оставен без контрол рано или късно докарва нещата до диктатура. Това им е в ДНКто и рано или късно все до там стигат.Доноси,подслушвания,изнудвания,
злоупотреби.Милиционерщина.

 

Николай Неделчев :

Благодаря Ви за Вашата принципна позиция по отношение на морала ,етиката ,правата на човека и особено корупцията и икономиката! Надявам се че един ден ще имаме достойни политици които знаят какво вярват и как да служат на народа си!

Подкрепям Ви!    Николай Неделчев

 

fenix :

Аз само не мога да разбера Мартинчо , ти кой беше та няма да позволиш да стане България милиционерска държава.???

 

 

Валентин :

Аз съм десен човек и толерирам подслушванията спрямо висшите етажи на властта, на този етап. Нашето общество е толкова прогнило, липсва морал и корупцията се счита за нещо нормално. За да се пресече тази тенденция, имаме нужна от малко полицейщина.

България трябва да е по-полицейска държава от развитите европейски дървави, защото обществото ни е по-назад в демократичното си развитие. Просто имаме нужда от това за 10-тина години, и ще се оправим

 

Anonymous :

Не съм съгласна, Валентин! И на мене ми се иска например Тройната коалиция да иде в затвора, защото там им е мястото, ама дай сега да организираме Революционен трибунал или направо Якобинска диктатура!
Кое гарантира, че веднъж приети, принципите на диктатурата ще бъдат изоставени от следващо правителство? Точно така възникват исторически диктатурите – на някого се дават извънредни пълномощия да ‘спаси’ страната с всякакви средства (справка – Междузвездни войни Епизод 3, ако не Ви се чете история).
Просто законите са за всички и трябва да се спазват. Това ако успеем – да накараме управляващите сами да спазват законите – значи ще се намери законен начин който е карал през просото, да си плати. А не така “тия не ми харесват”, и – до стената! Ми не може така, колкото и да ми е несипматичен Доган например

 

„мартинчо” :

Как ще си контролира и респектира министрите си е работа на ББ, М.Д. като стане минстър председател ,тогава ще има думата за това, а колкото дали ще позволи или не,когато имаше възможност тогава трябваше да го направи,сега заедно с Костов само пречат и злорадстват и за нищо не са полезни.Да плеснат с ръце със БКП и да се прегърнат,защото още преди да започне тази гадна атака, в интернет излезе информация,че след нова година срещу Цветанов ще започне акция за свалянето му от комунисти и коалицията на сините.Мартин и Костов ще видят власт вече само през крив макарон.

 

Чавдар Русков :

Г-н Димитров, много харесвам вашите идеи и се надявах да видя повече от тях тук. Това което виждам сега е едно политическо крайно изказване, което изкривява думите на премиера ББ. Това което той каза че никой не трябва да се чувства над закона и че е възможно всеки да се подслушва. Друг е въпроса ако има незаконни подслушвания, но това трябва да се доказва. Това което наблюдаваме последните години от политическата класа е едно абсолютно арогатно поведение и стремеж за доминация и отличаване от гражданите на страната. Предложения от вас инструмент за намаляване на влиянието на политиците да харчат държавни пари “Фискален борд” го приветствам. Очевидно в днешно време трябва да се предприемат повече такива мерки които да ограничат влиянието на плоитиците във харченето на държавните пари защото те се утвърдиха като не добри управители. Дано някога да имате възможност да осъществите идеите си, в икономическата сфера съм твърдо за, но вашия съратник Иван Костов ме разочарова много. Като гледам тенденцията се повтаря, всеки политик яхнал народната воля, казва че ще изкъпе държавата и след като вземе власта позаплакне очите и мисли че хората ще се излъжат с това само. Желая ви успех!

 

Помачето:

Мартине, да Ви се чуди човек защо се набутахте да подкрепяте тази неграмотна временно заблудено ужким дясноориентирана маса от некачествен материал. Даже не могат да оценят и Вашите компетентни съвети, защото при тях изобщо липсва такова нещо като – знания, опит, компетентност и всичко което може да означава – качествен материал.
Ама, и яд ме е най-много и на твоят другар Иванчо, че заради неговото си твърдоглавие и политически инат изгуби доверието на най-големите негови подръжници – Помаците от цяла Южна България и почти всички Помаци от страната. Да не се сърди на Доганеца, ами на себе си заради ината му. Жалко и за него, че сега и дано не за в бъдеще ще се оставя да го унижават такива Бройкаджии и Неграмотници, ама каква файда от това. Не слушате хората, не слушате народа, който най-много Ви имаше доверие, а сега се лутате в тази управленска немощ и селяния, че чак човек да Ви съжалява.
Айде, стягайте се, че тая държава хептен ще отиде в батака и в калта и сега дори с вашата ненужна подкрепа само негативи ще си донесете, ама човек сам трябва да си счупи главата за да разбере.

 

Plamen :

Г-н Димитров, може ли да споделите в отделна статия какво Ви е мнението за плащането на задължения към държавата чрез банките… Макар закона за държавните такси от 1952 чл.2 да казва че единственото средство за плащането им е таксова марка или кеш. Вие одобрявате ли тази такса “банков рекет”?

 

Атанас Стоянов:

Един актуален пример:

Сега вече стана направо очевадно, че Иво Инджев е човек на службите, на Първанов, на АБВ и на БСП. Неговите господари са му наредили да играе ролята на поп Гапон, т. е. на агент- провокатор, който с действията си иска да тласне Борисов и Фандъкова към един фатален за тях акт- събарянето на паметника.

Това обаче със сигурност ще предизвика гнева на Москва, а е известно, че засега цялата ни икономика зависи от Русия, тъй като Русия е ЕДИНСТВЕНИЯТ ни доставчик на енергийни източници. Инджев винаги е бил мръсник, подлец и провокатор, но сега той надскочи себе си. Добре все пак, че Бойко и Фандъкова не са такива глупаци, за каквито ги мисли дрислИво мИнджев…

 

Иванов:

До Атанас Стоянов
Драги ми Наско,
Отдалече миришеш на червено, за теб важи приказката за бившия негър и бившия комунист ! Да не говорим за вулгарния ти речник, подчертаващ интелектуалното ти ниво.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5311625
Постинги: 4994
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930