Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2023 10:10 - @ vencivaleri1951 - Чети и сравнявй
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1225 Коментари: 11 Гласове:
4

Последна промяна: 06.06.2023 10:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                               ..... Зеленски за Донбас:

                                                 Който се чувства руснак, да отиде в Русия 

Дневник

Украинският президент Володимир Зеленски призова всеки самовъзприемащ се като "руснак" в Донбас да "търси мястото си в Русия" заради децата и внуците си.

Това са думи, отправени в интервю за украинската телевизия "Дом" - рускоезичен канал, създаден за излъчване в неконтролираните от Киев територии на Донецка и Луганска област. Пълната версия на интервюто предстои да бъде излъчена, но на сайта са представени акценти.

На руски език Зеленски коментира "шпагата", който трябва да правят жителите на Донбас 7 години след като сепаратисти овладяха негови територии. По думите му човек, ако живее там, ясно трябва да осмисли въпроса дали смята Украйна за своя родина, или се възприема като гост. Всички възприемащи се като украинци трябва да почакат и да се "държат", защото земята им при всички положения ще бъде "деокупирана".

По думите му Донбас "никога няма да бъде руска територия" и няма значение колко време ще отнеме процесът, който може да се сравни с издигнатата десетилетия наред Берлинска стена.
Никой няма да бъде изгонен, но всеки трябва да направи избора за себе си,"
продължи президентът.

"Смятам, че ако днес живееш във временно окупираните територии на Донбас и смяташ, че "трябва да сме в Русия" и "сме руснаци", е голяма грешка да останеш да живееш в Донбас. Защото без Украйна на тази територия няма да има цивилизация," каза Зеленски.

"За бъдещето на децата и внуците си, ако обичаш Русия и целия си живот си пребивавал на територията на Украйна и си чувствал, че това е Русия, трябва да разбереш, че в името на децата и внуците си трябва да напуснеш и да си търсиш място в Русия. Това е правилно."

 Володимир Зеленски, 

президент на Украйна

Зеленски е заявявал, че ще се бори за душите на хората в Донбас и че украинската национална идея трябва да е за обединяване на всички граждани на страната, както и че езикът, на който говорят жителите, не е показател за патриотизъм. 

Ключови думи към статията:
  • Володимир Зеленски
  • Донбас
  • Украйна
  • Русия

                                                                           * * * * *

                                                Путин взе нечовешко решение относно
                                 съдбата на жителите на анексираните от Русия области

28 април 2023 14:17
9088
216

Президентът на Руската федерация Владимир Путин обяви, че ще изгони всички украинци, които откажат да се сдобият с руско гражданство в окупираните от Москва територии в Източна и Южна Украйна, независимо колко поколения са израснали там.


Жителите на четирите украински области, които Русия незаконно анексира през септември 2022 г. – Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, имат срок до 1-ви юни т.г. да приемат руско гражданство. В противен случай ще бъдат изселени от родните им места.

Нареждането вече е подписано от Путин, който наскоро посети за втори път завзетите от руската армия области, където разговаря с част от местните жители.

Тези, които не желаят да получат руски документи за самоличност до 1-ви юни, ще имат време до 1-ви юли да се изнесат от домовете си. След този период те ще се считат за чуждестранни граждани на територията на Руската федерация и ще бъдат принудени да напуснат, информира агенция Интерфакс.


Руската инвазия в Украйна
Владимир Путин
Русия
Украйна
анексиране

https://novini.bg/sviat/rusia/778774

                                                                                   
                            ... МИСЛЯ ЧЕ, ТЪРСЕНЕТО НА КАКЪВТО  И ДА Е  СКРИТ СМИСЪЛ 

                                          ЗАД ДУМИТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ  ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ

                       САМО ОТ ОНОВА ПОДЧЕРАНО ОТ МЕН ИЗРЕЧЕНИЕ Я, ДА ГО ПОВТАРЯ; 

                Никой няма да бъде изгонен, но всеки трябва да направи избора за себе си,"

                                        И НЯМА КАК ДА Е ДРУГОЯЧЕ ЗАЩОТО, В РУССИЯ

                                    И ПО РУСКИТЕ ЗАКОНИ ЖИВЕЯТ 2 МИЛ. ПОСТОЯННО

                           РЕГИСТРИРАНИ УКРАИНЦИ И ОЩЕ ТОЛКОВА СА ВРЕМЕННИТЕ,

                                                  А НЕЛЕГАЛНИТЕ ДАЖЕ И "КГБ" НЕ ЗНАЕ.





Гласувай:
4



1. starforlife - ~
06.06.2023 10:33
Като заглавие ти, Радо, написа:
vencivaleri1951 - Чети и сравнявй

С този човек не може да се говори и особено пък дискутира. Прекалено е безчестен, двуличен, лъжовен и най-вече руssо и комуняго роб.
Нито ще прочете, а още по-малко пък ще сравни. Да не говорим да повярва дори на очите и ушите си, а не на руssката лъжлива пропаганда. В смисъл, че лично и на място да чуе думите на Зеленски (и не само), след като те не са угодни на робията му - няма да им повярва и дори напълно капу~ски ще отрече да са казани. И ще си вярва както на руssката пропаганда, така и най-вече на подлите си собствени извъртания и лъжи.

Ще дам пример или по-скоро въпросителни факти за замисляне.
За замисляне не на руssоробите - те определено ни най-малко не могат да мислят, нейде ли логично, а следват превърналите се в безусловни рефлекси на повреденото си и зависимо от чужда воля съзнание, а за замисляне или по-скоро за затвърждаване на убежденията на нормалните хора.
Точно така - руssоробите не са нормални хора. Няма как поставил се по собствена воля в робство човек да е нормален.

Та:
Украйна била воювала и то напълно сериозно с ЛНР и ДНР и Западът дори подклаждал и помагал с тази "война" (Война по думите на руssката пропаганда и "българските" руssороби.).
Руssоробите, я ми кажете армиите на ЛНР и ДНР колко пъти са по-мощни и по-обезпечени от армията на Руssия?
М?
Защо (НЕ) ви питам ли?
Ами защото, ако това беше вярно, то "воюващата" с тях Украйна отдавна да е смазала ЛНР и ДНР.
Отдавна.
Защото вече 470 дни (това е година и половина или почти 200 пъти повече от предвидената бърза руssка победа) руssката армия си троши прогнилите зъби в... украинския " потентенкочан" - ха ха ха ха. При всичките руssки УЖ безАНАЛогови орУжия и огромни парични ресурси.
Та как така едни със сигурност в много пъти по-слаби армии на ЛНР и ДНР удържат Украйна, ако тя воюваше с тях, в пъти повече време, отколкото "могъща" Руssя не успява?! М?
Къде е логиката дори само, ще ми обясни ли някой?
Не, ни ви питам и не се пънете, руssоробите.
Просто давам елементарен пример, който да размисли колебаещите се.
Пример за това, че видите ли силен войник, не просто удържащ уж втория най-силен в света млати яко този уж втори най-силен и вече година и половина го прави на дроб, та ако не го възпираше Западът и към Моssква би тръгнал, а не може да се справи колко години със слаби 2 войничета.
Сравнете само довоенните икономики на Украйна и ЛНР и ДНР и преценете дали един нацистки режим не би използвал стотици пъти по-мощната си икономика да заличи за нула време противника си в лицето на икономическите джуджета ЛНР и ДНР?

StarForLife™ ·idc=5599875~idp=1870926~020623~002-135·
цитирай
2. vladtepes - За Путин
06.06.2023 10:48
Путин в случая може би все пак прекалява - нежелаещита да получат руски документи трябва да могат да получат статут на временно или постоянно пребиваващи с регистрация в ФСБ и под постоянния контрол на службите.
цитирай
3. starforlife - ~
06.06.2023 10:56
~ 2. vladtepes
Робе няколкоников, не в случая - Путьо си е жалка пу~ка за всичко и въобще по начало.
Това е един комплексиран, невзрачен тиранин-престъпник и с последното не визирам това какъв си го заби с нападението над Украйна, а въобще, още от първата му многомилионна в $ афера преди да стане президент на Руssия.

Ако ли пък не си съгласен с мен, че си просто един роб, то се прочети отново в частта от коментара ти как за теб е нормално хората да се водят на отчет и да са под контрола на служби и то като ФСБ.
Пък после и за нормалност претендирай.



~
Отново в постинга ти, Радо, цитирайки Зеленски написа:
"Никой няма да бъде изгонен, но всеки трябва да направи избора за себе си,"
И ако питаш руssоробите, те двулично ще ти отговорят, че това е правилно.
В същото време няма да ти отговорят защо след като е правилно Украйна да остави решението на жителите на дадени територии дали да продължат да живеят в тях като украински граждани или да се изселят в Руssия ПО СОБСТВЕНА ВОЛЯ, защо тогава Украйна да не може да се определи с ЕС, НАТО и прочее ли иска да е или не?
Нещо и тук куца в двуличните опорки на Руssия и руssоробите. Други държави, които не са били част от СССР да решават сами дали да приближат НАТО към границите на Руssия, а бившите републики да не могат.
Напълно тоталитарно мислене!
Дъщеря ти или синът ти - ако мога така да го представя житейски - напускат бащинията си, но майка им (да приемем дори, че Руssия е "родила" Украйна) ще им забранява да се женят, защото бащинията какво? Ще я нападнат със своята половинка, за да заграбят имота?


StarForLife™ ·idc=5599880~idp=1870926~020623~003-136·
цитирай
4. vladtepes - За отчета
06.06.2023 11:17
Нормално е пребиваващите в една държава чужди граждани да са задължени да се регистрират в службите и да подлежат на стриктен контрол, при краткосрочни пребивавания примерно туристи, командировани и т.н. контролът може да се извършва по мястото на пребиваване примерно регистрация в службите при настаняване, изготвяне и подписване на предупредителен протокол, при нужда използване на средства за проследяване и т.н.
цитирай
5. starforlife - ~ 4. vladtepes
06.06.2023 11:35
Именно де. Роб с робски разбирания за нормално и ненормално. Защото е нормално да подлежат на регистрация, но не и в служби като ФСБ в случая.
Както и не е ни най-малко нормално да подлежат на контрол, а камо ли стриктен.
Пример: Като демократична държава, в която хората имат свободи, България регистрира чужденците и нека насоча по-специално към руssнаците. Но с тях (освен, ако няма данни за опасност за националната сигурност или други подобни) ни най-малко не се занимават ДАНС, ГДБОП, разузнаване и прочее. Камо ли да им определя начина на движение, придобивки и прочее.
Руснаците цели затворени комплекси по морето изкупуваха и образно свои общности правеха и никой не ги притесняваше по какъвто и да е начин. И така е правилно и нормално! Нещо, което Руssия не би допуснала, защото е просто мек вариант на Северна Корея.
Та спри да тролиш, робе, че завземете ли отново властта в България - явно ще върнете и ограниченията за гражданство от времето на идиотския ви социализъм и такива като теб няма да върнете на село да бачкате в новите ТКЗС-та, а ще продължите да нищоговорите и нищоправите, но обикновените хора, ненагаждачите и небояджийте, ще ги направите на отчет и с "виза" ще напускат родните си градове и села за повече денонощие.
Да не сме ви се нагледали на идиотията, робска и робовладелска, да бръщолевите.

ПС: Като казах "виза": САЩ предвиждат да облекчат драстично визовия режим за България.
А дано!
А за Руssия искрено се надявам всички двупосочни пътища да бъдат "затворени".
Нищо, че мен лично тези неща не ме касаят.
цитирай
6. getmans1 - . . . Е, те това вече си е, чист фашизъм ...
06.06.2023 11:46
... Е, те това вече си е, чист фашизъм и нацизъм, или най-малкото бпутална полицейщина ... чак не мога да повярвам, че го четаююююю!

Русия се нуждае от милиони работници, да не говорим за неистовито им желание ДА СА ПОЛЮС НА ВЛИЯНИЕ - и как ще се постигне това!?
СССР, вече беше такъв ПОЛЮС - служебен / след Ялта и колко просъществува, а!?
ЧЕ забави и другите държави и народи от СИВ.


vladtepes написа:
Путин в случая може би все пак прекалява - нежелаещита да получат руски документи трябва да могат да получат статут на временно или постоянно пребиваващи с регистрация в ФСБ и под постоянния контрол на службите.

цитирай
7. starforlife - ЕТО, СЕГА ЩЕ ТЕ ИЗТРИЯ, ЗА ДА ТИ ГО "ВЪРНА" ЗА ПОДЛОСТТА, КОЯТО СИ СЯЛ ДОКАТО СЪМ БИЛ ПО ПРИЯТНИ ДЕСТИНАЦИИ! ПРЕДИ ТОВА ОБАЧЕ ЩЕ ТЕ ЦИТИРАМ.
06.06.2023 11:55
А ще те изтрия, понеже си подлец и си го заслужил поне този път за колко пъти там си ме набедявал по време, през което в блога не съм се дори вясвал!

Та:
vencivaleri1951 написа:
Гетьо, зад тези витиевати думи на Зленски всек пак поантанта е :защото нищо добро в противен лучай не чака ни вас, ни деца и внуци. И го доказа на практика-8 години обстрел и стотици деца и хиляди мирни жители в гробищата на Донецк
А в Донбас не са имали в началото никакво намерение да, областта да бъде извън Украйна. Макар и рускоговорящи, чувстващи се руски етнос, те не виждаха Донбас извън Украйна Те се различават много от Крим и се различават най-вече заради различните периоди в който бяха предадени към Украйна, а бяха защото без Донбас, Харков, Одеса нямаше как да се получи държава-киев е предаден по късно 34та година , ако не ме лъже паметта-в Началото Харков е столица. Тоест нямаше за разлика от Крим живи , които да помнеха броженията, протестите от Наркомовското прекрояване на границите Тоест всички днес донбасци са родени в Украйна и винаги до събитията са се чуствали украинци-руски етнос, но украински граждани
Те през 14-15 година имаха едно желание-икономическа децентрализация и преразпределение равно за всички Защото нито е нормално , нито е справедливо регионите на Изток да произвеждат около 70% от Брутния продукт, а основната част да се преразпределя на Запад от Днепър Достатъчно е да се погледнат Донецк, Луганск, Днепропетровск от една страна и Лвов и други градове на Запад от Днепър за да се види неправедливостта Инфраструктурата на Изтока, не е мръднала от съветско време, а западните градове с чудесни инфраструктурни решения и по доходоносни работни места Това бяха исканията на източните и южните области-те и нямаха сметка в началото да са към Русия, защото в Украйна стандартът бе дори по висок, а и имаха възможност да заработват без проблем и на Изток и на Запад
За това събираха подписки, за Икономическа децентрализация. Те и политически искания не са имали Порошенко не знам къде да го сложа-сложно е при него, но останалите президенти вкл и зленски и Ющенко са от Изтока Та зеленски в началото търсеше украинските думи

И реплика и към теб, че днес ми е такава сутрин, свободна, но зад РС и съм решил да ви пообърна внимание.

Изобщо не е едно и също, а особено пък подтекстът да е опитът ти за вменяване какво ги очаква останалите.
Помаците в България какво им се случва, м?
При все да са с относително турско самосъзнание - случки им се случваха при вашето управление и строй, не по времето на новата демокрация, която отново още я тровите именно вие!
Украйна иска да е и ще бъде член на ЕС.
Нали осъзнаваш, че беззаконие няма да й бъде позволено най-малкото от там?
Докато в Руssия "законите" ги виждаме: Путьо издава указ и готово!
Той и Руssия, която не само не признава международните закони, а и се отказва от тях са тези, който заплашват и биха тероризирали въпросните, а не Зеленски и Украйна, особено станала член на ЕС, което до 2-3 години ще е факт.

(следва продължение)
Дотогава не само другият трол да помисли в/у това изтриване!
Ето това е контрол! Харесва ли ви? Правилно ли е?
Защото ако да, то аз го мога и спирачката ми е съвестта, готов да отговарям и да си нося евентуални последствия, докато ти предлагаш да имам законови права да решавам и действам безнаказано и овластен от доказали се най-малкото като нехуманни кремльовски болни мозъци.
Това в Северна Корея, Иран, Руssия докато там не се вдигнат младите. Но не го носете като "денацификация" в нормални или борещи се за нормалност общества.
цитирай
8. getmans1 - СТАР, този постинг е " Поже...
06.06.2023 12:02
СТАР, този постинг е " Пожелание на клиента" едн вид, да видим какви заплахи за за живота към рускоговорящите украински граждани се съдържат в него...

Тоси призив на ЗЕЛНСКИ го чухме и миналата година сигурно ще и тази.
цитирай
9. getmans1 - ДО ком. 7. starforlife - ЕТО, СЕГА ЩЕ ТЕ ИЗТРИЯ, ЗА ДА ТИ ГО "ВЪРНА" ЗА ПОДЛОСТТА, КОЯТО СИ СЯЛ ДОКАТО СМЕ БИЛИ ПО ПРИЯТНИ ДЕСТИНАЦИИ! 11:55
06.06.2023 12:12
... СТАР, НЕГО ТРИЙ ТОЯ ... НЕГО ПРАВИ ЖЕРТВА НА ЗАГОВОР ОТ НАША СТРАНА, ДАГОЙБА!!!

... ИЛИ АКО ЩЕ ГО ТРИЕШ ПРАВИ ГО ПРИ ЧеПърда или при него самаият, ЧЕ ДА ВИДИМ ТОГАВА ЗА КАКВИ ПАРОЛИ И ЗАГОВОРИ ЩЕ ГОВОРИ...
цитирай
10. getmans1 - ДО, @ vencivaleri1951 -
06.06.2023 13:09
Аз съм посочил това което смятам за поанта в казаното от Зеленски - СЕГА Е ТВОЙ РЕД а, при добпо желание можеш да посчиш такава и в текста за указа на Путин ...
цитирай
11. vmir - Стотици хиляди са до момента убитите САМО от руSSките лъжи за терор над рускоезичните.
06.06.2023 14:55
Блоговите виртуални подкрепники на дъртите лъжи са реални съучастници в това истинско престъпление.

Бай дъ уей, путлерастите едва сега осъзнаха, че украинците били опасни за руснаците. Ами на лъжата краката са къси, само путлерастите ги имат за безкрайно дълги.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6076468
Постинги: 2742
Коментари: 26501
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031