Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2023 17:22 - Днешната западновасална България има ново колониално правителство на задкулисните договорки под натиска на „правилното“ посолство - ха да ни е честит сговора им
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 8685 Коментари: 1 Гласове:
13

Последна промяна: 07.06.2023 12:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Протестите срещу новата колониална управа у нас ще продължат и в събота на 10.6. от 12:00 пред парламента на васалите

Позорното квазиколониално правителство на ПуПъДеБъ+ГЕРБ вече е факт с премиер Николай Денков. Парламентът днес се събра извънредно с 235 от 240 депутати, за да гласува кабинет между партиите, които доскоро се заливаха обилно с тонове медиина помия и тежки взаимни обвинения за икономически престъпления – ГРОБ и „Продължаваме подмяната“ + „Доносническа България".

При 235 регистрирани депутати гласуваха 201, от които 132 „за“, след като от ДПС масово напуснаха залата, за да гарантират правилния вот. Така Денков след поредица от задкулисни договорки и явен натиск от западните посолства бе одобрен за ротиращ министър-председател. ПП-избраникът ще управлява първите девет месеца, а ако има още 9 – идва редът на Мария Габриел, която в първата част на бременността по сметка ще е само вице. За което преди около месец напусна уютното си еврокомисарско местенце, защото нещата от самото начало явно бяха уредени и бе сигурно още тогава, че ще има такъв кабинет на задсценичните договорености, уредени от западните ни колонизатори. А това, че начело е академик въобще не прави такова правителство по-малко народновредно. И ако тези хора наистина мислят, че могат да ни хързулнат в една чужда за нас война, да се стягат те да заминават за далечни фронтове, ние няма да последваме призовките. Защото няма да воюваме срещу тези, които са ни освободили от 5 вековно робство!

Против този безпринципен управленски сговор, режисиран от американското посолство, бяха партия Възраждане, БСП, ИТН, Делян Добрев от ГЕРБ, както и независимият вече Радостин Василев, който изнесе записа на безморалните откровения и брътвежи на лидерите на ПъПъ. Двама от Подмянаджиите съще не гласуваха за собствения си кабинет, показвайки с това някакви остатъци от малко морал.

В същото време пред т.нар. български парламент се състоя протест срещу  правителството на договорките "Денков-Габриел" след като вчера от партия Възраждане призоваха "всеки свободен българин да излезе пред Народното събрание, за да покажем, че не сме съгласни България да се управлява от чужди държави".

Повечето протестиращи носеха националният трибагреник както и знамената на партия Възраждане, на коалиция Левицата и други политически формации. Пред парламента имаше много полицаи да пазят съзаклятниците вътре от народната любов на вън.

„Ние от „Възраждане“ не признаваме това правителство. То не е българско правителство, то не представлява българския народ и собствените си избиратели“, каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред протестиращите.

Опозиционният лидер призова симпатизантите на партията да дойдат отново на протест в събота в 12:00 часа пред парламента. „Нека ясно и категорично покажем и кажем, че няма да допуснем България да бъде повече управлявана отвън, макар че в момента това се случва, за съжаление“. Той призова протестиращите да не признават новоизбраното правителство – „обявете гражданското неподчинение, не изпълнявайте заповедите на тези престъпници“. Според него „бъдещият обвиняем Денков“ няма как да бъде министър-председател, „той представлява само и единствено американския посланик“.


Президентът Радев коментира съглашателството от кулоарите на парламента по следния начин: „ГЕРБ и ПП-ДБ измамиха избирателите си и обезсмислиха изборите. Лидерите на новата коалиция предадоха доверието на своите избиратели. Спомняте си как г-н Борисов обикаляше страната и обясняваше, че "Продължаваме промяната" са съсипали държавата и ако се допуснат до властта, те ще я довършват. А днес той им подарява цялата власт. Спомняте си как ПП в социалните мрежи вдъхновяваха своите последователи, че ГЕРБ са мафията. Днес те споделят властта с ГЕРБ. Спомняте си как "Демократична България" поведоха избирателите си на кръстоносен поход срещу олигархията, днес те просят някакво одобрение. Всички те спечелиха за сметка на измамения избирател и демокрацията", заяви още Радев.

„Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около афиширането на тази коалиция. Защото тя обезсмисли изборите”, посочи държавният глава. "А изборите са основата на демокрацията!"

"Политиката не е само математика за формиране на мнозинство, тя е предимно ценности", каза още той.

 



Гласувай:
13



1. kvg55 - iw69,
06.06.2023 22:44
Чух само министъра на войната.
Господи, сляз и си прибери вересиите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4803501
Постинги: 2483
Коментари: 6254
Гласове: 16345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031