Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2023 15:37 - Америка обявява хаос, колониите да се готвят за поредния грабеж.
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 1860 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Малцина разбраха, но Байдън не вдигна тавана на държавния дълг, а просто отмени този таван

В събота, 3 юни 2023 г., президентът на САЩ Джо Байдън „подписа закон за увеличаване на тавана на държавния дълг“. Фактът, че управляващите елитни групи в САЩ отново ще се съгласят, се очакваше от почти всички анализатори. Също така направих това предположение в моята статия „Фалитът на САЩ е неизбежен или това, за което Михаил Хазин не говори“

  "Комуто сме длъжни - на всички прощаваме!"     image   Снимка: i.simpalsmedia.com

В действителност обаче всичко се оказа много по-интересно, отколкото изглежда, ако просто прочетете заглавията на новините. Между другото, специално направих малко проучване и разбрах, че почти всички новинарски агенции и информационни портали излъчиха тази новина, тъй като „американците вдигнаха тавана на националния дълг“. Но всъщност този път американците направиха нещо съвсем различно!

Ето какво съобщава агенция Интерфакс по този въпрос в свой материал .

„В събота, 3 юни, президентът Байдън одобри Закона за данъчната отговорност от 2023 г., който суспендира лимита на публичния дълг до 1 януари 2025 г. и увеличава лимита в сила от 2 януари 2025 г., за да изпълни ангажиментите, установени по време на периода на суспендиране...“

За тези, които не разбират, ще обясня отново. Във всички минали случаи това беше следващото увеличение на лимита на държавния дълг на САЩ. Тоест, вместо една конкретна лимитирана сума, беше определена друга конкретна лимитирана сума, над която правителството на САЩ нямаше право да заема пари. Но този път те отмениха този лимит изцяло до 1 януари 2025 г.! Както се казва: "Върви, недостатък, започваме пълен хаос!"

"Китай, знай си мястото!"

Така че сега, до 1 януари 2025 г., правителството на САЩ може да заема толкова, колкото му трябва, без никакви ограничения! И когато дойде 2 януари, сумата, която успеят да заемат, ще се счита за новия таван на държавния дълг на САЩ! Брилянтна схема!

Защо датата е избрана точно 1 януари 2025 г.? Да, защото това е срокът на годност на настоящия президент на САЩ Джо Байдън. Засега не е известно дали Джо ще бъде избран за още един мандат и дали той или някой друг демократ ще успее да спечели тези избори. Но във всеки случай проблемът с размера на държавния дълг на САЩ сега се превръща в проблем за следващия президент на САЩ, който и да е той.

Колко пари могат да заемат сега Байдън и неговото правителство? Да, колкото искаш! Според някои анализатори от Уолт Стрийт до края на управлението на Джо Байдън националният дълг на САЩ може да се увеличи с още 4 трилиона долара. долара и общо надхвърлят 35 трлн. долара.

    image   Снимка: static.espreso.tv

Тоест сега демократите не могат да си откажат нищо. Например да продължи да финансира войната в Украйна, а паралелно с това да се готви и за война с Китай за влияние в Югоизточна Азия. Което, съдейки по последните събития, става неизбежно. Когато не само китайският президент Си Джинипин отказва да говори по телефона с президента на САЩ Джо Байдън, но и китайският министър на отбраната Ли Шанфу отказва да се срещне лично с американския министър на отбраната Лойд Остен по време на международна конференция по сигурността в Сингапур, това вече е директен предизвикателство към статута на световен хегемон, който Съединените щати си дадоха.

Ако се смятате за доминираща световна сила, тогава лидерите на държави, за които се предполага, че са ви подчинени, не могат открито да ви игнорират. В крайна сметка това е равносилно на възклицание: „И кралят е гол!“ който веднага поставя всичко на мястото му.

А това означава, че сега САЩ просто са длъжни да поставят Китай на негово място. В противен случай цялото им „господство“ ще се разпадне като къща от карти и всички други колонии също ще започнат да игнорират исканията им. А за САЩ това е смъртоносно, защото не е достатъчно само да се отпечатат нови 4 трлн. долара.

    image   Според Кристалина Георгиева, ръководител на МВФ, през 2023 и 2024 г. инфлацията в САЩ ще остане над целта на Фед от 2%. Ръководителят на МВФ прогнозира увеличаване на проблемите в Съединените щати на фона на уязвимостта на световната икономика. В същото време тя подчерта, че в банковия сектор на САЩ "има трудности", но "те няма да доведат до повторение на световната финансова криза от 2008 г." Снимка: www.fx.co Долар нащрек

Ако те просто бъдат хвърлени във финансовата система, това ще предизвика не просто инфлация, а хиперинфлация, подобна на тази, която преживяха Русия и други страни от бившия СССР в началото на 90-те години. Собствениците на стоково-паричната система спешно се нуждаят от колониите да продължат да запълват своята система за обмен на материални ценности със своите стоки и ресурси, продавайки ги за „прясно отпечатани“ долари.

В същото време трябва да се има предвид, че старата схема, която работи правилно от години, когато централните банки на колониите незабавно изтеглиха повечето от доларите, получени за продадените стоки и ресурси, изпращайки ги обратно на Съединените щати под прикритието на „златни и валутни резерви“ и други „стабилизационни фондове за развитие“ вече изпитват сериозна неуспех, тъй като най-големите страни износителки, които преди имаха най-големите златни и валутни резерви, бързо намаляват дял от долара в тях и са спрели да купуват нови държавни облигации на правителството на САЩ.

    image   Съвсем наскоро държавните ценни книжа на САЩ бяха търсени. Сега ситуацията се променя. Снимка: goldenfront.ru

А това означава, че такива страни се опитват незабавно да обменят доларите, получени за техните стоки или ресурси, за други стоки или ресурси, от които се нуждаят. Или като цяло отказват да използват долара като валута при взаимни разплащания. Тоест стоките и ресурсите в световната икономика продължават да се обменят между страните, но това се случва в допълнение към доларовата стоково-парична система.

Следователно собствениците на долара, първо, престават да получават своя дял за осигуряване на търговски операции, който редовно са получавали по-рано от почти цялата световна търговия, и второ, губят възможността да изтеглят необходимото количество стоки и ресурси от система за търговия с "прясно отпечатани" долари.

С други думи, за американския финансов елит не е достатъчно просто да „напечата“ нови 4 трилиона долара. долара. Също така е необходимо да се принудят колониите отново да им дадат своите стоки и ресурси за тези, всъщност, необезпечени "зелени опаковки от бонбони".

    image   Снимка: s2.best-wallpaper.net Нищо за даване? Ами ако потърся?

Как ще изглежда на практика?

Първо, централните банки на колониите, които все още са подчинени на Съединените щати, ще трябва да извършат нова девалвация на своите валути, като отново понижават обменния курс на колониалните валути спрямо долара и стартират нов кръг от вътрешна инфлация. Защо е необходимо това? И тогава, така че населението на колониите беше принудено да работи повече, за да може да купува вносни неща, които се внасят в тези колонии от чужбина за всички същите долари.

Прост пример. Ако при цена на пералня от 500 долара и цена от 40 рубли за долар, трябваше да платим 20 хиляди рубли за нея, тогава при цена от 80 рубли за долар същата пералня вече ще струва 40 хиляди рубли и в размер на 120 рубли за долар, вече всички 60 хиляди рубли. И тъй като заплатите в колониите винаги растат по-бавно от цените на вносните стоки в магазините, тогава, за да си позволите да купите същата пералня, когато рублата скочи от 40 на 120 рубли, трябва да работите три пъти повече.

Искам да отбележа един факт. По време на съществуването на така наречената „международна валутна система Бретън Уудс“ обменните курсове в колониите винаги са се увеличавали, а понякога и много бързо. Ако е имало повишение, то е било само след бързите сривове на националните валути, и то до ниво, което се е оказало осезаемо по-високо от това преди срива.

Спомняме си как в края на 2018 г. курсът на рублата падна от 60 рубли до почти 100 рубли за долар, а след това постепенно се върна до 80 рубли. И оттогава обменният курс на рублата никога не се е повишавал до нивото (с изключение на рязък и кратък скок на 2 март миналата година), което имаше преди този колапс.

    image   Обменният курс на рублата спрямо долара за последните 8 години. https://www.banki.ru

Но тази ситуация се случва не само в Русия. Същото се случва във всички финансови колонии.

Второ, американците сега ще започнат да ускоряват инфлацията, тоест да вдигат цените най-вече на продуктите, които сами произвеждат и продават. Тоест компютрите ще започнат да поскъпват и всичко свързано с това ще започне да поскъпва на различни услуги, които се предоставят предимно от американски и британски компании. Всичко това е необходимо, за да могат да получават повече пари за единица продукция, произведена от американците.

Отново, ако можете да печатате нови, необезпечени пари за неопределено време, тогава не ви интересува колко ще струва този или онзи продукт. Вие просто отпечатвате толкова пари, колкото са ви поискани. Докато финансовите колонии нямат собствена печатница. За да получат все повече и повече долари, те ще бъдат принудени да продават все повече и повече стоки, произведени у дома или ресурси, извлечени от самите тях. Следователно всички останали стоки ще започнат да поскъпват дори в долари, в допълнение към факта, че цената им за населението на колониите ще се увеличи поради обезценяването на националните валути.

    image   Снимка: gas-kvas.com

Тук има един важен интерес. Дори ако спрем да продаваме нашите стоки и ресурси за долари, но продължим да ценообразуваме стоките си според цената им в долари „на световния пазар“, пак ще попаднем в капана на доларовата инфлация. Наистина, в този случай ние ще бъдем принудени да повишаваме цената на нашите стоки или ресурси едновременно с нарастването на тяхната цена в долари. Но в условията на свободна пазарна икономика е невъзможно да се повиши цената на петрола в рубли на външния пазар, докато цената на петрола на вътрешния пазар остане непроменена.

Значително различна цена на някои стоки на вътрешния и външния пазар може да бъде само при едно условие. Когато беше въведен държавен монопол върху международната търговия с този продукт. В противен случай пазарните механизми на "регулиране" ще доведат до факта, че при ниски вътрешни цени на вътрешния пазар ще има недостиг на този продукт или ресурс.

Трето, доста голяма част от доларите, които колонията получава от международната търговия, завършват в сметките на местни олигархични групи, които са поставени под контрола на тази колония.

Но поддържането на много пари само под формата на пари не е изгодно, така че "западните приятели" бързо убеждават представителите на тези олигархични групи, че е необходимо да се "инвестират разумно" на фондовия пазар всички излишни пари. Тоест закупуване на акции на различни компании. Американските са най-добри, което много ясно се вижда от нивото на капитализация на различни компании, където първите редове неизменно са заети от компании от САЩ.

    image   ТОП-10 световни компании по капитализация. От 10 фирми 7 са от САЩ. Снимка: wikipedia.org

Но ако колониите вече са започнали да ограбват, тогава е желателно да се ограбва не само населението на тези колонии, които всъщност нямат много пари. Също така е необходимо да се ограбят лековерните местни олигарси, конфискувайки огромни допълнителни пари от тях. А това означава, че чакаме нов мащабен срив на фондовия пазар, чиято основна задача ще бъде да обезсили огромното количество допълнителни пари, инвестирани от издънки-„инвеститори“ на фондовия пазар. И това трябва да стане преди края на настоящата 2023 година.

Кражбата се превръща в грабеж

Като цяло чакаме следващото действие на пиесата, наречено „Хегемонът се опитва да стане хегемон или Америка обявява хаос “ . При това трябва да се разбере едно важно нещо. Човек, който е свикнал да живее в дългове, не може сам да откаже да вземе нови заеми. Кредиторите му отказват нови заеми, когато разбират, че този човек не е в състояние да ги върне. Следователно същото трябва да се случи и със САЩ.

Самите американци никога няма да спрат да повишават лимита на националния си дълг. Те ще се опитат да продължат да ограбват останалия свят чрез използването на валутната система на Бретън Уудс, базирана на долара. Само други страни могат да ги спрат, като откажат да използват долара и да участват в монетарната система на Бретън Уудс.

    image   Снимка: www.fx.co

И за това тези страни трябва да се обединят и да създадат своя собствена, нова, по-справедлива международна стоково-парична система. Как трябва да изглежда тази нова система е вече отделен, много труден въпрос, който трябва да се обсъди отделно. Но едно е сигурно. Няма друг начин да се лиши самопровъзгласилият се "хегемон" от възможността да "хегемонизира" и да организира войни и всякакви "цветни революции" по света, освен да откаже да участва в доларовата стоково-парична система, и като по този начин го обявявате за "неизпълнение", като отказвате да продадете своите стоки и ресурси за необезпечени долари, не съществува.

    image  

Дмитрий МИЛНИКОВ , специално за "Беларус и аз"

Илюстрации: www.fx.co



Тагове:   дълг,   фалит,   без таван,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13354227
Постинги: 11681
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК