Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2023 13:24 - Лондон: Украйна има право на удари извън границите си като форма на самозащита
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1449 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Джеймс КлевърлиЗа да подкопава способността на Русия да извършва нападения

image
31MAY2023  

Британският външен министър Джеймс Клевърли заяви, че Украйна е в правото си да използва сила извън нейните граници като форма на самозащита, предаде БНР. 
По-рано от руска страна бяха отправени обвинения срещу Украйна за нападението на дронове в Москва, без да бъдат представени доказателства за твърденията.

По време на пресконференция в Естония, на въпрос дали Украйна има право да напада руска територия, Джеймс Клевърли заяви, че не е запознат в подробности със случилото се в Москва и не иска излишно да спекулира, но Украйна има легитимно право да се брани както в собствените си граници, така и да използва сила извън границите си, за да подкопава способността на Русия да извършва нападения в самата Украйна.

"Така че легитимните военни цели отвъд собствената ѝ граница са част от самоотбраната на Украйна“, изтъкна дипломат номер едно на Великобритания.

Междувременно Скай нюз разпространи новина, че британският производител на оръжия BAE Systems води преки преговори с Володимир Зеленски за производство на територията на Украйна. Медията отбеляза, че това е още един знак, че Великобритания има централна роля във въоръжаването на украинските сили, а компанията доставя танкове Challenger 2, артилерийски части и боеприпаси, които са от решаващо значение за войната срещу Русия.

Освен откриване на производствени и ремонтни мощности, Володимир Зеленски и главният изпълнителен директор на BAE Systems Чарлз Уудбърн са обсъдили и създаването на местен офис на компанията в страната.

Двете страни са потвърдили пред вестник "Дейли телеграф", че все още няма договорени срокове и мащаби на производство, но интензивните дискусии продължават.




Гласувай:
1



1. planinitenabulgaria - Според една блогърка, ужасяващо тресната от естроген макар да е на 75
31.05.2023 20:18
и от други блогъри, единият с три години по-млад от нея узнавам, че мирните ракети на Путин имат за цел да освободят Украина. Вече са освободени Мриупол и Бахмут и суверенът там ликува, докато дроновете на Украина биват използваи от украфашистите за терор над Голямата страна, в която живеят най-щастливите хора на света.
Правото в тази война е на страната на Русия, твърдят тези наши съблогъри. Затова те са оттегляне на войските от фронтовите линии , за мирни преговори и за мир.
Аз бих казал на такива, да ти е драго да им ебеш майката, но инерцията в мисленето е една от най-страшните инерции на този свят. Това са изявниките, наричани промытомозговиками. В творителен падеж, защото те са творци, орудия действие по... простащина. Известни са и с друго име, полезните идиоти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4131204
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5111
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930