Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2023 00:11 - 16.05.2023 -Накъде върви войната на САЩ и подчинените им срещу Русия
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 74 Коментари: 0 Гласове:
0



16.05.2023 -Накъде върви войната на САЩ и подчинените им срещу Русия

16.05.2023 – Wohin geht der Krieg der USA und ihrer Untergebenen gegen Russland?

(Ausfьhrlicher Bericht)  (Подробен отчет)

През нощтта на 15/16.05.2023 Въоръжените Сили на Руската Федерация нанесоха съсредоточен удар с високоточно оръжие от голяма отдалеченост с въздушно и морско базиране по пунктове на дислокация на подразделения на въоръжените сили на Украйна, а също и на местата за съхраняване на боеприпаси, въоружение и военна техника, доставени от натовските страни.

Целта на удара е постигната. Всички предвидени обекти бяха поразени.

С високоточен удар от хиперзвуков ракетен комплекс „Кинжал“ в столицата Киев беше поразен зенитен ракетен комплекс Patriot, производство на САЩ.

1. На Купянското направление с ударите на авиацията и огъня на артилерията на Западната групировка руски войски беше пораена жива сила и техника на противника в   районите на населените пунктове Новомлынск и Кисловка (Харковскa област). В районите на населените пунктове Тимковка, Масютовка, Котляровка (Харковскa област), Новоселовское и Стельмаховка (Луганскa народнa републикa) бяха пресечени действията на 5 украински диверсионно-разузнавателни групи.

Общите загуби на противника за денонощието са до 60 украински военослужещи и 4 автомобили.

            2. На Красно-Лиманското направление с оперативно-тактическата и армейската  авиация, с огъня на артилерията и с тежките огнеметни системи на групировката руски войски Център беше нанесено поражение на подразделения на противника в районите на населените пунктове Невское, Червоная Диброва (Луганскa  народнa републикa) и Григоровка (Донецкa народнa републикa).

            За денонощието на това направление бяха унищожени до 65 украински  военослужещи, 2 бойни машини на пехотата и 1 самоходна артилерийска система „Акация“.

            3. На Донецкото направление щурмовите отреди продължиха да водят настъпателни действия в западните квартали на град Артьомовск. Подразделения на Южната групировка руски войски сдържаха противника, прикривайки фланговете на щурмовите отреди. Най-сложна обстановка се развиваше в ррайона на населения  пункт Красное (Донецкa народнa републикa), където подразделенията на 4-та мотострелкова  бригада в течение на денонощия отблъскваха чо атаки от страна на украинската армия.

В хода на ожесточените боеве бяха унищожени повече от 70 украински военослужещи, 1 бойна машина на пехотата и 2 бронетранспортьора.

            4. С оперативно-тактическата и армейската авиация, с огъня на  артилерията на Южната групировка руски войски бяха поразени подразделения на противника в райони на населените пунктове Часов Яр и Богдановка (Донецкa  народнa републикa).

            В районa na населения пункт Красное (Донецкa народнa републикa) с авиационен удар беше разрушен автомобилният пътепровод, по който се объществяваше прехвърлянето на подкрепления за противника в град Артьомовск.  Общо за този район авиацията извърши 9 излитания на самолети. Артилерията на групировката изпълни 74 огневи задачи.

Общите загуби на украйнските въоръжени сили на Донецкото направление за денонощието достигнаха до 215 украински военнослужещи, 5 бойни бронирани машини, 7 автомобила, 1 гаубица „Мста-Б“ и 1 гаубица „Д-30“.

            5. На Южно-Донецкото и Запорожкото направления с удари на авиацията и огъня на артилерията на групировката войски Изток беше нанесено поражение на подразделения на противника в районите на населените  пунктове Шевченко, Великая Новоселка (Донецкa народнa републикa), и на Малиновка, Червоное, Белогорье и Новоданиловка (Запорожka област).

            Освен това, в района на населения пункт Урожайное (Донецкa народнa републикa) бяха пресечени действията на украинска диверсионно-разузнавателна группы.

            За денонощието на тези две направления загубите на противника достигнаха до 135 украински военослужещи, 3 автомобила, 2 гаубици „Мста-Б“ и 1 самоходна артилерийска система „Акация“.

            6. На Херсонскоto направлениe в резултат нa огнево поражение за денонощието бяха унищожени до 25 украински военослужещи, 1 самоходна артилерийска система Акация2 и 5 автомобила.

            7. Оперативно-тактическата и армейската авиация, артилерията на групировките  войски на Въоръжените сили на Руската федерация поразиха 75 артилерийски подразделения на Украйна на огневи позиции, жива сила и военна техника в 102 района.

            9. Изтребителната авиация на Въздушно-космическите сили на Русия в районите на населените пунктове на Варваровка и Красноармейск (Донецкa народнa републикa) свалиха 2 самолета (Су-24 и Су-25) на въздушните сили на Украйна.

            10. Със средствата на противовъздушната отбрана в течение на денонощието бяха прехванати 7 крилати ракети с голяма далечина на полета Storm Shadow, 3  противорадиолокационни ракети HARM, и 7 реактивни снаряда от система за залпов огън HIMARS.

            Освен това, бяха унищожени 22 украински безпилотни летателни апарата в районите на населените пунктове Ивановка и Евгеновка (Донецкa народнa републикa), Тополевка (Луганскa народнa републикa), Инженерное, Благовещенка (Запорожкa област), и Крынки (Херсонскa oбласт).

            Сумарно от началото на Операцията до сега са унищожени:

Insgesamt vom Anfang der Operation bis zum 11.05.2023 haben die Streitkraefte der Russischen Foederation vernichtet:

1. Самолети (Flugzeuge): 427         2. Въртолети (Hubschrauber): 233

3. Безпилотни летателни апарати (Бойни дронове) (Unbemannte Luftfahrzeuge): 4178

4. Зенитни ракетни комплекси (Flugabwehr-Raketenkomplexe): 422

5.Танковe и други бронирани машини (Panzer und andere gepanzerte Kampffahrzeuge): 9176

6. Реактивни системи за залпов огън (Mehrfachstartraketensysteme): 1100

7. Оръдия на полева артилерия и миномети (Feldartilleriegeschuetze u. Moerser): 4828

8. Единици спец. военна автомобилна техника (Spezielle Militaerfahrzeugen): 10233

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5262005
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031