Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2023 07:23 - Унгарският премиер и хърватският президент го заявиха директно на лицемерните западни демагози и военнолюбци
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1048 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 30.01.2023 20:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Виктор Орбан: Вместо да търси мир, Западът е все по-активен участник във войната. Първо бяха каски, сега танкове, а вече се говори и за самолети.

(И какво ще бъде след това? Светът навлиза опасно бързо във водовъртежа на войната и се доближава все по-близо до ядрени взривове заради абсолютната неадекватност и вманиеченост на западните политически елити.)


Западните страни, които предоставят оръжия и пари за подпомагане на Украйна във войната ѝ с Русия, вече са станали активни участници в конфликта, заяви днес унгарският премиер, предаде Асошиейтед прес.

В интервю за унгарското държавно радио Виктор Орбан заяви, че решението на Германия от сряда да изпрати танкове Леопард 2 на Украйна е емблематично за нарастващата роля на западните страни във войната.

Вместо да въоръжава Украйна, Западът трябва да се стреми към "прекратяване на огъня и мирни преговори", каза Орбан.

„Всичко започна с това, че германците казаха, че са готови да изпратят каски, защото не биха изпратили смъртоносни средства във войната, тъй като това би означавало участие в нея. Оттам се започна", каза Орбан. "Сега сме на ниво бойни танкове, а те вече говорят за самолети". А какво ще последва след това?

Орбан, който отказва да изпрати оръжия на съседна Украйна и възпрепятства някои усилия на Европейския съюз да предостави пакети с помощи на Киев, постоянно се обявява срещу санкциите на ЕС срещу Москва и обвинява страните, които доставят оръжия на Украйна, като такива, които са "на страната на войната".

Орбан заяви още, че за въвличане на Унгария във войната в Украйна "не може да става и дума, докато аз съм министър-председател", но смята, че за други страни в Европа вече е твърде късно. Те са отишли прекалено далече.

„Останалите не само са в опасност, те вече са пометени", каза той. "Ако изпращаш оръжия, ако финансираш целия годишен бюджет на една от воюващите страни, ако обещаваш все повече и повече и по-модерни оръжия, тогава можеш да говориш каквото си искаш. Без значение какво казвате, вие вече сте във войната,“ заяви унгарският премиер.


Орбан вече е бесен на ЕС - категорично ще наложи вето на санкциите срещу Русия в ядрената енергетика

Унгария ще наложи вето на всякакви санкции на Европейския съюз срещу Русия, засягащи ядрената енергетика, каза още по държавното радио унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Украйна призова ЕС да включи руската държавна компания за ядрена енергетика "Росатом" в санкционния си списък, но Унгария, където има построена от Русия атомна електроцентрала, която Будапеща планира да разшири с помощта на "Росатом", блокира подобно решение.

Орбан повтори в интервю, че върху санкциите в областта на ядрената енергетика "очевидно трябва да се наложи вето".

"Няма да позволим планът за включване на ядрената енергетика в санкционния списък да се осъществи", каза унгарският премиер и добави: "За това не може да става и дума". Тук ще припомним, че Унгария има планове да разширява ядрените си мощности с нови руски реактори.

Унгария неведнъж е критикувала санкциите на ЕС срещу Русия, въведени заради руското влизане в Украйна. Орбан с право смята, че санкциите не успяват сериозно да засегнат Русия, докато създават огромен риск за разрушаване на европейската икономика.


Хърватският президент: Ние не сме във война с Русия! Америка е, ние сме само пионки

„Може би Германия иска да е във война с Русия“. (Политическите внуци и внучки на нацистите във ФРГ явно днес търсят реванш за ВСВ). „Дано този път тя свърши по-добре, отколкото преди 78 години, но ние не сме във война с никого!“, каза хърватският президент и допълни: „Тя, Бербок (самозабрвилата се външна министърка на Германия) ни казва, че всички ние сме във война с Русия. Но ние не сме! Америка е, ние сме само пионки“, заяви във вчерашното си обръщение държавният глава на Хърватска - Зоран Миланович.

„Изпращането на западни танкове в Украйна ще удължи войната в тази страна и ако Вашингтон и Москва не достигнат до споразумение, ще започне трета световна война“, каза харватският президент, цитиран от ХИНА.

„Това само ще удължи войната. Всички танкове, включително руски и американски, горят по един и същи начин и хората в тях са или убити, или успяват да избягат“, продължи  Миланович.

„Войната в Украйна ще продължи докато Москва и Вашингтон се споразумеят в някакъв момента да я прекратят, което е „ужасно трудно и далече“, заяви президентът на Харвадска. Според него в тези разговори „нито Загреб, нито Берлин, нито Париж, нито Брюксел“ ще бъдат консултирани, а ако тези споразумения не бъдат проведени, светът ще започне да се придвижва бавно към трета световна война.

Той отправи остра критика към външната министърка на Германия Аналена Бербок за думите ѝ пред Съвета на Европа, че европейските страни трябва да бъдат единодушни и да спрат да се обвиняват помежду си, защото в Европа има война срещу Русия, а не между европейските държави. По този повод Миланович заяви, че никога не е чувал и виждал „подобна лудост“ изказана от политик на толкова висок пост и че не знае Европа да е във война с Русия.

Хърватският президент Миланович е известен с това, че се противопоставя на оказването на военна подкрепа за Украйна.  



Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4868449
Постинги: 2536
Коментари: 6395
Гласове: 16692
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930