Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2023 18:48 - ЗА ЕВРОАНТЛАНТИЗМА И ПРОЛЕТАРСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗЪМ
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 312 Коментари: 0 Гласове:
0



ЗА ЕВРОАНТЛАНТИЗМА И ПРОЛЕТАРСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗЪМ image xrisi 18:21 | 17 яну 23 7175  

Ясно е, че в рамките на 48-то Народно събрание БСП няма да успее с правителство. Но нямаше да успее и никоя от другите партии, ако изборът на Радев беше паднал върху тях. Толкова дълбока е безизходицата, в която е изпаднала българската политика.

За това, естествено, има не малко предпоставки. Едната е, че поредица негодници породиха с участието си във властта трайно отвращение от политиката. Създадоха представа, че в нея виреят само алчни и продажни души. Докато такива се подвизават на пл. Народно събрание, все по-малко хора ще ходят до урните и безплодният модел ще се възпроизвежда.

Друга предпоставка за задънената улица е начинът, по които се държи властта. Тя постоянно произвежда стряскащи противоречия с интересите на държавата и народа. Властта не е това, което виждаме. Тя е като мъртво вълнение, от което забелязваме само измамното спокойствие по повърхността. А страшното, което ни завлича и може да ни удави е отдолу, то не се вижда, като скрита картинка е. Там, в подмолите се спотайват разни харвардци и всякакви томислави, настимири и лорери. Там са поетите задкулисни съглашения, разните задължения, обещания и обвързаности. Има подготвени стъпки и услуги към външни и вътрешни фактори, за които не знаем. Има наложени условия, които властта трябва да изпълни, независимо от настроенията или интересите на народа. Примери колкото искаш. Приемането на еврото. Оръжията за Зеленски. Замразяването на Белене. Разбиването на енергетиката. Безумните концесии. Вносът на европейския боклук. Ние не забелязваме и колко усилия полагат хората, които все още пазят държавата, да забавят или отклонят, доколкото може, зловещия натиск.

 

 

Подобен невидим диктат и изпълнението на задкулисни заповеди убиват демокрацията. Как да вярваме в нея и в честния вот, като знаем, че каквото и да искаме, става това, което САЩ решат ? Тогава какво избираме ? Когото и да изберем, той ще води страната там, където САЩ посочат. Съмнява ли се някой ? Властите постоянно вземат решения, които не се одобряват, може би и от самите тях, но изглежда са принудени. Това не е суверенитет, по-скоро е чист васалитет.

Ние не знаем какви средства за натиск над България използват евроанглоамериканците. Знаем, че имат огромен набор. Напипали са всичките ни рани и за всяка са подготвили сол. Може средствата им да са такива, че управляващите да нямат избор или алтернативата, пред която са били поставени, е била още по-страшна. Защо да не предположим, че са ни заплашили : ако не дадете оръжия за Украйна, ще ви пуснем 200 000 мигранти и ще ги оставим да издевателстват. Или - ако Козлодуй не мине на американско гориво може да ви изненада някакъв инцидент в централата и да ни молите на колене за Уестингхаус. Или - ако не се държите враждебно с Русия ще ви спретнем финансова криза, гладни бунтове и много други изненади. Възможно е да не е така грубо представено, но тук важно е съдържанието, не формата. Може би изнудването е част от т.нар. евроатлантически ценности и щем-не щем трябва да се примирим с тези практики. Няма мърдане !

Впрочем евроатлантизмът е от същата мая като пролетарския интернационализъм. Разликата е, че руснаците, сърцето на световния пролетариат, плащаха, за да им бъдем съюзници. Затова живееха много по-зле от нас. Американците, мозъкът на евроатлантизма, ни карат да им плащаме, за да им бъдем съюзници. Затова живеят много по-добре от нас.

Пролетарският интернационализъм умря при Брежнев. Евроатлантизмът може да умре при Байдън. Събитията, които почват да се разиграват в САЩ, имам предвид войната, която Републиканският Конгрес обявява на Байдън, заплахите пред долара, расовите проблеми и т.н. могат да доведат до зловещи политически, социални и расови противоречия в американското общество. Тогава американците ще се хвърлят да си спасяват страната и ще зарежат васалите, точно както Съветския съюз изостави сателитите си когато тръгна да се разпада. Америка ще гледа себе си, а ние ще трябва отново да възраждаме потъпкваното национално чувство, да събираме отломките от могъщата ни история и да спасяваме разнебитената си държава.

Васил Василев

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 16 януари 2023 г. по Евроком )

https://nesestrahuvai.com/
https://svobodnoslovo.eu




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708990
Постинги: 44674
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031