Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2022 15:27 - Военните загуби на НАТО и Украинския режим, подкрепян от България към 30.12.2022
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове:
0



Военните загуби на НАТО и Украинския режим, подкрепян от България към 30.12.2022

(Информация на Министерството на отбраната на Руската федерация)

            1. На 29.12.2022 въоръжените сили на Русия нанесоха масиран удар с високоточно оръжие с голяма далечина, с въздушно и военно-морско базиране, по системи за военно управление и обекти на енергетиката, осигуряващи работата на предприятията от отбранително-промишления комплекс на Украйна. Целта на удара беше достигната: всички предвидени обекти бяха поразени.

            2. В резулат от удара са прекратени производството и ремонтът на военна техника и боеприпаси, а също така е прекратено прехвърлянето на резервите на въоръжените сили на Украйна от западните райони на Украйна.

            3. В резултат от нарушаването на железопътния транспорт предоставените на Украйна чуждестранни въоръжения са блокирани в тиловите райони.

            Въоръжените сили на Руската федерация продължават провеждането на Специалната Военна Операция:

            4. На Купянското направление чрез артилерията бяха поразени военна техника и бойци на подразделения на 14-та механизирана бригада на украинската армия в района на населения пункт Петропавловка и 902 механизирана бригада в района Круглековка (в Харковска област). Унищожени бяха: до 60 украински бойци, 3 бойни бронирани машини и 2 пикапа.

            5. На Красно-Лиманското направление в района на населения пункт Ямполовка (в Донецка народна република) чрез удари на руската авиация по натрупаната боетехника и бойци на 110 бригада на териториалната отбрана бяха унищожени повече от 40 украински бойци, 4 бойни бронирани машини и 5 автомобила.

            6. На Донецкото направление в хода на успешни настъпателни действия на руските войски беше нанесено поражение на подразделение от 25-та въздушно-десантна бригада на въоръжените сили на Украйна, в района на населения пункт Красная Гора  и 60-та механизирана бригада на Украйна, в района на населения пункт Клещеевка (в Донецка народна република). Загубите на противника в посоеното направление за последните 24 часа бяха до 50 украински бойци, 3 бронетранспортьора и 4 пикапа.

            7. На Южнодонецкото направление чрез ударите на армейската авиация и огъня на артилерията по съсредоточването на подразделения на 72-ра механизирана бригада на Украйна в района на населения пункт Новомихайловка, а също и на 108-ма бригада на териториалната отбрана в района на населения пункт Пречистовка бяха унищожени повече от 70 украински бойци, 5 бойни бронирани машини и 6 автомобила.

            8. Чрез ракетните войски и артилерията на руските войскови групировки през 24-те часа бяха поразени 73 артилерийски украински подразделения на огневи позиции, а също така военна техника и бойци в 86 района. В района на населения пункт Лебедин (в Сумска област) беше унищожена радиолокационна станция на зенитно-ракетен коплекс С-300. В районите на населените пунктове Весьолое и Часовяр (в Донецката народна република) бяха унищожени 2 радиолокационни станции за контрабатарейна борба, произведени в САЩ. В рамките на контрабатарейната борба в района на населените пунктове Берестовое и Красногоровка (в Донецката народна република) бяха унищожени 2 самоходни артилерийски системи 2-С1 .... В района на населените пунктове Лозовая (в Харковска област) и Малиновка (Донецка народна република) беше унищожена една бойна машина за залпов огън „GRAD“, а също и гаубици Г-20 и Г-30.

            9. Руската изтребителна авиация в района на населения пункт Новая Елизаветовка (Донецка народна република) свали самолет Мик-29. В района на населения пункт Дружковка и Яблоновка (Донецка народна република) бяха свалени 2 украински въртолета Ми-8.

            10. Чрез средствата на противовъздушната отбрана бяха свалени 6 ударни безпилотни летателни апарата, в това число 3 реактивни безпилотни летателни апарата

Стриж. Освен това в района на населените пунктове Каховка, ... (Херсонска област), Креминая и Оборотновка (Луганска народна република) бяха унищожени 8 украински безпилотни летателни апарата, а също и един безпилотен летателен апарат „Bairaktar“, свален в района на град Очагов (Николаевска област). В районите на населените пунктове Моспино, Новое (Донецка народна република),  Свестоновка, Первомайское (Луганска народна република) бяха унишжени 8 реактивни снаряди система HIMARS и Uragan.

            В района на населения пункт Горловка (Донецка народна република) беше прехваната ракета HARM, произведена в САЩ.

**********************************************

СУМАРНО ОТ НАЧАЛОТО НА СПЕЦИАЛНАТА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ:

Insgesamt wurde seit Beginn der Militaerischen Spezialoperation Folgendes vernichtet:

355 самолета (Flugzeuge),

196 въртолета (Hubschrauber), 

2756 безпилотни летателни апарата  (Kampfdrohne),

399 зенитни ракетни комплекси  (Flugabwehr-Raketenkomplexe),

7313 танкове и други бойни бронирани машини (Panzer und andere gepanzerte Kampffahrzeuge),

954 комплекси на реактивни системи за залпов огън  (Mehrfachstartraketensysteme),

3746 оръдия на полевата артилерия и миномети   (Feldartilleriekanonen und Moerser),

7827 единици специална военна автомобилна техника

(Einheiten spezieller Militaerfahrzeuge).

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5243607
Постинги: 4957
Коментари: 877
Гласове: 1343
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031