Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2022 13:58 - Зеленски малко пресолява манджата, като твърди, че руснаците са 10 пъти повече.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 546 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.06.2022 16:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Нека да видим числата. Украйна е 43 милиона.

Федерацията е 130 милиона или 3 пъти по-малко. Три пъти не е десет пъти. Плюс това на Федерацията никой не помага.


Украйна води война на своя територия, което означава, че за Русия е по-трудно да направи съответната логистика - хора, товари, оръжие и т.н.


Руската войска, когато стане дума за пехотни сражения, е по-немотивирана, когато военните действия са в райони, където населението се разграничава от етническите руснаци. Тоест, там е невъзможно градове и села да бъдат превземани лесно. Остава само ракетния тормоз, защото ракетите летят и без да са необходими да се използват нравствени качества.


Интересно е, защо Украйна, след като е нападната, не е обявила мобилизация.

Преди години, Лукашенко беше задал въпроса - ако Крим е ваш, защо не го защитавате, а го дадохте без бой. Значи не е ваш, след като не си мръднахте пръста за него. Същото е и за Донбас.


Не е ли по-добре, украинците да се споразумеят с руснаците - така и така Донбас никога не е бил Украйна, нито Крим. Ето ви гладни руснаци, заповядайте, вземете ги, дано се затъкнете с тях. Да формират границата по линията източно от Харков към Днипро и всичко да се приключи. Украйна да си остане с Одеса и района на Одеса и да си живеят живота както си искат.


Но, ако са умни, могат да направя и друго. Да се съгласят да дадат Донбас и Крим, но само ако се проведе честен референдум, на който арбитър да бъдат външни наблюдатели и да има три въпроса:

1. Донбас и Крим да бъдат част от Русия
2. Да бъдат част от Украйна;
3. Да бъдат независими.


Не съм сигурен, че при това положение Русия ще се съгласи, защото както и между впрочем Украйна, Русия е централизирана и военизирана държава и приказките за референдумите се чуват само тогава, когато трябва да се цапцарапа нещо от света - примерът с Крим.

Но да се върнем на главното, на заглавието. Защо Украйна не обяви мобилизация и да мобилизира 10 милиона мъже за война с Русия. Да им даде по един калашник и да започнат партизанска война. Руснаците могат да имат танкове и самолети, но тези територии трябва да се управляват от хора. Ако украинците имат въоръжени хора навсякъде по тези райони, как руснаците ще ги управляват? Но те не могат да имат партизански отряди, защото по тези райони надали някой се чувства украинец. Нали ме разбирате. Руснаците се опитват да вземат тези територии под контрол, където се говори преобладаващо руски. Проблемите идват тогава, когато украинският става по-говорим език от руския. Но това в Лявобережная Украина, няма как да се случи.






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195099
Постинги: 6870
Коментари: 4295
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031