Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2022 08:46 - Благодарим за санкициите. С тях Русия стана още по - силна
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 1137 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

 

/Поглед.инфо/ Русия, без да е участник в икономическия форум в Давос, е основният неканен гост на него. Всички разговори някак си се свеждат до нея.

Имаше един важен, значим момент на настоящия форум в Давос. Хенри Кисинджър, американският политически патриарх, човек, който живя във време, когато правилата на политиката все още съществуваха, подчерта, че продължаващият конфликт в Украйна може да промени света, какъвто го познаваме.

Страните (Русия и Украйна) трябва да бъдат доведени до мирни преговори в рамките на следващите два месеца“, недвусмислено сигнализира той.

В същото време днес, говорейки на същата платформа, младият (в сравнение с 97-годишния Кисинджър), 63-годишен Йенс Столтенберг, от неговия стол на генералния секретар на НАТО, каза, че „Путин направи стратегическа грешка в Украйна“, защото целта му е там е „намаляване на присъствието на НАТО“.

Това, което той за пореден път демонстрира: за него кървавата война, провокирана от НАТО в Украйна, продължаваща за балансира на ръба на глобален конфликт, е просто „малък мръсен номер“ за Путин.

Целта на руската специална операция в Украйна – която нашият президент публично и многократно заявява – е на първо място да спре геноцида срещу населението на Донбас. А глобалната цел е да се спре второто идване на фашизма в славянските земи, като се гарантира пълната им сигурност.

Именно в това фундаментално неразбиране на целите на Русия, упорито нежелание да се признаят истинските причини за началото на специалната операция в Украйна, се крие политическото разделение между мир и война, между Русия и Запада.

„В името на мира“, Столтенберг увери експертната общност в Давос, че основната задача на НАТО в Украйна е да осигури нейната подкрепа, тоест доставката на оръжие.

Подкрепа, да, но не и участие във войната“, каза той, като потвърди готовността на страните от НАТО да приложат изцяло формулата за „война до последния украинец“. Оттук и готовността на НАТО да разшири разходите за отбрана, за да продължи да води прокси война, овладявайки големи военни бюджети в полза на едрия капитал.

Шефът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по същество го повтори, като съсредоточи вниманието на слушателите върху факта, че ЕС „за първи път в историята си предоставя военна помощ на страна попаднала под агресия“ и определи целта на такава добре координираната общоевропейска помощ като "изчерпване на военната машина на Кремъл". Отбелязвайки, разбира се, „безпрецедентното единство на демократичния свят“.

Общите уверения в увереност, единство, съгласуваност и решителност, леко поразвали финала на речта на Столтенберг.

Ако нямаме единство, Европа ще бъде разделена“, заключи генералният секретар на Алианса с известно съмнение относно точното му присъствие.

В крайна сметка просто единство – с цялата ванилова риторика на основните американски рупори за общо мнение, цели и пълно съгласие, не се спазва в редиците на европейските държави.

Русия, макар и да не участва в икономическия форум в Давос, е неговият основен неканен гост. Всички разговори някак си се свеждат до нея. Създава се усещането, че всички участници в Давос внимателно практикуват добре познатия сценарий – „Три дни те гоних, за да кажа колко съм безразличен към теб“.

Превод: ЕС




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 445426
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031