Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2022 13:07 - Началото на всяка световна война се характеризира с оформянето на двата основни лагера (за поведението на Китай и Турция)
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.03.2022 13:16


Началото на всяка световна война се характеризира с оформянето на двата основни лагера (за поведението на Китай и Турция)

Der Beginn eines jeden Weltkrieges ist durch die Bildung der beiden Hauptlager gekennzeichnet. (zum Verhalten Chinas und der Tuerkei)

По-глупавите и невъздържаните влизат набързо в единия от двата лагера, а по-хитрите и опитните не бързат.

Die Duemmeren und Hemmungsloseren treten schnell in eines der beiden Lager ein, und die Kluegeren und Erfahreneren beeilen sich nicht.

Такова е положението днес, в началото на съдбоносната 2022 г.!

So ist die Situation heute, zu Beginn des schicksalhaften Jahres 2022!

Страната с най-многобройната армия в света и с достатъчна собствена сила да се самоотбранява вече потвърди споменатата максима и мълчи в изчаквателна позиция.

Страната с най-многобройната армия в НАТО и също със силна собствена отбрана постепенно също отказва да бъде с единия от двата вече очетали се лагера.

Третата страна директно разиграва НАТО като ту е партньор на останалите страни-членки, ту застава настрана от събитията, стимулирани от САЩ.

Три случая с 3 важни страни, като с течение на времето до пълно изостряне на конфликта към трите видове поведение ще се присъединяват все повече страни с нормални национални правителства, а по-ненормалните ще цопнат в гьола на двата основни противника.

Какъв е интересният случай от днес?

Турция отказа да вземе страна в разширяващия се конфликт, който погрешно се счита за конфликт между добрата Украйна и лошата Русия.

Хитрите турци изчакаха една седмица да видят какво става и се разграничиха от твърдата позиция на повечето членове на НАТО. Но с благозвучен жест повтарят, че НАТО е единно. Ашколсун, казано на чист български ...

(Но българите като истински англо-саксонци със силна армия стоят твърдо в лагера на западните братя)

Днес, 2 март 2022, Турция се отказа да взема страна в конфликта Русия и Украйна.

„Турция води прагматична политика, тя не заема ничия страна в конфликта“, заяви министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу пред ТВ  Haberturk.

„Ние развиваме нашите отношения както с Русия, така и с Украйна“ каза той.

Министърът отбеляза, че Турция още от първия ден на конфликта прилага максимални усилия за прекратяване на огъня и се старае да постигне спиране на военните действия с хуманитарна цел, макар и за 24 часа.

Ние продолъжаваме нашите усилия както в рамките на ООН и ОБСЕ, така и с държавите, които могат да бъдат полезни в това“ – каза той.

Коментирайки позицията на Турция по отношение на ситуацията в Украйна, Чавуошглу добави, че Турция не е длъжна да взема страна. „Въпреки разногласията, ние еднакво успешно развиваме отношенията си с Русия и Украйна. Ние сме една от редките държави, която има равнопоставени отношения с двете страни, които участват в този конфликт. Опитваме се да използваме това предимство, за да прекратим войната възможно най-скоро. Това е нашата принципна позиция”, подчерта той.

Министърът обясни, че Турция се е въздържала от гласуване срещу Русия в Съвета на Европа, за да не прекъсне тези контакти. „Изключването на Русия от Съвета на Европа означава, че нейните граждани също губят достъп до европейската съдебна система, включително институциите за правата на човека“, каза той.

По отношение на въпроса за затварянето на проливите за военни кораби, Чавуошглу заяви, че Турция „стриктно се придържа към Конвенцията от Монтрьо за статута на Проливите и това понякога създава недоразумения и проблеми“.

Той добави още, че въпреки това Турция стриктно изпълнява задълженията си, произтичащи от тази конвенция. Според конвенцията страните, които нямат достъп до Черно море, трябва да получат предварително разрешение от Турция (15 дни предварително) за преминаване на военни кораби през проливите Босфор и Дарданелите.

Ние се позоваваме на този параграф, който изрично гласи, че военните кораби на която и да е воюваща сила няма да имат право да преминават през Проливите, освен в случаите, попадащи в рамките на прилагането на член 25 от тази конвенция, и в случай на помощ, предоставена на държава, която е била жертва на нападение. Ние открито заявихме това пред руската страна“, обясни той.

Наред с други неща, Чавуошглу се чудеше, че ЕС преговаря с Турция от десетилетия. „Сигурно на Турция трябва да се случи някаква катастрофа като Украйна, за да разбере Европа значението и важността на Турция за сигурността на целия континент? Всички тези въпроси заемат специално място в дневния ред, надяваме се на бързото им разрешаване“, завърши министърът.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5264199
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031