Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2020 17:21 - Заев обърна плочата: България е наш приятел, не е фашизъм. Югославия ни разделяше https://frognews.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 253 Коментари: 0 Гласове:
1



25.11.2020 Заев обърна плочата: България е наш приятел, не е фашизъм. Югославия ни разделяше   image
Зоран Заев
Източник: БГНЕС

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев се изказа ласкаво за България. По думите му, двете страни имат общо минало, но Югославия ги е разделяла.

„Ние нямаме споделена история. Имаме обща история. Гоце Делчев е революционер и за българите, и за македонците, който се е борил за свободата на Македония и Одринско. Наследихме време, което не беше в полза на приятелството между нас. Югославия ни разделяше. Ако не признаем слабостите на историята, не можем да градим бъдещето. Трябва да създадем положителна атмосфера за младите хора, за да използват това минало като трамплин за по-добро бъдеще през периода, който предстои", каза той пред агенция БГНЕС.

 „България не е фашизъм, България е наш приятел. Новите поколения не знаят цялата тази действителност, а тя трябва да ни сплотява. И в Северна Македония, и в България това влияе на хората по един много погрешен начин. Ако някой си позволява да очерня България с ПР-публикации по света ще понесе отговорност. Това няма да го позволя. Държавата не участва в това”, твърди премиерът.

По думите му "дълбоката държава" е останала в управлявалата преди него ВМРО-ДПМНЕ. „Изпълнението на Договора с България ще бъде закон. Република Северна Македония потвърди доверието си към България да защитава небето ни. Имаше голям натиск от Турция и Италия. Но ние казахме: Извинете, първият ни съсед е България, затова Гърция и България ще бъдат двете държави, които ще пазят небето ни”, казва Заев.

И обещава: „Аз като ръководител на правителството поемам ангажимента в името на целия македонски народ прилагането на Договора да бъде за пример. На първо място, защото така ще служа най-добре на своя народ, но, разбира се, и на приятелска България. Лично аз потвърждавам нашата позиция за пълно противопоставяне на говора на омразата, който трябва да бъде прекратен незабавно.”

Той увери, че активистът от ВМРО-ДПМНЕ, който запали българското знаме, ще понесе отговорност.

*РАЗГЕЛЕ И НАЙ-СЕТНЕ, СВЕТЛИНКА!  А ДАНО, ДА НЕ Е БЕЗ НАДАЛИ!  Н.М.

   



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696233
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031