Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2015 12:33 - Предвеликденски разговор за РБ, РФ, ЕС, КНР, ФРГ, САЩ и други субекти
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 1314 Коментари: 0 Гласове:
0



 Предвеликденски разговор за РБ, РФ, ЕС, КНР, ФРГ, САЩ и други субекти

(По повод интервюто на бившия финансов сътрудник на Роналд Рейгън за имперската агресивност на САЩ и продажничеството на българските политици)

Аз: Само една грешка е допуснал Пол Робъртс относно Китай и тя е следната:

Китай никога няма да се включи във военна коалиция нито с Русия, нито със САЩ. Ако се стигне до желанието на Русия или даже САЩ да включат Китай към своята имериалистическа колесница, то ще "възникне" инцидент, който ще даде възможност на Китай да отклони такова предложение! Китай има друга задача и нея той изпълнява планомерно и целенасочено ...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200372162622706&set=a.2271041431562.60848.1714422063&type=3&theater

"Пол Робъртс за агресивността на американския империализъм и безразсъдството на българските политици"

. . . . .

Аз: Той винаги ще ги надхитри - убеден съм в това... Китайците никога няма да забравят, че големи части от територията иим са били заграбени от Руската империя, нито пък случката на остров Дамански ...  Но и при това положение американците не ще ги примъ...Вижте още

Приятел: + ДА, КИТАЙ ЗАЕМА ДОСТА ДВУСМИСЛЕНА ПОЗИЦИЯ!

Аз: Прочетох публикацията, която ми изпрати - тя е с много предположения, според мене логично е само последното предложенеи - американска провокация в Китай няма да мине - нито в случая, нито в Юнан, нито особено в Хонгконг, поради меката твърдост на китай...Вижте още

Аз: ЕДНО Е СИГУРНО В ТОЗИ МОМЕНТ ОТ 2-3 ГОДИНИ - че САЩ няма да нападнат Китай - а Китай също няма д аучаства в агресивни действия срещу САЩ. След 2018 г. ситуацията сигурно ще се измени във връзка със започващата НЕОТМЕННА СВЕТОВНА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ...

Приятел: http://dima-piterski.livejournal.com/215902.html

Дж. Сорос: Для спасения экономики Запада нужно начать войну с Россией в...

DIMA-PITERSKI.LIVEJOURNAL.COM

Приятел: + МОИТЕ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ СА, ЧЕ И КИТАЙ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАМЕСЕН, ОСОБЕНО АКО ПЛАМНЕ ПРОСТРАНСТВОТО МЕЖДУ ИНДИЯ И ИЗРАЕЛ?!? РОЛЯТА НА ТУРЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА ВЪВ УЙГУРСКИЯТ АВТОНОМЕН РАЙОН Е СИЛНА, ТАКА КАКТО И ЗА ИДИЛ?!?

Приятел: https://www.youtube.com/watch?v=azP2FOpbEYE&t=17 

STRATFOR: Главной целью США всегда было не допустить союза России и...

YOUTUBE.COM

Аз: По-главната и жизненоважна цел на САЩ е да не допуска същз между Русия и Китай. А има един съюз, който вече е твърд - това е негласният съюз между КНР и ФРГ - това е най-важното за една действително целесъобразна и полезна Национална българска стратегия (която също трябва да бъде негласна, но твърда!!!)

Приятел: + Както и вързката Русия - Германия, както казва Дж. Фридман.

+ Но все си мисля, че нашата стратегия трябва да е гласна и то към Русия и Китай, без да конфронтираме със ЕС!

Аз: Защо да бъде гласна, след като като безгласна ще звучи по-силно?!

Приятел: + А сега колко е безопасна?!?

Аз: Всяка връзка с Германия и Китай не е насочена срещу ЕС, следователно е ОЧЕВАДНО полезна ...

Аз: За България опасностите никога няма да дойдат от каквито и да са двустранни контакти с Китай на първо място и с ФРГ на второ ....

Аз: При такава българска външноикономическа стратегия ще бъде неудобно на приятеля на ФРГ (уж САЩ) и на Китай (уж Русия) да се обаждат! Нали? - Да!  (по петърволгиновски)

Приятел: + Ами ако ББ и герб, кажат, че ще купуват автомобили само от ГРЕЙТУОЛ, това ще е една стъпка и ще понижи съществено държавните разходи, както и ще създаде не малко работни места.

+ Но ако излезем от ЕС и увеличим контактите с Китай(както го прави Елада...Вижте още

Приятел: + От гледна точка на сигурността, е вероятно че ще представляваме далеч по маловажна цел за ЮСА, отколкото сега за Русия, пред вид разликата в разстоянията.

Аз: Не бих изразил публично такова становище! Сега сме в ЕС и сме длъжни да се съобразяваме с това, което означава - на първо място с ФРГ особено по въпроси, които са от взаимен интерес на ФРГ и КНР. Само там е нашата полза сега в момента, т.е. през следващите примерно 5 години - след тях всичко ще се промени и то не от нас ...

Аз: Избягвам да разсъждавам по какъвто и да е повод за Русия и нашите връзки с нея. Нека хитрите й дипломати станат и по-умни и по-почтени. Не ме интересуват имперските интереси на Русия и САЩ ... нека те се оправят сами ...

Приятел: + А какво ще кажеш за изтеклото инфо, че Меркел и Оланд са подложили на съмнение слепото подчинени на ЕС. Навряхме се при една второстепенна формация във политическо отношение, но силна икономически и не допускаща друг да произвежда високотехнологични продукти(виж интервюто на Сенгалевич със Варуфакис), и поддържаща една дълбоко корумпирана колониална система за възлагане на поръчки за каквото и да било?!?

Приятел: + Ами за това рецептата е към тандема Русия и Китай, но с предимство на Китай!!! Виж Елада какво прави?!?

Аз: Връзката с Китай минава през ФРГ - това е положението, докато сме членове на ЕС

Приятел: + Ако и ние дадем предимство на китайски фирми, то и интереса на Китай ще е по голем, защото сме съседни държави с Елада!

Аз: с кого сме съседни държави не разбрах?

Приятел: + Това не го разбирам?!? Ето виж как Елада конфронтира точно със Германия, а подобрява връзките с Китай?!?

Аз: Естествено - взаимоотношението на Елада с Дойчланд е катастрофално по отношение на дълга, а нашето е съвършено друго (засега) . Китай няма да заложи на картата Елада именно поради това! За китайската икономическа експанзия интересни са другите страни от Балканския полуостров - България и Румъния на първо място! Китай би предпочел България пред румъния все пак - ние сме винаги по-удобните ...

Аз: Стига да го разберат народните маси - те могат да го наложат в рамките на 1 - 2 години!

Приятел: + Комко(кит.) купи пристанище Пирея на 100% именно сега?!? А що се относя за удобните и неудобните, това е спорно?!?

Аз: Най-много Китай би предпочел в Европа Сърбия, защото тя има най-самостоятелен външнополитически подход! Така че да побързаме още с първия си акъл, тъй като чакаме като българи да ни дойде втория акъл, вече ще сме изпуснали и този влак - а той е най-бързо печелившият!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Аз: Така е - всяко удобство има и неудобна страна. В българския случай неудобната страна е това, че в качеството ни на народ с робска психология притежаваме една отвратителна характеристика: СКЛОННОСТ КЪМ ПРЕДАТЕЛСТВО!

Аз: КИТАЙЦИТЕ ОБАЧЕ СА ТОЛКОВА ИЗКУСНИ, КОГАТО ПРЕСЛЕДВАТ СВОЯТА ЦЕЛ - че даже и това е второстепенно в този момент за тях. Да бързаме, докато сърбите евентуално не са влезли в ЕС!!! (Казах евентуално, защото след 4-5 години ЕС или няма да съществува, или ще се състои от 2 рожби - Северен и Южен. Има и 3-ти вариант: Южният да не възникне поради "южните нрави")

Приятел: + Какво пречи(ЕС и ЮСА) и в това положение, смесени българо-китайски фирми да разширят производството на ГРЕЙТУОЛ, на примерно в оръжейната индустрия самолета ХОНГДУ 10, който е РУСКО-ИТАЛИАНСКА разработка, но е лицензен в Китай(равностоен на Ф16 и Гри...Вижте още

Приятел: + И да те допълня! ТОЧНО ПРЕДАТЕЛИТЕ СЕГА УПРАВЛЯВАТ!!!

Аз: Българското население, което все още не е народ в истинския смисъл на тази дума, не може да избира други освен мошеници и предатели! пък и у нас у всеки втори българин спи един поне малък мошеник - а това се проявява в явен вид една когато мошеническата какавида влезе във властта! Това е 100-%-овата истина, за съжаление ...

Аз: "Кажи ми кажи бедний народе, кой те в таз робска люлка люлее?"

Аз: Надявам се, че си чел ето това мое есе от 2010 година: http://iliaganchev.blog.bg/.../u-vseki-vtori-bylgarin-spi... 

Приятел: + Ето сега, един не много чист субект - Волен Сидеров, започна да говори и се държи на 90% точно, предлага широк фронт?!? Същото го казва и Велизар Енчев. Доста верни неща казва и Минчо Христов, но не са получава съюза между тех?!? Има и други?!?

Приятел: http://eurocom.bg/shows/video/drugi-videa/874 

Други видеа Изказване на Велизар Енчев

Изказване на Велизар Енчев на УЧРЕДИТЕЛНОТО...

EUROCOM.BG

Приятел: http://www.vestnikataka.bg/.../%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA.../ 

АТАКА иска широк политически фронт за излизане на България от НАТО

Сидеров призова още утре Министерския съвет да...

VESTNIKATAKA.BG

Аз: Все още ги наблюдават тези 3 типа хора!  Едва когато забележа ясна социална насоченост у някого от тримата, бих го подкрепил!

Приятел: + Поне на думи и малко действия и двамата показват такава посока?! И двамата са против плоския данък.

Аз: Думи някакви общи - да! Но нищо в числа и формули!

Приятел: + Отричат Либералният модел. Енчев конкретно говори за липсата на морал.

Аз: Нито една формула за предложение на прогресивен данък вместо плоския от нито един човек досега, освен моето предложение, което е конкретно с формула и чилса! Нали си го видял?

Аз: Всички го отричат, но карат по него - т.е. не го отричат! Нищо конкретно в числа!!!

Приятел: + Да, предложи им го и на двамата?!?

Аз: Не - на кьорави не помагам, особено ако са властолюбци!!!

Предложил съм го на всички във фейсбук и блога си - да гледат!

Приятел: + Друга болна тема - парт. субсидии и двамата са на мнение, че германският праг е най точен?!? Мисля че беше 0,75 евроцента на глас?!?

Аз: А и нашият Господ Иисус Христос казва приблизително следното: Не давай златото на свинете, ще го стъпчат!  (Евангелие на Матей)

Ето мисълта Господня съвсем точно: Матей, гл. 7:6: "Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера си пред свините, за да го не стъпчат с краката си и, като се обърнат, да ви разкъсат!"

. . . . .




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5261693
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031