Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2015 11:52 - ВАРНЕНСКАТА ИКОНОМИЧЕСКА СТРАТЕГИЯ
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 494 Коментари: 0 Гласове:
0



 Варненската икономическа стратегия

            Тази стратегия за привличане на преки чужди инвестиции се оформи по време на работната среща „Пътища за икономическо и технологично развитие на област Варна“, проведена на 20 януари 2015 г. от областния управител на Варна Стоян Пасев с представителите на 12-те общини в областта (кметове, зам. кметове и председатели на общински съвети), на регионалните браншови камари, ректорите на ВУЗ, ръководители на научни институти и центрове със седалище във варненска област, видни представители на организацията на варненския бизнес от близкото минало, председателите на двете регионални синдикални организации КНСБ и Подкрепа.

В заседанието заедно с областния управител бяха и двамата му заместника Кристиян Богоев и Цветомир Петров и главният секретар на областната администрация Хаик Ованезов.

В уводното си слово областният управител на Варна обоснова необходимостта за засилване на темпа на икономическото развитие на Областта чрез активизиране на представителите на науката, бизнеса и общините с конкретни идеи, предложения и проекти.

В дискусията взеха участие с кратки информации за дейности на

институциите си следните участници: Кметът на Девня г-н Кузов, Зам. ректорът на Медицинския университет – проф. Костадинова, Кметът на Вълчи дол – г-жа Йорданова, Председателят на КТ Подкрепа г-н Василев, Вицепрезидентът на ВСУ и бивш участник в колектива за изготвяне на закон за Зоните за свободно предприемачество  доц. Янев, Гл. архитект на Варна г-н Бузов, Председателят на Общ. С. на Аврен г-н Марин Черкезов, представителят на гражданското общество във Варна г-н Кънчо Бонев.

Презентация по постигнатото и пропуснатото в икономическото развитие на Варна след промените и възможностите за нови преки чуждестранни инвестиции чрез организиране на ефективно сътрудничество с ЕС и Китай направих аз.

            Скоро след срещата областният управител запозна със стратегията варненските народни представители и зам. премиера Ивайло Калфин.

На предвидената в близко бъдеще втора работна среща ще се проведе дискусия по конкретни предложения от страна на общините, науката и бизнеса.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5336619
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930