Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2013 15:41 - За „Партията” (дискусия с журналиста Георгиев):
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 714 Коментари: 0 Гласове:
0



За „Партията” (дискусия с журналиста Георгиев):

Valentin Georgiev:

ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ.... ОТ ВСИЧКИ:

Евгений Дайнов: По какво разбираме, че някой е комунист? (offnews.bg):

“Всички „сини” – от Костовистите от седмия ден до антикостови бивши пилони на СДС – напоследък въртят едно и също: да се направи всичко, за да спечели ГЕРБ изборите, защото все пак е по-лошо да се върнат комунистите. . . . . .”

Ilia Ganchev:  Евгений Дайнов не е ли твърде плосък, за да ни учи по въпросите на комунизма ? :) Той не работеше ли в Института по история на БКП към ЦК на БКП? :)

Valentin Georgiev:  Ами човек се учи докато е жив, Илия. Най-малкото трябва да чете различни мнения, за да се образова, а не като кон с капаци да си следва своите си мантри само :)

Ilia Ganchev:   И аз така правя - още се уча, макар че съм полуумрял ... :)

Ilia Ganchev:   Да разбира се - аз чета много бързо (все още!) - мога веднага да ти окачествя написаното от Дайнов: "разговор между "антикомунисти" за това, кой е по-по-най!" От разговора ярко се разбира, че Дайнов се счита за "по-добрия антикомунист" - и какво от това??? По-важно е не да цитираме Дайнов, колко е против ГЕРБ, а да анализираме това, защо БСП ДОКАРА ГЕРБ НА ВЛАСТ ... :)

Ilia Ganchev:   Аз съм правил многократно този анализ от 2009 до 2013 - остава тези "социалисти", които се инатят или да го разберат или да си отидат на боклука, където май им е мястото ... Не случайно процентите на отвратителния ГЕРБ са с 4 повече от тези на горката БСП :)

Valentin Georgiev:   Не знам дали това е по-важно. Предпочитам да гледам напред, а не назад.

Ти също си нещо като Дайнов с обратен знак - най-големият ти враг е БСП, пък се пишеш ляв. Десните са ти нещо като партньори и приятели.

Ilia Ganchev:   В правото си да изразяваш такова мнение - моето е друго и ти го знаеш: от БКП и нейните наследници по-големи виновници за сегашното деридже няма - това го знае мнозинството от хората, което е на моето, а не на твоето мнение. Ако БКП беше забранена или разтурена през 1990-91, сега нямаше да водим този спор. Такъв спор не водят примерно и в Германия, тъй като след национал-социализма не оставиха Национал-социалистическата Германска Работническа партия да управлява, а я забраниха със закон. В бившето ГДР пък подобната на БКП се самозакри и настъпи съвсем друг вид развитие в ляво и вдясно ... :)

Valentin Georgiev:   И какво от това, Илия. Не можем да върнем историята за да се случи, както на теб ти харесва. Трябва да адаптираме теориите и политиките си според реалността, а не според представите ни за нея. Тук ти е грешката, смятам аз.

Snejana Serafimova:   Е, gliposti Valyo..da se adaptirame kam Stanishev e po-bezumno ot tova da izbirame Kostov i GERB. Tam pone sa iasni neshtata. Stanishev i BSP sa kakvo, ta da se adaptirame?

Valentin Georgiev:   А какво, да си затваряме очите, че БСП не съществува ли? Или да й отнемаме правота да се променя, дори когато иска? Защото съм сигурен, че дори изцяло да прегърнат в чист вид идеите на Илия, той пак ще е недоволен и ще е против. Това е повече от догматизъм, извинявай. Най-нормалната позиция за една лява алтернатива на БСП е да търси диалог с нея, да гради някакви мостове за сближаване, а не да отрича всичко и всички. Това е непродуктивно.

Snejana Serafimova:   Dokato Stanishev &Politburoto na BSP "liderstvat"...mostove niama. Dokato BSP chlemovete ne se ogramotiat i ne si izberat normalni, gramotni hora da gi rakovodiat...kakto kazva Ilya samo borba i ANTI-BSP. V tozi si vid BSP e po-vredna i ot chalgata:)

Valentin Georgiev:   Ами хубаво като оценки и заключения, но животът казва друго и е доста по-сложен и пъстър.... А докато самовлюбено виждаме само това, което е до края на носа ни, той си тече и се променя. Повече от един мнооого тесен нтелектуален кръг, който да раздава "правосъдие", не виждам нищо печелившо в такава позиция.

Ilia Ganchev:  Думите ти са хубави, Валентине, с тях ти описваш точно самовлюбения кръг на Станишев от около 150 души - и аз не виждам нищо печелившо за БСП, ръководено от такъв кръг. Можем всъщност да си чешем езиците колкото щем - от това на народа по-добре няма да му стане - и той го е разбрал, както се видя ...! :)

Snejana Serafimova:   normalnite hora se nasochvat kam Terminal2:)

Valentin Georgiev:   Илия, надявам се народът да те послуша и последва... Сигурно и това ще стане след някой и друг век. :)

Snejana Serafimova:   Pognusa, no ne po Satre, a po Stanishev...apatiata e plod na Stanishev...koeto e dobre za oligarsite i mizeriata v BG:)

Valentin Georgiev:  Може, Станишев е виновен и за глобалното затопляне, знам. Но такава е реалността, няма как да стане друга с празни приказки и менторски уроци по комунизъм.

Snejana Serafimova:   da, nishto niama da stane dokato Stanishev e shef na BSP...

Valentin Georgiev:   И да не е шеф Станишев, нищо няма да стане. Защото не личността в случая е определяща, а средата, в която дадена партия или организация се развива.  И Илия да застане начело на БСП, пак същото ще си е. :)

Snejana Serafimova:   ne sam saglasna Valyo. Lichnostta e vsichko...zatova sa liderite:)

Ilia Ganchev:   Илия никога няма да бъде приет от тези "другари"-капиталисти, даже и да беше по-млад ... :) Но всъщност кое е по-важно: да си партиец или да си човек?

Некрасов е казал: "Партийцем можешь ты не быть, но гражданином быть обязан!" :)

Valentin Georgiev:   Личността безспорно е важна, но тя има определени параметри и възможности за реализация според условията. Едно е да си начело на една БКП, където нямаш никаква партийна конкуренция и държиш всички лостове и в международен план имаш съюзници и т.н. и т.н. съвсем друго е сега. Ако не се адаптираш поне тактически, системата ще те схруска и изхвърли.

И какъв е смисъла от борбата ти тогава, ако няма резултати?

А иначе - да, по-важно е да си човек. Затова аз не съм и няма да бъда партиец никога

Ilia Ganchev:   Думите на Валентин ми звучат така: "Друго си е да имаше тоталитарен комунизъм - хем Сергейко Станишев или Владко Живков щяха на са начело - хем народът щеше да го е страх, да приказва ... :) С каква цел тогава служиш на Станишев?  Приказвали ли сте си някога с този вожд? :)

Valentin Georgiev:   Не служа на Станишев, просто опонирам, защото виждам, че ти постоянно го плюеш и ненавиждаш. Не го познавам лично. Впрочем защо само срещу БСП ти е насочена критиката, защо не критикуваш и останалите?

Ilia Ganchev:  Не, не си прав - аз не го ненавиждам, а не го допускам въобще като ръководител на социалистическа партия - а това са 2 различни неща ... :)

Snejana Serafimova: i Stanishev sreshtu kakvo i kogo se bori? Che toi si e ot otbora na "prehoda"...da ne demagogstvame de!...Miseriata e povsemstna v BG - bukvalno i prenosno:)

Ilia Ganchev:  Критикувах ги остро, когато бяха в апогея си - аз избягвам да вадя нож на умиращо куче! :) Само злобен наследник на компартиец би могъл да вади такъв нож или някой бивш преподавател по политикономия на соиализма във ВМЕИ "Ленин" София ... Моята задача е да не допускам мръсници и глупаци сред хора облечени с червена дрешка!!! :)

Valentin Georgiev:  Станишев е част от прехода, безспорно. Но ето - издигна се до шеф на ПЕС, това са някакви международни връзки, тоест БСП не е в изолация, каквато беше преди. Но от двете тенденции - консервативната и социалдемократическата, които са най-големите в момента, все пак БСП заема лявата, не дясната, въпреки че през тези 23 години е водила и дясна политика. Големият въпрос за мен е след като сте толкова критично настроени именно срещу БСП, ПРЕДЛОЖЕТЕ КАК да се случи промяната. Не само да казвате, че трябва промяна. Една оставка не е достатъчна.

Ilia Ganchev:  Валентине, ще ти разкажа, как се запознах със Станишев: Това се случи на първиа му прием във Варна като варненски депутат на 15 януари 2010. Бях изпратен служебно на този разговор и му казах към края, че съм готов да помагам само на лявата част ор депутатите на БСП. Той се усмихна като Мона Лиза и промълви: Така ли? А мене за какъв ме смятате? Отговорих му: За мене Вие сте все още неидентифициран субект!" След което никога повече нито се чухме, нито се видяхме, макар, че не веднъж бяхме заедно на 1 ... разстояние ... :)

Valentin Georgiev:  Това не дава отговор на въпроса ми, Илия. КАК да стане промяната - и по отношение на БСП, на която ти не даваш и дума да се каже, че въобще е способна на промяна, така и за България - как да се изправи на крака с политиката, която предлагаш. ПРАКТИЧЕСКИ ми кажи как би се осъществила тя. Може би - но в ДРУГИ УСЛОВИЯ И РЕАЛНОСТИ, НЕ СЕГА.

Ilia Ganchev:  Валентине, предложил съм как да стане промяната, но насреща си имам или глупаци или престъпници - а ниокя от двете категории не може да схване или не иска да разбере, какво й се казва! БСП е по същество една престъпна партия - видях я отвътре колко е ИЗГНИЛА - и съм сигурен, че ще си отиде там където й е мястото!

Valentin Georgiev:  Уф, това го слушам вече 23 години... Да не кажа 123

Ilia Ganchev:  Аз вече няколко години давам конкретни идеи в писмен и устен вид - началото беше май 2009 - т.е. доста дълго съм й обръщал внимание на тази политическа проститутка на 22 години! :)

Тъй като не искаш да се разбреем, по-добре е да прекратим този времегубещ спор до по-добри времена ... :)

Valentin Georgiev:  А защо поне за миг не ти хрумне, че причината да не ти обръщат внимание, е не в другите, а в теб самия? Може би в погрешен подход, или нещо друго.   ... да, спираме, няма смисъл.

Ilia Ganchev:   Аз не изпитвам липса на внимание от хора, които считам за положителни! :)  А онези, които имат други идеали просто отстранявам от обкръжението си, а ако те ме отстранят, съм доволен, защото ме изваждат от неудобство. Но няма как - наложи се да се простя с "ръководителите на партията" от профила си!!! :)

Снежи, почти съм сигурен, че той ще свърши зле и то с насилие! Не му желая това, но той сам си го проси! Съдбата му много ще прилича на онази нощ през далечната зима на 1996/7, когато полимилицията на бай Цвятко ги пазеше от камъните на тълпата ... (и тогава някои до последния миг не бяха разбрали какво и защо и си пееха вдъхновено в пленарната зала "Къде си вярна ти любов народна?" Друг е въпросът, че цялата какафония беше от полза за шушумигата Иван Костов и семейната му партийна секратарка ... :)



Тагове:   що-е-бсп,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5264018
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031