Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2012 10:37 - Престъпните директори от т.н. „комунистическа номенклатура” на Варна
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 1492 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Престъпните директори от т.н. „комунистическа номенклатура” на Варна

        

         През периода 1990-1992, когато бях зам. кмет на Варна, в града имаше около 60 значителни държавни предприятия. В повечето от тях директорите им или си гледаха работата, или ако имаха нарушения, те не бяха чак толкова големи, че да бъдат съдени или отстранявани.

Голямото мнозинство си и останаха директори, поне до приватизацията, извършена по време на правителствата на Виденов, Костов и Кобурготски.

Част от тях извършваха тежки финансово-икономически нарушения и престъпления, за които, ако беше даже режимът на Тодор Живков на власт, щяха да отидат в затвора или да се простят с поста си.

В периода на т.н. „спекула” нахалството на тези лица достигна нечувани размери. В редица от действията на тези спекуланти и крадци участие вземаха и подкупните лица от новата номенклатура на СДС (парите са сладко нещо!).

Имах такива наблюдения, които ме отвращаваха, още по време на участието ми във Временната управа на община Варна. Схемата на подобни мошеници е проста: отиват от позицията на властта си при съответен ком. номенклатурски директор и си сключват устна сделка, за да участват в спекулата. Вземаш или скриваш 1000 бройки от „ценна стока” за 1 месец, после ги продаваш на 5-кратна цена.

Членовете на Временния изпълком ги усещаха, но липсваха писмените доказателства, пък и както винаги в България действаше принципът: „Вашите разбойници са лошите, а нашите са добри, защото все пак са от нашата партия!”

После влязох в изборната власт – и пак същата картинка. Не случайно великият Евгений Евтушенко беше изказал в периода на перестройката страхотната мисъл, че хората не се делят на партийци и безпартийни, а на почтени и мошеници!

 И така „съответни” партийци се включиха бясно в т.н. приватизация българска – оттогава та досега – безогледно и алчно, кой каквото и както успее да „закачи”. ВАЖНОТО Е ДА СТАНЕ КАПИТАЛИЗМЪТ ...

През 1994 Александър Лилов написа една чудесна Програма на БСП, която беше почти приета от 41-я (по новото номериране, с цел да приличат на 100-летница!) конгрес, състоял се от 3 до 5 юни 1994 г. Проектът на тази доста научно обоснована програма излезе през февруари с.г., прочетох го и реших да го обсъдя насаме с Лилов. Не го познавах този забележителен човек и философ, но успях да измисля начин да се запознаем и поговорим по програмата на 15.03.1994 г.

Интересно е да се прочетат замангельосаните речи около проблеми в тази програма на някои от делегатите на конгреса (притежавам оттогава протокола на заседанията).

Др. Бойко Маринков, който е познат на Путин и Първанов, а тогава беше делегат от община „Възраждане” – София, може да свидетелства за интересните „прения” (неговото изказване е много хубаво и е на стр. 98-101 от протокола) ...

Най-важното е, че БСП никога не приложи тази програма, даже после я видоизмени неузнаваемо, а по онова време – 1994-97 – знаем какво се случи с активното участие на част от ръководителите й ...

Наскоро прочетох в пенсионерския вестник „Минаха години” за себе си следното:

„По онова време той членува в социалдемократическата партия на д-р Дертлиев и е върл противник на БСП”.

         Краткият ми отговор е следният:

НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ И НЕ СЪМ ВЪРЛ ПРОТИВНИК НИТО НА БСП, НИТО НА ДРУГИТЕ ПАРТИИ, ПРОИЗЛЕЗЛИ ОТ БКП, КАТО БИВШАТА КОАЛИЦИЯ „СДС” ИЛИ СЕГАШНИЯ „ГЕРБ”.

Всяка подобна лъжа ми дава повод да изнасям документални факти от близкото варненско минало.

Истина е обаче, че винаги съм бил противник на подлеците, крадците и тоталитаристите в БКП, БСП, СДС и т.н.

Конкретният повод и глупавите заяждания на някои „активисти” на БСП-Варна ми дават възможност да публикувам във ФЕЙСБУК следният албум с копия на документи за съответните престъпления и техните извършители.

Никой от тях не пострада съдебно през периода на разобличаването им по всеизвестни причини, които продължават и денс за всички минали, настоящи и бъдещи икономически престъпници в РБ.

Напротив, съответните престъпници сега са „бизнесмени”, дават пари на съответните си партии (деца на старата им майка БКП) и раздават морални присъди на всеки, който ги засегне с нещо.

Документи за тези лица се публикуват в албума:

ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА Т.Н. "КОМУНИСТИЧЕСКА НОМЕНКЛАТУРА" НА ГР. ВАРНА

http://www.facebook.com/notifications#!/media/set/?set=a.1939084332842.53256.1714422063&type=3



Тагове:   посткомунизъм,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5311550
Постинги: 4994
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930