Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2012 08:18 - Мартин Димитров – 20.02.2012 – Под юргана Герб и БСП са заедно
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 783 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Мартин Димитров – 20.02.2012 – Под юргана Герб и БСП са заедно

 

С част от използваните понятия и дефиниции не съм съгласен, но мисля, че са казани много истини - както от автора г-н Димитров, така и в коментара на г-н Божилов.

На първо място съм съгласен с това, че медиите са подкупни, гнили, корумпирани във висока степен.

Изхождайки от максимата "СВОБОДАТА Е ПРЕДИ СВОБОДАТА ЗА ДРУГОЯЧЕМИСЛЕЩИЯ", публикувам незабавно интересното мнение на г-н Мартин Димитров и препоръчвам да се прочете и коментара от г-н Божилов.

         Под юргана Герб и БСП са заедно

http://www.martindimitrov.com/4518/

 

Едва ли някоя медия би препечатала този анализ, затова моля за неговото разпространение в Интернет. Важно е поне малко да се вдигне завесата и да се видят истинските лица и на Герб и на БСП.

         Преди парламентарните избори 2009 г. са водени разговори между Герб и БСП за съвместно експертно правителство, като дори са стигнали до консенсусна фигура за експертен премиер. Доган разбира за тези разговори и осъзнава, че такова развитие го оставя извън играта. По тази причина прави изявлението в с. Кочен, че „разпределя порциите” с ясното съзнание, че по този начин налива гласове на Герб и няма да им трябва коалиция с БСП. След тези събития възниква значително напрежение между БСП и ДПС.

         На последните президентски избори Доган уж подкрепи БСП, но заедно с това обяви, че цената е „целувка” от социалистите, с което косвено помогна на Герб да спечели. Причината затова е, че евентуален ляв президент би могъл да се окаже допълнителен сплотяващ фактор за игра БСП-Герб.

         Най-вероятно следващите парламентарни избори ще са 2013 г., защото Герб не са изпълнили нито едно от основните си обещания и евентуални предварителни избори ще бъдат пълно фиаско за тях. От сега обаче, започват консултации между БСП и Герб отново за експертно правителство след следващите избори. Герб и БСП имат общ интерес, не само да няма проверка за изхарчените близо 1,5 млрд. лева по „Белене” от последните две правителства, но и проекта да се реализира, като отговорността се поеме от „експертите” в експертното правителство.

         Вече са водени разговори между БСП и Герб за увеличаване на изборната бариера (в момента е 4%), като спорят дали сега или в последния момент преди изборите. За Герб това е необходимо, защото се надяват в дясно център да няма други субекти в следващия парламент и да могат да обосноват коалиция с комунистите с липса на друга възможна алтернатива.

         Хитрата сврака с двата крака

         Въпрос на време е обществото да разбере за тайните договорки между Герб и БСП. Когато това се случи Герб ще последва съдбата на НДСВ, защото хората в дясно-център в България не биха приели коалиция с БСП на никаква цена. Много грозно ще бъде, ако дясно –мислещи хора бъдат подведени да гласуват за коалиция на Герб с БСП.

         От всички нас зависи този път планът на олигарсите да се провали.



Тагове:   бкп-бсп-герб,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5310664
Постинги: 4994
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930