Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2012 11:20 - За казаното от Станишев днес в Народното събрание
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 728 Коментари: 0 Гласове:
0



За казаното от Станишев днес в Народното събрание

 

Съгласен съм с това, което каза днес в пленарната зала г-н Станишев при обсъждане на Решението за участие на България в Договора за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен съюз.

Тези, които го репликираха, биха могли да бъдат отнесени според мене към една от следните две категории:

·        некомпетентни или достатъчно глупави по проблемите на кризата и страната

·        превратно разбиращи въпроса за националната отговорност като въпрос за джоба на капиталистите, каквито са, респ. чиито слуги са.

 

А казаното всъщност не беше чак толкова трудно за схващане – ето:

„ Много от икономистите и политически фигури от Европейския съюз са убедени, че се приема един документ, който е по-скоро сътресение на въздуха, отколкото ефективен инструмент, който дава пътя на ЕС за излизане от кризата.”

„Не можем да подкрепим това проекторешение. Българя няма нужда да бърза с ратифицирането на този договор. Тази политика е дългосрочна и не изключвам възможността да се постави въпроса и за референдум.”

„ ... с приемането на този пакт се подкопава доверието в способността европейският проект да ражда адекватна икономическа политика, която да изведе съюза от икономическата криза.”

„В продължение на 2.5 години, откакто в новия ЕП, в ЕК, в повечето страни доминират десни правителства, политиката на ЕС е лишена от стратегическа визия и всяко решение се взема твърде късно по отношение на проблемите, твърде в малки порции и не дава ефект. Тази политика е твърде дебалансирана и се дефинира само с орязване на разходи”

„ ... за 2.5 години еврото е още по-нестабилно, с по-лоша перспектива, дълговете се обслужват още по-трудно, има нови 6 млн. безработни, не се вижда светлина в тунела. Тази политика се прилага и от правителството на ГЕРБ”

„ ... Само фискалният пакт, без да гарантира растеж и работни места, ни вкарва в затворена спирала, която върви надолу. Няма икономически растеж, приходите не растат, подтиска се потреблението. Дори десните правителства признават, че без създаване на работни места и стабилизиране на икономиката няма изход от кризата.”

„Общи приказки и декларации без конкретни действия по спешните неща вървят трета година в Европейския съюз”

„ ... има заобикаляне на общностни метод в ЕС и това залага сериозна бомба със закъснител и превръщането на Европа на една, на две, на три скорости. Това, което се прави в момента на европейско ниво, не дава изход от кризата ...”

 

Споделените от г-н Станишев виждания изцяло съответстват на вижданията на германската партия ЛЕВИЦАТА, а тя ги споделя с обществото както в Германия, така и в Европарламента вече 3 години!

 



Тагове:   кризата,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5259184
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031