Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2011 12:14 - Трима БСП-ари озверяха снощи срещу мене по време на следизборния анализ на Гуцанов
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 679 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Трима БСП-ари озверяха снощи срещу мене по време на следизборния анализ на Гуцанов

Длъжен съм да изпълнявам задачата си и да информирам обществото за дейността на БСП, която, съгласно Програмата си, е отворена към народа партия. Така че мнението на някои нейни членове за ограниченото ползване на интернет по въпроси на дейността й не ме интересува – те все пак са представители на тоталитарно-повредената част във БСП!

От 18 до 20 ч се проведе събрание на т.н. „актив” на БСП –Варна, пред което др. Борислав Гуцанов, съпроводен от заместника си др. Чутурков, изнесе 40-минутен доклад-анализ за проведените във Варна общински избори – общински съветници и кмет. Докладът бликаше от числа, подредени според вижданията на Гуцанов. Като причини за „недостатъчно силното” представяне на БСП-Варна (от 51 съветници 8 са от БСП) докладчикът посочи вътрешно-партийното предателство от страна на няколко сдружения и групи и фалшификациите от страна на управляващите.

Проведено бе обсъждане от страна на няколко присъстващи.

В залата с капацитет 300 места присъстваха приблизително 200. От тях около 90 % бяха на моята и още по напреднала възраст. На последния ред седяха приблизително 20 члена на МО (Младежкото обединение на БСП-Варна).

Познавам този актив от много години – това са хора с активна жизнена позиция – повечето бивши милиционери, офицери от БНА, партийни секретари на БКП, профпредседатели и друг вид номенклатура. Там забелязах и двама активисти, свързани с моето обществено битие отпреди 10.11.1989 г.:

Единият беше първи секретар на РК на БКП, който беше отхвърлил желанието на ППО на БКП в Института (където работех тогава като старши научен сътрудник), да ме направят партиен член, под предлог, че баща ми е изключен от БКП през 1949 г заради отказ да подпише партийната декларация, предложена от ЦК на БКП на съответния пленум за изключване на бившия първи секретар на БКП от времето на антифашистката борба Трайчо Костов, „ръководителя на бандата от шпиони и предатели на българския народ”. Трайчо го инквизираха жестоко и го обесиха след показния 1-седмичен процес.

Другият беше „обществен ръководител” (спестявам длъжността му!) в Института ми, който заедно с още няколко обществени и служебни ръководители подписа през 1981 г. ДОНОС до РК на БКП срещу мене, съдържащ изречението „развява знамето на „Солидарност” и обединява антисоциалистическите елементи в Института ...” Мене не ме обесиха, защото тогава вече не бесеха, но едва се отървах от уволнение, благодарение на намесата на тогавашния секретар на ППО в ОК на БКП – той днес също е член на БСП ивидна варненска личност.

Както виждате, ако перефразирам мисълта на Айнщайн, „Храмът на Партията е много сложна постройка. Различни са пребиваващите в него хора и довелите ги там духовни сили...”

Минавам към обсъждането на резултатите от изборите:

Пръв взех думата и в рамките на 7 мин прочетох своето мнение, което 9 часа преди това публикувах в интернет, за да помагам чрез него на БСП да дойде на себе си. (Към анализа на отминалите избори от октомври 2011)

Присъстващите младежи от МО в един момент към края на четенето ми, по сигнал на ръководната си девойка и 5-ти общински съветник от общо 8-те на БСП, започнаха бурно да ръкопляскат с цел да прекратя изказването си. Така са младите – бурни и невъздържани. И аз бях такъв, но никога по нареждане или внушение!

Като приключих един индивид се изправи и каза: „Ако сега му отнемем на Ганчев листа, дали ще може да повтори същото на изуст?!” Подадох му листа и предложих да повторя казаното, защото исках не толкова да го повторя , колкото и да го задълбоча. Това естествено не се случи.

Последва умереното и задълбочено изказване на един човек, бивш депутат.

После се изказа и др. Сия Папазова, която направи първо забележка срещу стила да се прези на изказване на лични мнения, а след това изразиу мнение, че всъщност липсва достоверен анализ за изборите във Варна и очаква такъв от ръководството.

Изказаха се още няколко възрастни другари и една колежка от моята ОПО.

След което изригна бурята на още двама активисти по на 55-60 години. Единият, Алекси, завършил МУ 10 години след мене, каза, че за разлика от „някои изказали се”, той бил член на само една партия – БКП и БСП – и затова не можел да приеме други да го учат на морал. Два пъти повтори на Гуцанов, че казаното от мене не трябва да се счита за нищо повече от едно мнение, което трябвало „да се вземе само за сведение”.

Другият беше още по-изчерпателен: „Тук някои искат да възстановим паметниците на борците против фашизма. Как да направим това, след като нас ни учи на морал Илия Ганчев, който ги събори!” Не последваха ръкопляскания, но настана стъписване в залата: Ааааааа, ето каква била работата, значи...!

Аз не винаги отговарям на глупаци, особено ако не са информирани правилно, а са дезинформирани или си въобразяват неща, които са недействителни. Има други, които знаят истините и винаги биха могли да ги потвърдят.

В конкретния случай става въпрос за отстраняване на паметните бщстове на загиналите в борбата срещу монархо-фашизма млади българи. Когато това се случи, аз научих от написаното на сутринта във варненския в. „НД-независим” с гл. редактор Петър Тодоров. Там беше казано, че кмета на Варна е наредил да се свалят бюстовете от постаментите им през нощта, за да не се допуснат протестни акции срещу това.

Ако някой член на НС на БСП извърши престъпление като например кражба на държавна или общинска собственост, носят ли за това вина и примерно Янаки Стоилов и Ваня Добрева, само заради това, че са членове на този НС?

Когато заедно със Сия Папазова бяхме членове на Временната управа на Варна през 1990 г , ул. Димитър Благоев бе преименувана на старите си названия: Мария Луиза (от центъра до Партийния дом) и „8 приморски полк” (в останалата си част). Аз като представител на БСДП заедно със Сия гласувах против преименуването на Д. Благоев в М. Луиза и се обосновах за това, че Димитър Благоев никога не е бил тоталитарист.

В следващи години, когато БСП имаше свой кмет Кирил Йорданов и свои председатели на Общинския съвет на Варна не направи дори и опит да възстанови името на булевард „Димитър Благоев”.

Къде бяха тогава тези честни общински съветници и после началници на отдели в Общината – видни ком-социалисти?

И аз не съм безгрешен, иначе щях да съм Исус Христос, който е казвал съгласно светото Евангелие на Матей, гл. 7, 3-5:

3. А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?
4. Или, как ще кажеш брату си: чакай, да извадя сламката от окото ти; а пък на, в твоето око има греда!
5. Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си.”

АМИН!Тагове:   бсп-чистилище,


Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 3386006
Постинги: 3415
Коментари: 877
Гласове: 905
Архив
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031