Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2011 09:31 - ЗА ТЪЖНАТА ЕСЕН В РАМКИТЕ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ АКТИВ
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 781 Коментари: 0 Гласове:
1



ЗА ТЪЖНАТА ЕСЕН В РАМКИТЕ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ АКТИВ

 

Някои казват емоционално: „Яд ме е, че друг кара влака!”

Понятието "Да кара влака" е равно на понятието "Да се харесва на народа". И когато отговорим на въпроса "ЗАЩО НАРОДЪТ НЕ НИ ХАРЕСВА?" и какво да направим, че да ни харесва, ЩЕ ПРЕСТАНЕМ ДА СЕ ЯДОСВАМЕ и да схванем кое е по-важно за една изборна кампания:

дните в последния 1 месец преди изборите ЧРЕЗ ШАТРИ И ПЕВИЦИ

или

месеците преди това със САМОКРИТИЧНОСТ ЗА ГРЕШКИТЕ И ЯСНА ИДЕНТИФИКАЦИЯ ЗА ПРОМЯНАТА .....

 

И тъй като ПОВТОРЕНИЕТО Е МАЙКА НА ЗНАНИЕТО, ще ви препубликувам за 3-ти път моята публикация от есента на 2009, пак преди едни избори, но и след един нещастен конгрес – 47-ят :

(тя бече беше публикувана повторно тук: http://iliaganchev.blog.bg/politika/2010/11/10/zadachite-na-naroda-i-partiiata-bsp-povtorenieto-e-maika-na-.632658?reply=2363727 )

Задачите на народа и Партията (БСП) ...

05.12.2008 (интернет-вестничето на Кирил Добрев „REDFEN.BG”)

Сега, когато тази БСП изигра всичките си роли – и положителните, и отрицателните, остава всеки да си изпълни своите задачи: 

ЗАДАЧИТЕ НА НАРОДА:

1. да изпрати тази БСП в творческа опозиция.

2. да следи внимателно дали БСП, стоейки в опозиция, само дебне страстно следващия си коалиционен мандат и нищо друго не и минава през ума, или е разбрала за какво става въпрос, каква трябва да е ролята й.

3. Да не допуска единство между десните партии, преди да се е установило, че разполага с автентична лява партия, пък било то и една изчистена БСП.

4. Ако види, че БСП не подхваща основната си  първа задача – решителната си идентификация, да й обърне гръб и си излъчи и подкрепи една стабилна, т.е. устойчива на времето и развиваща се според конкретиката на времето партия, която да бъде изразител и защитник на интересите на по-многобройния, но и по-чувстителен, т.е. по-слаб полюс – този на наемния труд.

5. В целия този оздравителен период да не допуска друг вид чуждо влияние, освен добронамереното влияние и солидарно отношение от страна на други европейски и световни народи, а не на имперската глобализация. 

 

ПРЕДПОСТАВКИТЕ И ЗАДАЧИТЕ НА БСП:

1.     Да забрави мисълта, че може или трябва да управлява народа, щом пропуска дефиницията на това, какво е лява партия.

2.     Да не забравя, че запазването на властта й в сегашния момент и при сегашното й корумпирано, т.е. гнило състояние, по никаква причина не е необходимо на народа, освен евентуално и то временно на олигарсите в нея, респ. свързани с нея.

3.     „Олигарси в опозиция” – такова нещо разбира се няма и е невъзможно и поради това загубването на властта е единственият й и то евентуален шанс за нейното спасяване като поне отчасти лява партия и за превръщането й в резултат на бъдещи големи и разумни усилия в автентична лява, а не фалшиво лява, като тези от ПЕС, партия, т.е. партия, която е изразител на наемния труд.

4.     Засега на хоризонта не се очертава изчезването на наемния вид труд, така че стабилна и адекватно развиваща се лява партия наистина е необходима на обществото.



Тагове:   бсп-пауза,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5311341
Постинги: 4994
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930