Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2011 10:59 - „Мы все из коммунизма ...” - ЗА КАНДИДАТА НА ГЕРБ Росен Асенов Плевнелиев
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 1259 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.10.2011 09:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„Мы все из коммунизма ...” - ЗА КАНДИДАТА НА ГЕРБ Росен Асенов Плевнелиев

(такъв човек не е за пренебрегване ...)

 

24 Август 2011

Първо – „кратката визитка”:

Роден на 14 май 1964 г. в Гоце Делчев. Завършва ВМЕИ - София. През 1990 г. основава "Ирис Интернешънъл" - първата Българска строителна компания, която придобива сертификат ISO 9001. От 1991 до 1998 г. работи в Германия като съсобственик на строителна фирма, която става подизпълнител на германската "Lindner". От 1998 г. Плевнелиев е основател и управител на компаниите от групата "Lindner Bulgaria" ЕООД. Член е на Борда на директорите на КРИБ и управител на "Бизнес парк София". През 2009 година става министър ...

***

Подробните данни:

Роденият в Гоце Делчев Росен Плевнелиев, втори братовчед на общинския лидер на ГЕРБ в града Ангел Плевнелиев, оглавява едно от най-ключовите министерства - МРРБ, в кабинета на Бойко Борисов. Името на Росен Плавнелиев е най-коментираната тема сред съгражданите му. Плевнелиеви са една от старите неврокопски фамилии. По-възрастните неврокопчани масово се разпитваха вчера помежду си чие момче е Росен, кои са неговите родители и в кой квартал на Гоце Делчев е израснал. За повече информация за бъдещия строителен министър потърсихме неговия братовчед Ангел Плевнелиев, който сподели:

Росен е мой втори братовчед, но семейството му много отдавна, още като бяхме малки, се изсели от Гоце Делчев в Благоевград. Като малки си играехме заедно, сега продължаваме да се уважаваме като роднини.

***

Тяхната къща беше почти в центъра на Гоце Делчев - на улица "Кавала". След смъртта на баща му Асен Плевнелиев* майка му живее вече в София при него. На мястото на старата къща, след като бе продаден имотът, си направиха нова къща преди години също наши родственици - известният в Гоце Делчев фелдшер от Спешен център Атанас Плевнелиев. Росен завърши висшето си образование в Германия и там работи дълги години, след което се прибра в България. Работеше в Благоевград и после в София. Изключително отговорен, можещ и знаещ млад човек, поясни гоцеделчевският лидер Ангел Плевнелиев. Росен Плевнелиев стана популярен в Благоевград като първия бизнесмен след промените, който заедно с шефа на фондация "Пирин пее" Иван Тодоров изпращаха строителни работници в Германия.

(* Асен Плевнелиев – зав. Сектор „Образование” на Окр.к-т на БКП- Благоевград)

***

По-късно те станаха съдружници с крупната немска фирма "Линднер". Иван Тодоров по-късно бе "поканен" да напусне, делът му бе платен и Росен Плевнелиев прекрати партньорството си с него. Заедно с "Линднер" той построи Бизнес парк - София, който по-миналата година бе продаден за 250 млн. Евро. В момента той е един от най-крупните строителни предприемачи в България. Любопитен факт е, че той бе издател на първия частен седмичник в Благоевград "Югозападни вести", който фалира и спря да излиза.

***

На 07. 07. 2009г в „По света и у нас” на БНТ бе съобщено предположението, че „експертът по строителство на офис сгради и магистрали” Росен Плевнелиев ще оглави строителното министерство. Титлата „експерт по строителство на офис сгради и магистрали” предизвика у мен възмущение. Както аз, така и още много граждани възлагаме много надежди към новото правителство и намерението да поставят нови, чисти хора-професионалисти на постовете в него е прекрасна и единствено правилна. Познавам г-н Плевнелиев от 1993г. Като изявен комсомолски функционер от Благоевград и едновременно партиен активист на БСП , той в съдружие с един музикант, понастоящем винопроизводител, без да отговаря на нито един от критериите за кандидатстване за квота по спогодбата с федерална република Германия за обмен на кадри в строителството, бе получил такава квота и бе един от първите, които изнесе работници в Германия.

***

Как се получаваше квота по това време от „Министерството на труда и социалните грижи” и нейния министър. ( да същата Масларова, която бе отново социален министър) без да си строител, без да си направил и 1 лев строителна дейност в България, без да си поставил 1 тухла дори и кои хора получаваха тогава квота? Криеха се истинските трудови доходи, данъци. За проверяващите органи се правеха официални трудови ведомости с невярно съдържание. Парите, които изкарваха работниците се деляха на 3- 33% за заплати на работниците, 33% за двамата собственици „Ирис интернешънъл”ООД и 34% за комисионна на другарите от „Министерството на труда и социалните грижи”, подсигуряващи ги с квоти

 

***

24 Август 2011, 13:36:09

Още на втората година работа в Германия фирмата „Ирис интернешънъл”ООД бе разследвана от тайните служби на ФРГ, митницата и трудовата полиция. Обискирани бяха офисът им в Ruesselsheim, квартирите на работниците, обектите. Г-н Плевнелиев е завършил специалност „ Електроника” и никога не е разбирал и му липсва желание да разбира от строителство. Като съуправител на Бизнеспарк София той се провали още след първите 3 месеца като ръководител, на който г-н Hans Lindner бе възложил задачите по организирането на проектирането и строителството на обекта. Появиха се и сигналите за корупция при покупката на някогашните ниви, попадащи на сегашния терен на Бизнеспарка ниви, които тогава струваха 2-3 $/м2 се купуваха официално за 15-20$/м2 и инвеститорът - г-н Lindner и четирите му дъщери-получаваха тези сметки за плащане.

***

Само 3 месеца по-късно бе назначен съуправител от Германия, който да контролира тези процеси. Всички задачи по проектирането, търговете за строителство, организацията и контрола на строителство бяха иззети от Росен Плевнелиев на 100% и възложени на немския съуправител. За Плевнелиев бяха оставени само представителни функции, подобни на тези на президента Първанов.

КОЙ е съдружника Иван Тодоров!

Иван Тодоров, зет на Кирил Стефанов, собственик на изба "Тодоров" и Росен Плевнелиев изпраха пари чрез "Югозападни вести, седмечник, който излизаше през 1992-3 година. Тъкмо като набра инерция, тие двамцата ме викнаха и рекоха:"Айде, било каквото било, затваряй вестника! Той си изпълни задачата" А задачата бе да изпере пари, с които ги бяха назначили за кредитни богаташи.

***

Фирмата им "ИРИС ИНТЕРНЕЙШЪНЪЛ" изпращаше помаци да работят в западната част на Германия. Росен и Иван вземаха по 2500 зап. марки месечно от близо 300-400 строители, предимно помаци от неврокопско, а на тях им плащаха 500-600 марки, и то не редовно. Това е истината, а не че вестникът бил фалирал!!! АЗ, ТОДОР КАРАСТОЯНОВ, списвах 32 стр. седмичник с двама души - Павлина Живкова и Никола Стоянов. И го направих най-интелигентния седмичник! А тия профани го спряха! Това е истината!

***

E? Още едва ли е нужно защото комсомолецът Плевнелиев е ясен от всякъде. Иначе бил "честен" богаташ, както той твърди в интервю дадено на "ШОУ". Всичките богаташи след 89-та са такива "честни" - като Стефан Софиянски - къде е сега дъщеря му, 28 годишната брюнетка - в списъка на Найденов за европарите, като Плевнелиев и много други. Това е България - ограбени милиони и посписъчни бизнесмени, живеещи днес богато и охолно. (край)




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5327795
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930