Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2011 14:40 - Ще бъде ли спасено еврото при сегашните управляващи? С Меркел – не!
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 435 Коментари: 0 Гласове:
0



Ще бъде ли спасено еврото при сегашните управляващи? С Меркел – не!

17.09.2011 (утре са парламентарните избори на провинция Берлин)

 

Актуалният въпрос за Европа сега е ЕВРО-КРИЗАТА и ГЪРЦИЯ.

От страна на германския финансов министър Шойбле и особено от икономическия министър Рьослер зашумяха мисловни игри относно евентуален фалит на Гърция. Такива заявления и лансираните пред обществото сметки могат да проявят ефекта на ускорители за пожара.

Добре би било Федералната република да се замисли върху своето свръхголямо участие в предизвикването на кризата в Гърция и да си извлече от това правилните изводи. Гръцката икономика, както всички знаем, е тази, която е в кризата. Икономическият растеж на Гърция се сви с 5,3 %. Ако направим сравнение с ФРГ, когато това стана с германската икономика (с 5 %), под натиска на Левицата бяха разработени конюнктурни програми и се въведе регулиране на работата с намален работен ден. Ако сравним с други страни, ще видим, че това функционираше положително. Всеки консултант по дълговете би могъл да обясни на господата Шойбле и Рьослер, че НЕМСКАТА СТРАТЕГИЯ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ДЛЪЖНИКА ГЪРЦИЯ Е КАТАСТРОФАЛНА! Стиснали са Гърция за гърлото и искат още плащания. Това няма да проработи. Това е по-скоро Мафия, отколкото сериозна финансова политика.

С това федерално правителство не може да бъде осъществено спасяването и на еврото. Редица експерти го схванаха. Шефът на Федералната банка Вебер и главният икономист на ЕЦБ, Щарк, вече напуснаха потъващия кораб.

Ние се нуждаем от решение на проблема за преодоляване на финансовата криза, която междувременно е и криза на управляващите и криза на Европейски съюз – ние се нуждаем от фундаментални промени в Европа.

Това означава повече справедливост в разпределението, демокрация и преди всичко възвръщане на примата на политиката, защото това сегашно федерално правителство, но и предишното, предадоха примата на политиката на банките и рейтинговите агенции. ТОВА Е ЕДНА ОТ ГЛАВНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА КРИЗАТА НА ЕВРОТО! Който не промени това състояние решително, той ще полита от една криза към следваща. Чрез спасителния чадър за еврото банките знаят, че вземат в заложничество държавната хазна. Автентичните социалисти са на мнение, че държавната каса отново трябва да бъде освободена от пленничеството при банките. Още при първия спасителен чадър за еврото немската Левица поиска, строги такси за финансовата индустрия да съпровождат неделимо спасяването на банките. Нищо такова не се случи. Сега без всякакви условия един след друг се разпъват спасителни чадъри. Очевидно е, че всички партии в германския Бундестаг, с изключение на ЛЕВИЦАТА, са готови да гласуват за спасяване на еврото без условия.

Добре би било да не се повтаря отново една и съща грешка. Нея няма да я издържи и най-развитата икономика – тази на Германия и ако управляващите не се вслушат в това, не е далече времето, когато ще се уверим в лошото развитие на нещата в рамките както на Германия, така и на целия ЕС.



Тагове:   кризата,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5259502
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031