Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2011 12:35 - Германско оръжие за убиеца Кадафи – новият германски скандал и евентуалната вина на правителството на Шрьодер и Фишер
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 549 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.09.2011 12:19


Германско оръжие за убиеца Кадафи – новият германски скандал и евентуалната вина на правителството на Шрьодер и Фишер

1.09.2011, Хамбург
Д-р инж. Илия Ганчев

Немски автомати G36 се оказаха незаконно в Либия!

Подозренията от няколко месеца се потвърждават, макар че прокуратурата се държи като тотално невежа, казват германските медии. ...

 

В Либия беше убивано и продължава да се убива с автоматите G36 от Германия. Въпреки всички досегашни твърдения изглежда ясно следното: оръжията на войната, чийто износ за Либия е незаконен, са били произведени във фирмата Хеклер & Кох в Оберндорф (провинция Баден-Вюртемберг).

От март досега германската ЛЕВИЦА и някои медии съобщаваха, че както верните на Кадафи, така и бунтовниците са въоръжени с немски автомати тип G36, стандартното оръжие на Бундесвера.

ТВ клипове и снимки са доказателство за това, но производителят Хеклер & Кох отрече в началото на март твърденията на "самозванците” относно доставки за Либия. Фирмата, срещу която Щутгартската прокуратура „води разследване” поради това, че G36 се използва незаконно от мексиканската полиция и във въстанически региони, подчертаваше, че било налице придържане „към правото и законите на Федералната република”.

Също и на въпроса за това, как G36 са пристигнали в Грузия, оръжейната фирма от провинция Баден-Вюртемберг не даде отговор.

Сега, обаче, очевидци съобщават, че в ръцете на бунтовниците, по време на навлизането в главната квардтира на Кадафи миналата седмица, е паднал голям брой  G36. Оръжията са били произведени в Германия. Това го доказват съответните релефни щемпели: HK G36 KV, Cal 5.56 mm х 45, и освен това - федералният орел с добавеноN” за нормално обстрелване и със символа на Държавната служба за контрол на въоръженията в гр. Улм. Буквите АD“ се отнасят за годинaта на производство: 2003.

Не е ясно обаче, колко оръжия и по какви „маршрути” са достигнали страната на кървавия убиец Кадафи. В официалните доклади по износа на оръжие те не са посочени, а отговорното Федерално министерство на икономиката отрича казаното в пресата, т.е. да е издавало разрешително за износ.

През 2010 г Криминалната полиция на Мюнхен беше започнала следствие срещу сина на владетеля, Сейф ал-Араб Ал-Кадафи за контрабандата с оръжие докато то бе спряно "отгоре". Разочарованите следователи сега обаче са сигурни, че Сейф не е могъл да пренесе такива количества контрабандно в дипломатическия си куфар. Остава подозрението, че мощен търговски посредник трябва да е бил включен. От фирмата-производител ли? Или държавни служби са замесени в престъплението?

Прокуратурата на Щутгарт, която поради обвиненията срещу Мексико е започнала следствие и срещу Хеклер & Кох – по собствените й думи, за първи път била чула от един журналист миналия вторник , че автомати G36 са били видяни в Либия. Сега се проверявало, дали може да има първоначално подозрение, се казва в отговор на едно питане от ЛЕВИЦАТА. Това, че съответни информации на няколко пъти през последните шест месеци е имало в медиите и че те били обсъждани в Бундестага и че фирмата твърдяла, че можело да става въпрос за копиране на оръжието, напълно било убегнало от погледа на "следователите".

В случай, че периодът на производството и контрабандата съвпадат приблизително, то би трябвало да се отправят последващи въпроси преди всичко към участниците в бившата червено-зелена коалиция (Шрьодер-Фишер).

По времето на Герхард Шрьодер и Йошка Фишер е било подписано едно тайно споразумение за обучение на елитните либийски бойци, като 30 германски полицаи и войници са били използвани за целта през 2005 и 2006 година „по време на техния отпуск”. Парламентарният дебат по контрола на тайните служби се бил състоял през април 2008 г, но Федералната разузнавателна служба била нямала нищо общо с тази акция.

На въпроса „Може ли Германия да бъде обвинена за нещо?”, сегашният министър на отбраната Томас де Мезиер (ХДС) вчера отговори следното: „Според всичко, което аз зная – не!”

Може би ще се случи така, че съвсем скоро Де Мезиер да трябва да казва пред някой прокурор, какво знае ... Защото критичната относно въоръженията организация "Акция Протест" внесе декларация за престъпление на прокуратурата в Щутгарт. Подозренията: Нарушение против контрола на оръжията за война, против Закона за външната търговия, както и за сътрудничество в престъпления срещу човечеството. H & K подчертава, "че в нито един момент не е имало доставки на G36  за Либия от Хеклер & Кох ООД или неговите дъщерни дружества и организации”. И щом като някой иска да бетонира своята невинност, то и „H & K” също отправи обвинение за престъпление – срещу неизвестен извършител.

Следствието било преминало спешно в други ръце ...

 



Тагове:   империализъм,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5261124
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031