Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2011 14:35 - Кандидатката за вицепрезидент Душана Здравкова – така както я познавам лично
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 1002 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.07.2011 15:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кандидатката за вицепрезидент Душана Здравкова – така както я познавам лично

Душана Панайотова Здравкова е родена в с. Оризаре, Бургаско (община Несебър) на 29 август 1953 г.

Завършва Първа езикова гимназия във Варна, a по-късно право в Софийския университет.

От 1978 до 1982 работеше в Института по корабостроене във Варна като юрисконсулт. Тогава се и запознахме отблизо.

След това тя стана юрисконсулт на предприятие „Интерхотели”.

През 1986 продължи стажа си като съдия в Районния съд – Варна.

В началото на прехода си взаимодействахме успешно, като известно време, когато бях зам. кмет на Варна по стимулиране на стопанството, тя ми беше личен юридически консултант.

В онези времена беше много открит и почтен човек – как после се е променила личностно, не бих могъл да кажа. („Honores mutant mores!”)

През 1992 г Здравкова работеше отначало като адвокат, а скоро след това стана председател на Варненския районен съд.

До 2004 г тя беше председател на Варненския окръжен съд, а след това съдия пак там.

През периода 1995 – 2000 Здравкова беше специализант и преподавател в САШ и Холандия ( в съдебната система).

През март 2006 г неопитният в юридическите въпроси Бойко Борисов се възползва от услугите й, за да му учреди гражданското сдружение „ГЕРБ”, на което я определи за председател. После сдружението се превърна в партия „ГЕРБ”.

През 2007 г Душана Здравкова беше определена за водещ евродепутат в групата на ГЕРБ, когато България влезе в Евросъюза и трябваше да изпрати свои представители в Брюксел.

Скоро след началото на евродепутатстването й тя беше изместена от напористата  и злополучна (по-късно) Желева. Кадровикът Цветанов сам месеше персоналното тесто на ГЕРБ по „целесъобразност” – както в София, така и във Варна. Помагаше му в тази „благородна” задача полковник Павел Димитров (бивш служител на следствието и ДС в държавата на „диктатурата на пролетариата”).

         Не виждах в това време по-добър и по-активен български евродепутат от нея, особено по важни социални инициативи, както и специално за гр. Варна и проблемите тук. Като евродепутат Здравкова подчертаваше необходимостта и търсеше възможности както за стимулиране на малкия и средния бизнес, така и на научните разработки.

         Душана Здравкова беше единственият евродепутат, който обърна внимание на науката във Варна, доколкото това беше възможно в рамките на нейната заетост. Например на 22 май 2007 г г-жа Здравкова посети по свое желание Института по хидро- и аеродинамика към БАН във Варна и прояви истински интерес към настоящетo и бъдещето на този световно известен български научен център.

         В европарламента Здравкова беше саместник-председател на Комисията по конституционни въпроси на ЕП, член на Делегацията за връзки със САЩ, заместник-член на Делегацията за връзки с държавите от Персийския залив и Комисията по петициите. През юли 2009 мандатът й изтече и тъй като Цветанов и Борисов вече си бяха натрупали достатъчно по количество свои хора, прекратиха взаимодействието си със Здравкова. Тя продължи своята работа като съдия във Варна. Щеше да бъде невероятно, ако и за нея, както и за повечето докоснали се до политиката не бяха изобретени слухове и нашепвани инсинуации.

         От сега нататък, когато тя се впусна в президентската кампания, всички платени медийни слуги ще се надпреварват да я злепоставят. Струва ми се, че Здравкова е много упорита и ще се справи и с това.

Не понасям у нея това, че е либерал, но всеки си има право на избор!

         Тъй си преминава земната слава ...



Тагове:   избори,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5332517
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930