Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2011 16:35 - Дал: Вместо партия сме създали Франкенщайн
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 400 Коментари: 0 Гласове:
0



Дал: Вместо партия сме създали Франкенщайн

Ексдепутати, изселници и Корман Исмаилов аплодират изключения втори от редиците на Сокола  

неделя, 10 април 2011 - Търговище

Над 400 души от Търговишко, Шуменско, Добричко, Варненско, Русенско и Кърджалийско се събраха около обяд днес в сградата на Драматичния театър в Търговище. Форумът бе свикан от Фейсбук-групата, която подкрепя Касим Дал.

Цял автобус с изселници от Истанбул, Анкара, Чорлу и Бурса пристигна специално от Турция, заедно с Енвер Хатибоглу, за да декларират подкрепата си за Касим Дал. Ексдепутатът от Великото Народно събрание Хюсеин Юмер вдигна на крака залата с репликата си, че Ахмед Доган е вирус АД-0, който е като разновидност на птичия грип.

Младежите откриха антивирус - обяви Юмер от трибуната и призова присъстващите да почетат паметтта на Ахмед Емин. "Лека му пръст, той стана жертва на вируса", заяви Юмер.

"Доган копира поведението на Тодор Живков, но ще дойде време, когато ще го видим с празен поглед на някоя национална конференция като бившия Първи", допълни още Юмер. "Вън диктаторите от ДПС!" - провикнаха се от залата.

"Куче, на което му е дошло времето да умира, отивало и се изпикавало на прага на джамията", заяви от сцената още ексдепутатът, допълвайки, че се позовава на стара турска поговорка. Юмер нападна Доган, като започна разказ с "един приятел ми каза".

"Ти си си мислил, че си сокол, но си кукувица, защото влезе в гнездото на нелегалната организация, създадена от Касим Дал през 1985 г.", заяви в речта си Юмер. По същия почин Доган е влязъл и в ДПС, каза още депутатът от ВНС, който сравни Сокола и с прилеп.

"Пази се от многохилядните орли Айлин, Метин, Ахмед, Лятиф, Златка и още хиляди други", отправи  косвена реплика към Доган Хюсеин Юмер, визирайки участниците във Фейсбук-групата "Аз подкрепям Касим Дал-1".

Близо половин час продължи пък емоционалното слово на Касим Дал, който заклейми за пореден път председателя на ДПС и неговата клика.

"Боли ме за Движението права и свободи, защото друго мислихме и друго искахме", призна Дал пред избирателите си. "Както навремето изградихме всичките 264 структури на партията, така и сега трябва да започнем промяната отдолу нагоре", каза Дал на своите.

"Не знам какво сме създали, приятели, истинско чудовище", каза Дал, сравнявайки ДПС с Франкенщайн.

Страхът, който насаждало ДПС у членовете си, бил по-голям от БКП.

"Няма да се отказваме и ще продължим и ще стигнем до всяка малка махала, защото се изправяме заедно срещу статуквото в България", заяви Дал от трибуната.

"Време е този преход на промяната да свърши и да изхвърлим хората, които са над закона като Ахмед Доган и тези, които са извън закона, приватизирали наред през годините", каза още изключеният от редиците на ДПС заради "кървавото си писмо".

"Рибата мирише откъм главата, но се чисти от опашката", обяви още Дал и бе категоричен, че няма да цепи ДПС. "Никого не съм излъгал, никого не съм предал и в далавери не съм участвал" - завърши речта си доскорошният втори в ДПС.

Преди началото на форума активистите с изненада разбраха, че депутатът Корман Исмаилов и член на ЦС също ще присъства на срещата в Търговищкия театър. Преди броени дни областното ръководство на партията заедно с депутатите от региона обявиха, че няма да бъдат в залата, защото Касим Дал сеел разкол.

"И аз съм против нова партия, но имаме нужда от модернизиране на мисленето", заяви Исмаилов в речта си. "Колко от вас са членове или симпатизанти на ДПС", попита доскорошният младежки лидер на партията на Доган присъстващите в залата. Всички до един вдигнаха ръце, а Исмаилов им каза, ето затова съм тук, ДПС има нужда от промяна, а проблемът "Държавна сигурност" е проблем за бизнеса, политиката, медиите и въобще управлението на страната", заяви народният представител.

Трудно може да се разбере къде в България започва и свършва бизнесът и къде започва и свършва политиката, защото у нас всичко се случва на тъмно, каза още Исмаилов. В момента форумите на БСП са много по-демократични, допълни депутатът. "Исках заседанията на ЦОБ да са открити, но често решенията се спускат готови и това не е работеща структура", допълни още той.

"Надявам се, че във вторник, когато имаме заседание на Централното оперативно бюро, да не ме обявят за самоизключил се, тъй като всички тези неща, които говорим тук, искам да ги споделя с колегите си", каза още Исмаилов. Той призна, че е поканил колегите си депутати от Добрич да дойдат на форума, но те са отказали.

Дискусията в Търговище продължава и в момента.

Биляна Веселинова



Тагове:   Касим,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5332945
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930