Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2011 10:35 - Най-важната част от интервюто на Иван Генов (БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА), отнасяща се до БСП и Първанов
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 1214 Коментари: 8 Гласове:
0



Най-важната част от интервюто на Иван Генов (БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА), отнасяща се до БСП и Първанов

 

13.03.2011 - http://www.obshtestvo.net/content/view/2062/8/

Г-н Генов, нека се пренесем в лявата територия. Говори се, че неотдавна на среща с партиен актив стратегът Ал. Лилов е заявил: ”Лудост е сега БСП да предлага радикална промяна”. Също така е отбелязал , че ”Думата социализъм не е забранена дума. Думата социализъм е хубава дума”. Заедно с това той за пореден път е неглижирал появата на вашата партия ”Българската Левица” и е призовал да не се поставя под съмнение поведението на ръководството на ”Позитано 20”. Как ще коментирате всичко това?
Вие демонстрирате отлична осведоменост за срещата на Ал. Лилов с актива от район ”Възраждане” в София на 24 февруари т.г. За първи път от две години насам ще си позволя да коментирам гледната точка на лявото крило в БСП, което по презумпция би следвало  да е най-близко до автентичната лява партия – Българската Левица.
Първо. Политическият генезис на лявото крило бе борба за промяна в десния курс на ръководството на БСП, а не за едно депутатско място или за едно място в изпълнителното бюро. По дефиниция лявото крило бе за отговорна лява политика, а не за алиби на изгубилата (програмно и управленски) лявата си идентичност  партия.
Второ. Кога ако не сега ( на дъното на кризата и на нарастващият радикализъм в света и в Западна Европа) една лява партия не трябвало да предлага радикална промяна ? Изумително, не само стратегически, но дори и тактически !
Трето. За една истински лява партия социализмът не е просто хубава дума, а светла и мобилизираща идея, не е лирика, а политика. На последния конгрес на БСП няколкостотин делегати гласуваха единодушно за стратегията си ”България 2020” без нито веднъж да се спомене в нея социалистическата идея, думата социализъм, на цели 29 страници документ ?!
Четвърто. Жалко е, когато някои забравят и не следват мъжеството и примера на един от най-влиятелните в света леви политици – Оскар Лафонтен и вместо да сочат успехите на Немската Левица да аплодират наследниците на Шрьодер.
Пето. Лявото в България е компрометирано от безпринципното поведение на БСП. Тя не е в състояние да води убедителна лява политика срещу десницата, срещу неолиберализма . Партиите от Социалистическия Интернационал ( сред които е и тази на Хашиш Тачи) и неговата проекция в ЕС – ПЕС станаха съучастници в глобалната капиталистическа криза. Те, за разлика от Европейската Лява Партия ( в която членуват и са наблюдатели 38 партии от континента), не са в състояние да предложат и отстояват реална обществена алтернатива на капиталистическото устройство.
Шесто. Новата партия ”Българската Левица” прави първите си стъпки във възможно най-блокиращи вътрешни обстоятелства. Но всеки наш и най-скромен резултат е голям плюс, залог за бъдещето. И никой не може да ни отнеме благородната мисия – като пълноправен член на Европейската Лява Партия да възраждаме социалистическата идея, социалистическата перспектива на родна земя. При това работим за ускоряване на обединителните процеси в ляво и у нас, и в Европа, и на Балканите. В същото време тези, които обсебиха ”столетницата” трябва да отговарят за минусите, за постоянно намаляващите изборни резултати, за оскверняването на лявата идея.

Продължавате ли да твърдите, че проекта ”АБВ” на президента е фалшива и бутафорна алтернатива?
Проектът ”АБВГ” са Боянските ливади на Георги Първанов срещу БСП. Това е проект на олигархията и сенчестата политика срещу България. А за декор се употребяват и някои компетентни, добронамерени личности.
Проектът ”АБВГ” е закономерен финал на процеса по делегитимиране на Георги Първанов като представител на левицата.




Гласувай:
0



1. анонимен - Социалист
14.03.2011 17:10
Ганчев, стига с тая демагогия бе братче. Хем ми говориш за социализъм, вадиш разни скелети от гардероба като Лилов дето мирише на нафталин и комунизъм, а пък същевременно аватара ти е срещу Кадафи, дето тези твоите го поддържаха десетилетия. Стига с тези противоречия, избери си страна и застани на нея и си отствоявай принципите. Ти си като пишката на бояджията - най-шареното нещо. Поне, че никой не ти чете блога. Само аз от време на време да се забавлявам. Айде пуквайте комуняги, че да си развиваме капитализма.
цитирай
2. iliaganchev - Кой си ти бе другарю капиталист?
15.03.2011 13:43
Кажи си името, че да те възпирема като човек!
А иначе, какво да ти кажа - струва ми се, че мозъкът ти е скроен равнинно, т.е. тоталитарният комунизъм много ти е повлиял и не схващаш почти нищо ...
цитирай
3. анонимен - nwNOnxllCFftjs
25.05.2011 05:36
Wow, thatВ’s a really celevr way of thinking about it!
цитирай
4. анонимен - LFDNUuGLlbnfOV
25.05.2011 07:21
Sueproir thinking demonstrated above. Thanks!
цитирай
5. анонимен - ObeXDpquXcWFIaMMo
25.05.2011 08:05
Kudos! What a neat way of thinnkig about it.
цитирай
6. анонимен - DkPCpdKSvAKGhiH
25.05.2011 15:36
wKA504 <a href="http://iibhcxeoxqyb.com/">iibhcxeoxqyb</a>
цитирай
7. анонимен - hdPubcfcnWkFdNIt
25.05.2011 15:37
b86VHS <a href="http://ylhdwxfdalha.com/">ylhdwxfdalha</a>
цитирай
8. анонимен - HtwOvLnv
25.05.2011 15:43
MWPqtD <a href="http://dvjmgncfkvse.com/">dvjmgncfkvse</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5305288
Постинги: 4991
Коментари: 877
Гласове: 1355
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930