Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2011 15:27 - Обръщение на Касим Дал до членовете на фейсбук-групата „ЗА ПОДКРЕПЯМ КАСИМ ДАЛ”
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 858 Коментари: 2 Гласове:
0



Обръщение на Касим Дал до членовете на фейсбук-групата „ЗА ПОДКРЕПЯМ КАСИМ ДАЛ”

09.03.2011, 17 ч.

Здравейте скъпи приятели! Пише ви Касим Дал.

Чрез профила на един от администраторите на групата , която ме подкрепя във Фейсбук, се обръщам лично към вас преди всичко с голяма искрена благодарност. Благодарност, за това което правите макар и за сега виртуално, с дискусията която водите, с вашите идеи, мнения, предложения и най-вече критики. Те са изключително важни за следващите ни общи действия, чрез които ще победим Страха в нашето ДПС където сега няма дебат, не се приема другото, различното мнение.

Казвам не случайно нашето, защото макар и административно изключен от партията, аз съм неин учередител и за 26 години съм направил много за да не могат никакви партократи да ме изключат от сърцата на редовите членове и симпатизанти на ДПС. Много, но явно не достатъчно, щом допуснахме прекрасните ни идеи за защитата на правата и свободите на всички български граждани от всички етноси, да се изродят и опошлят до меркантилните амбиции на самозабравилия се Председател и неговата подлизурска камарила. Всички те в по-голямата си част и доносници и агенти на мракобесната част от тоталитарния режим в България – Държавна сигурност, формираха едно неприемливо за демократичните европейски традиции статукво, което ние мили приятели, сме длъжни да разрушим час по-скоро. Защото, както и през 1989г.всичко, което самоотвержено направи турската общност в България в защита на своите права и свободи бе в основата за падането на тоталитарния режим тогава, и сега разрушаването на това статукво и промяната в ДПС, ще промени и цялата политическа ситуация в страната. Бъдете сигурни в това!

Ще ни бъде много трудно! Пътят по който сме тръгнали изисква огромно търпение и усилена работа, без страх, без да се отчайваме от временните неуспехи. Важното е неотклонно да следваме целта и да отстояваме идеите и принципите си. Ако някой е очаквал, че всичко ще приключи бързо само заради това, че защитаваме Истината, жестоко се лъже. Аз опитах да провокирам промяната по най-краткия път – от горе на долу. Не успях. Но не можеше да се очаква и друго – страхът на членовете на ЦС запази статуквото. Предстоящите след няколко месеца местни избори и заплахата да не загубят креслата си, ги принуди да мълчат.

Сега трябва да започне движение от долу на горе, както в началото на 90-те години създадохме ДПС. За да стигнем до всеки наш съмишленик и гласоподавател. Този дебат, който сега водите по между си, трябва да се пренесе по места, по структурите на ДПС. Нека всеки да знае истината и да решава по съвест.
От къде да започнем? Както вече споменах, предстоят местни избори, а там всеки познава всеки. Там трябва да пренесем дебата.Активно участие в общоселските Общи събрания и тези на Местните, Общинските и Областните съвети на които ще се издигат кандидати за общински кметове, общински съветници и кметове на населени места. Всеки един от нас според собствените си сили и възможности.
Крайно време е дори и след 21 години да започнат да се изпълняват решенията на всеки един Централен съвет на ДПС през годините, а именно да не се издигат за какъвто и да е пост, хора с доказана принадлежност към ДС. Можем и трябва да окажем натиск върху структурите на всички нива за подкрепа на такова и много други предложения, които да доведат в крайна сметка до начало на така необходимата за партията персонална и идейна промяна.

След всичко това, което изповядвам пред вас, дали все още някой ще твърди , че правя всичко това в полза на ГЕРБ или някоя друга партия? Нямам нищо общо с никого от тях и не участвам в ничии сценарий!

А в контекста на темите в голяма част от вашите дискусии относно приноса на всеки от ръководството на партията за местното развитие на общинско и областно ниво, ще си позволя да примомня собствения си принос, пък нека всеки сам си направи изводите за себе си.

Аз съм единственият депутат, който на последните избори оглавяваше две партийни листи в Търговище и Шумен и бях мажоритарно избран от Търговище. Едва ли някой ще оспори моя принос за ръста на гласовете в Шумен, направил възможна мажоритарната ни победа в лицето на проф. Георги Колев.
Огромната ми лична отдаденост от самото основаване на партията за структурирането на партията във всички 264 общини в страната.
Съдействието ми за реализирането на най-голямата инвестиция „на зелено” в югоизточна Европа на територията на община Търговище – 450 милиона $ от „Тракия глас България” – Шишеджам с регистрация и плащаща данъци именно в Търговище. Там до момента са изградени и функционират 5 фабрики, предстои изграждането на още 4 и нови инвестиции в размер на 285 милиона $. Разкритите работни места само в заводите са около1500, а заедно с тези които допълнително обслужват дейноста им са над 5000 души.

Гласовете в региона от който съм депутат се увеличиха от 16 000 на 33 000.
Лобирал съм успешно за подпомагането на местния бизнес и общините при реализиране на проекти по Оперативните програми на Европейските фонкове.
В община Антоново с моя помощ бе решен дългогодишният проблем с водоснабдяването на общината. Същото предстои да се финализира и за община Омуртаг.

Ремонтирана е и е изградена нова голяма част от пътната инфраструктура на областа.

Подпомогнати бяха при обучението им в страната и чужбина десетки млади хора от региона. И т.н и т.н.

Нека всеки от ръководството на партията около този, който „разпределяше порциите за финансиране в държавата” направи поне 1/100 от това което аз съм направил през годините за нашите гласоподаватели на централно и местно ниво и те никога не биха си и помислили за промяна на статуквото, но...за съжаление е друго и е време за действие!!! ПО-ДОБРЕ КЪСНО ОТ КОЛКОТО НИКОГА.

 




Гласувай:
0



1. анонимен - OYqglJGPtNTrpMy
25.05.2011 05:14
IMHO you've got the right ansewr!
цитирай
2. анонимен - uQtcWqrFhElDteQ
25.05.2011 15:03
NmOTJ6 <a href="http://ykzpurhlujit.com/">ykzpurhlujit</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5304881
Постинги: 4987
Коментари: 877
Гласове: 1355
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930