Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2011 15:28 - СЪТРУДНИЧЕСТВОТО НА ГЕРМАНСКАТА ЛЕВИЦА СЪС СИНДИКАТИТЕ - ЛЕВИЦАТА проведе дискусия с повече от 200 синдикални дейци в гр. Манхайм
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 1458 Коментари: 0 Гласове:
0



СЪТРУДНИЧЕСТВОТО НА ГЕРМАНСКАТА ЛЕВИЦА СЪС СИНДИКАТИТЕ - ЛЕВИЦАТА проведе дискусия с повече от 200 синдикални дейци в гр. Манхайм

27.02.2011 

(Манхайм е вторият по големина град на югозападната провинция Баден-Вюртемберг)

Над 200 синдикалисти от предприятия и синдикални активисти дойдоха на 26.02.2011 в Дома на синдикатите в Манхайм, за да се срещнат с кандидатите на партия ЛЕВИЦАТА и да дискутират за добър труд и социално-икономически алтернативи.

Въведението беше направено чрез реферат от председателя на партията Клаус Ернст.

         В доклада си той описа причините и последствията от червено-зелената, черно-червената и черно-жълтата политика, които доведоха до влошаването на жизнените и трудови условия за наемните работници, пенсионерите и безработните.

След това кандидат-депутатите за провинция Рейн-Пфалц Елке тейзингер-Хинкел и за избирателния окръг Манхайм Роланд Шустер обсъдиха със синдикалистите темата „ВЪЗХОД ЗА ВСИЧКИ ЛИ? БОРБА ЗА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ДОБЪР ТРУД”.

На подиума между другите присъстваха: Удо Белц, председател на синдиката за Концерна АЛЩРОМ от Манхайм, Волфганг Фьорстер, шеф на синдиката на ДАЙМЛЕР във Вьорт и Главния пълномощник на ИГ МЕТАЛ Манхайм, Райнхолд Гьоц. Модератор на дискусията беше Михаел Шлехт, депутат в Бундестага.

След два рунда на подиума на тема наемен труд и развитие на тарифите редица работници и синдикалисти от публиката взеха думата и обрисуваха своята жизнена действителност, както и фирмените конфликти.

След обедната пауза вторият подиум проведе дискусия на тема „ДОБЪР ТРУД – НЕСИГУРНА ЗАЕТОСТ”. Тук участва кандидат-депутатката на Левицата в манхайм и дългогодишна синдикалистка в манхаймската МОРГЕН, Юта Граф-Байер. Други участници бяха: Георг Дор, председател на фирмения синдикат на АЙХБАУМ-ПИВО в манхайм, Петер Ерни – менажер на синдиката ВЕРДИ в Рейн-Некар, Щефан Гландер, синикален консултант при ГАЗОСНАБДЯВАНЕ в Кайзерслаутен и Ралф Хелер, зам. председател на синдиката в Клиничния комплекс на Манхайм.

Този рунд беше модериран от Роланд Хам, главен кандидат на ЛЕВИЦАТА  за провинция Баден-Вюртемберг и главен пълномощник на синдиката в ИГ МЕТАЛ – Аален и Швабски Гмюнд. Към темите се отнасяха и Заетостта на работещите по срочни договори, частично заетите и практикантите в предприятията, както и въпросът дали растежът достига в действителност до наемните работници. И тук се очерта активно участие на зрителите, които разказваха за трудовото си и частно ежедневие.

В заключение реч произнесе Оскар Лафонтен – на тема „Пътища за изход от кризата”, която предизвика бушуваш ентусиазъм сред повече от около 300 присъстващи в залата.

Лафонтен се концентрира върху концепцията на ЛЕВИЦАТА за икономическата демокрация. Продължилата около 50 мин реч, приключи с много аплодисменти и се превърна в силен завършек на една добра и успешна конференция.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5264648
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031