Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2011 10:39 - Борислав Гуцанов: Акция "Медузите" имаше политически привкус
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 679 Коментари: 0 Гласове:
0



Борислав Гуцанов: Акция "Медузите" имаше политически привкус

(Вижте, чуйте и решете сами!)

Интервю на БТВ тази сутрин пред Пантеона на жертвите в борбата против фашизма и капитализма във Варна:

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/287127466-Borislav_Gutsanov_Aktsiya_Meduzite_imashe_politicheski_privkus.html

Акцията срещу мен имаше политически привкус. Отстраняването ми като председател на общинския съвет, спирането на голяма част от проектите за развитието на града - всеки може да си направи преценката какво беше преди и какво е сега състоянието на Вана. Това заяви в "Тази сутрин" Борислав Гуцанов, бивш председател на общинския съвет във Варна и член на Изпълнителното бюро на БСП, който беше арестуван при операция "Медузите".

По повод сделките за общинските автобуси, за които е обвинен, Гуцанов заяви, че за него е от изключителна важност делото да приключи максимално бързо и че не са извършени абсолютно никакви нарушения. "Всички тези шумни акции, които изместват проблемите на хората, мисля, че вече дотегнаха на всички", заяви бившият варненски общинар №1.

"Една от основните цели на операцията беше да бъде овладян общинския съвет от друга политическа сила и да се направи трудно спечелването на местните избори във Варна за пореден път от левицата", смята Гуцанов. По думите му трите кметски мандата на БСП са направили Варна едно от най-предпочитаните места за живеене.

Той отказа да потвърди слуховете, че възнамерява да се кандидатира за кмет на Варна. Според него най-демократично би било кандидатът да се определи с вътрешнопартиен избор.

Председателят на общинския съвет във Варна и член на изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов бе арестуван на 31 март миналата година в хода на операция "Медузите". Заедно с него при същата разработка са задържани бизнесменът Даниел Славов, известен като Дидо Дънката, както и председателят на общинския автотранспорт във Варна Пенчо Пенчев.

Подозренията на полицията са, че общинската фирма е източвана чрез закупуване на автобуси на нереални цени.

Това не е първият арест на Борислав Гуцанов. На 19 януари 1999 година той бе арестуван заедно с шефа на варненския клон на "Елитбанк" Пламен Георгиев. Обвинението срещу двамата е за присвояването на 9 000 000 лева, отпуснати като кредит на "Бляк сий шипинг".

Според обвинителния акт като съучредител на "Елитбанк" Борислав Гуцанов е съдействал за отпускането на три огромни кредита на собствената си компания "Бляк сий шипинг" в размер над 12 млн.лв. И за трите кредита не са били предоставени обезпечения. Гуцанов прекара 9 месеца в ареста, след което бе освободен. Банката фалира, парите на вложителите потъват, а след 9 месеца в ареста Гуцанов е освободен.

Самият Гуцанов заяви, че не е отпускал никакви кредити и не е бил съучредител на "Елитбанк". По думите му той е бил арестуван заради средства, изтеглени от сметка на негова фирма, за които се е доказало , че са изтеглени с фалшифициран подпис.



Тагове:   политика-бизнес,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5263910
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031