Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2010 10:45 - ЗА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ НА СОЦИАЛИСТИТЕ
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 1351 Коментари: 2 Гласове:
0



ЗА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ (Въпросът на Лилия Томова е много добър!)

Лилия ТомоваИлия! Кои икономически специалисти? На кой научен социализъм? А точният въпрос е - кой ще им даде думата?!?”

Това е въросът на Л. Томова, който ми беше зададен във връзка с моето мнение:

За статията на Павел Иванов - "ПЕРСПЕКТИВИТЕ ПРЕД БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА"
„Разработката на Павел ми допада с нейната яснота и откровеност!
И аз разсъждавам по подобен начин. Павел набляга на политическите елементи, аз съм по-склонен да се набляга на икономическите, т.е. икономически специалисти да се съсредоточат върху "формулите" за преодоляване на капитализма, чието доказване като основно зло за човечеството едва ли е вече трудно ! Считам, че когато това стане, т.е. когато икономическите специалисти на научния социализъм покажат и докажат по-голяма сила от тези на съвременния финансово упражняван капитализъм, нещата с пробуждането на човечеството, респ. на България ще тръгнат бързо напред. Ще поживеем - ще видим!”

Моят отговор:

Социализмът не е за гаргара на „разни” партийци – социализмът е стройна научна теория на базата на задълбочен икономически анализ на капитализма-предшественик и само като такава е приложим стабилно на практика.

·        Това е автентичното разбиране за социализма – научния социализъм,

·        такъв той е открит от Маркс и неговите сподвижници в епохата на зародилия се капитализъм,

·        такъв той е разбран и прокарван от Роза Люксембург и нейните сподвижници в епохата на зародилия се нов тип империализъм, сред които значително място заема Димитър Благоев,

·        такъв той е преоткрит или освежен при съвременния етап на капитализма, доминиран от най-уродливата му форма – финансово упражнявания капитализъм, като най-точното олицетворение на този етап е  несъмнено създателят и лидерът на новата германска Левица Оскар Лафонтен.

На първата част на въпроса: кой научен социализъм? – ето този!

На втората част на въпроса: Кои икономически специалисти?

Не тези, които укрепват, респ. „спасяват” капитализма”, като политически икономисти на КАПИТАЛА (обслужващи капиталистическата десница)!

Не тези, които предават интересите на НАЕМНИЯ ТРУД, вместо да ги представляват и защитават (обслужващи капиталистическата „левица”)!

Не чакайте от такива т.н. технократи да Ви бъдат помощници и експерти – те Ви хлъзгат в една посока и това е посоката на запазване с всички сили на най-голямото зло за човечеството, респ. за България.

Социализмът естествено не означава укрепване на капитализма, а неговото преодоляване. ТОВА Е ОСНОВНИЯ ВЪПРОС, ВЪРХУ КОЙТО ЕЖЕДНЕВНО ТРЯБВА ДА СЕ СЪСРЕДОТОЧИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА МИСЪЛ И СЪОТВЕТСТВАЩАТА Й АВТЕНТИЧНА ПОЛИТИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ.

Ако сега няма такава, нека експлоатираното мнозинство от народа да си я създаде. Активна социалистическа интелигенция (включително икономическа) е онази част от населението, която му помага то да дойде на себе си, да се погрижи за себе си и да се освободи от духовната и материална опека на КАПИТАЛА и да се превърне от население „в черупката си” в население ‘за себе си”, т.е. НАРОД.




Гласувай:
0



1. анонимен - uqijIfbcZjMKRbj
25.05.2011 15:04
This has made my day. I wish all postnigs were this good.
цитирай
2. анонимен - XrHBminapWIGF
25.05.2011 20:40
You've hit the ball out the park! Incrdeilbe!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5312213
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930