Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2010 12:19 - Виждането за положението в света и правилната политика за нас и всички страни – за да осъществим ДЕМОКРАТИЧНОТО ИКОНОМИЧЕСКО И ПОЛИТИЧЕСКО ОБНОВЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВ
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 1887 Коментари: 4 Гласове:
0



Виждането за положението в света и правилната политика за нас и всички страни – за да осъществим ДЕМОКРАТИЧНОТО ИКОНОМИЧЕСКО И ПОЛИТИЧЕСКО ОБНОВЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВОТО:

МЕЖДУНАРОДНАТА ОБСТАНОВКА И ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКАТА ДЕЙНОСТ

Демократично икономическо и политическо обновяване на обществото

http://www.facebook.com/group.php?gid=115067438517017

Мирът и развитието по старому остават лайтмотив на нашата эпоха. Защитата на мира и стимулирането на  развитието са свързани със щастието на народите от всички страни, и представляват техен общ стремеж и в същото време са неудържим исторически полъх. Развитието на тенденцията към световна мултиполяризация и глобализация на икономиката създаде шансове и благоприятни условия за мира на Земята и нейното развитие. В обозрим период от време няма да избухне нова световна война. Създаването чрез усилия на мирна международна обстановка и добра околна среда става възможно за сравнително дълго време.

Обаче несправедливият и неразумен стар международен политически и икономически ред не се е изменил в корена си. Нарастват непредсказуеми фактори, които оказват влияние върху мира и развитието. Факторите на заплаха за безопасноста в традиционно разбиране се преплитат с фактори на  такава заплаха в нетрадиционен смисъл, расте вредата от тероризма. Възникнаха нови форми на проява на хегемонизма и политиката на силата. Ето че избухват локални конфликти на почвата на национално-религиозни противоречия, погранични и териториални спорове. Още по-голяма е разликата в нивото на развитие на Юга и Севера. Светът все още е много неспокоен, а човечеството стои пред лицето на многообразно сурово предизвикателство.

Но както и да се изменя международната ситуация, ние неизменно ще провеждаме независима и самостоятелна световна външна политика.

Външната политика на нашата страна е призвана да защитава мира в целия свят и да съдейства на съвместното развитие. И ние желаем заедно с народите на всички страни да предвижваме напред благороднто дело на мира и развитието в цял свят.
Ние сме за движение в крак с хода на историята и защита на общите интереси на цялото човечество.

         Ние желаем заедно с международното съдружие да прилагаме усилия за това, интензивно да съдействаме на световната мултиполяризация, да стимулираме хармоничното съвместно съществуване  на различните сили и да поддържаме стабилността на международното съдружие.

Активно ще стимулираме развитието на онази икономическа глобализация, която е в направление, благоприятно за съвместното процъфтяване, ще изтъкваме нейните плюсове и ще избягваме минусите й, ще даваме на всички страни, но особенно на развиващите се, ще извличаме от нея полза.

Ние сме за създаването на справедлив и разумен нов международен политически и икономически ред.

В политическо отношение всички страни са длъжни да се уважават една друга и да се консултират помежду си, а не да налагат своята воля над другите.

В икономическо – да се стимулираме един друг и съвмествно да се развиваме, а не да създаваме огромна разлика в степента на богатство и бедност.

В културно -  да се учим един от друг и заедно да вървим към разцвет, а не да изместваме другите национални култури.

По отношение на безопасността – да се доверяваме един на друг, с общи усилия да я пазим, да стигнем до ново разбиране за нея, включвайки в това взаимодоверие, взаимоизгода, равенство и сътрудничество, да решаваме споровете по пътя на диалозите и сътрудничеството, а не да прибягваме към оръжието и към заплахи, че ще го приложим.

Ние сме против хегемонизма и силовата политика във всичките й форми.

Ние никога няма да претендираме за хегемония, да помагаме на онези, които претендират за такава и се занимават с експанзия.

Ние сме за запазването на многообразието на света, ратуваме за демократизация на международните отношения и плурализъм в моделите на развитие. Светът е многоцветен и многообразен. Съществуващите в него цивилизации, нееднаквите общественни  устройства и пътищата за развитие трябва да се  ползват от взаимно уважение, в процеса на конкуренция и съпоставяне да се взаимства един от друг всичко полезно и съвместно да се развива на основата на това, което е общо в тях, при запазване на различията.

Нещата в тази или онази страна трябва да се решават от собствения й народ, а проблемите на планетата - на основата на равноправните консултации на всички страни.

Ние сме за борба срещу тероризма във всичките  му форми. Тук предстои да се засили международното сътрудничество и както с палиативни, так и чрез радикални мерки да се предотвратяват и задушават терористични акции, всемерно да се отстраняват източниците на тероризма.

Ние ще продължаваме да подобряваме и развиваме отношенията с развитите страни. Поставяйки на първо место основните интереси на народите от всички страни и независимо от различието в обществения строй и идеология, ще разширяваме с тях точките на съприкосновение на общите интереси и по надлежния начин ще разрешаваме разногласия на основата на петте принципа на мирно съвместно съществуване.

Ние ще продължаваме да укрепваме  приятелските добросъседски отношения със съседните страни. Отнасяйки се към тях с предишната доброжелателност и считайки ги за свои партньори, ще усилваме с тях регионалното сътрудничество, ще издигаме на ново ниво обменът и сътрудничеството.

Ние и по-нататък ще укрепваме сплотеността и сътрудничеството с другите страни от третия свят, задълбочавайки взаиморазбирателството и доверието, засиливайики взаимопомощта и поддръжката, разширявайки сферата на сътрудничество и повишайки нейната ефективност.

Ние както и досега ще вземаме активно участие в многостранната дипломатическа дейност, разширявайки своята роля в ООН и другите международни, а също и регионални организации, ще поддържаме развиващите се страни в тяхната борба за защита на своите законни права и интереси.

Ние, придържайки се към принципа за независимостта и самостоятелността, на пълното равенство, на взаимното уважение и невмешателството във вътрешните работи един на друг, ще развиваме обмена и сътрудничеството с политически партии и политически организации от всички страни и региони.

Ние широко ще разгънем народната дипломация, ще съдействаме за разширяване на външния обмен в областа на културата, ще укрепваме приятелството между народите, ще стимулираме развитието на междудържавните отношения.

Светът върви не назад, а напред – към светлина и прогрес!

Пътят е криволичащ, но перспективите са светли и си заслужават усилията!

Силите на мира, справедливостта и прогреса в края на краищата са непобедими!




Гласувай:
0



1. анонимен - OdFdFgAukiOjf
25.05.2011 00:48
Kudos! What a neat way of tihnknig about it.
цитирай
2. iliaganchev - long live the chinese people!
25.05.2011 09:23
long live the chinese people!
цитирай
3. анонимен - TGTImVqhCeoXuG
25.05.2011 15:40
tH7vtD <a href="http://bodhcrfvxcjx.com/">bodhcrfvxcjx</a>
цитирай
4. анонимен - zxMxvZmBJ
25.05.2011 19:49
xAphGJ , [url=http://fdjdwpdplypd.com/]fdjdwpdplypd[/url], [link=http://ojglrcylldwi.com/]ojglrcylldwi[/link], http://uylvopggpuow.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5308818
Постинги: 4992
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930