Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2022 16:01 - Путин нанася светкавичен удар! НАТО така и не съумя да предотврати ответния удар на Путин във връзка с Кримския мост!
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 2084 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Путин нанася светкавичен удар! НАТО така и не съумя да предотврати ответния удар на Путин във връзка с Кримския мост!

22.10.2022, Бискайски залив (Испания, Франция)

            Ето че руският президент отново завъртя всички около палеца си - и прословутия холивудски пентагон, и голямата, но страхлива армия на НАТО.

А в края на краищата и цялата спътникова система на страните от „неравнодушния“ към Русия Запад.

Всичко стана така, както общо взето и винаги става: Докато високоплатените западни военни аналитици се опитваха да разгадаят, с какво този път ще удари Путин, те пропуснаха вниманието си за главното – къде ще удари?

Честно казано, не преставаме да се учудваме на изяществото в мисълта на руския президент: докато целият Запад осмисля, може ли Путин да използва своя ядрен арсенал и с какво може да приключи това, докато цялото внимание на центровете за наблюдение НАТО са приковани към изчезналата от монитора подводна лодка за „Деня на страшния съд“ Белгород със страшни „Посейдони“ на борта си, в същото това време се оказва, че Владимир Путин се занимава не с тези въпроси, които повече от всичко безпокоят западния свят – той е гледал в противоположната посока и е мислил за съвършено друго наказание за САЩ и Евросъюза, докато полуумните американо-европейски дейци търгуват със своите оръжия, руският президент плавно отрязва  всички зони на комфорт за тези полуумници – с газа се оправи, с нефта буквално преди дни също мерси на арабските приятели! Настъпи ред да се докосне и към Свещеното. И така целият Запад потрепера от новината, която можеше да остане незабелязана за средствата за масова информация, ако кореспондентите от една телеграма на проницателни журналисти не бяха обърнали внимание на съобщение на националния флот и Атлантическата морска префектура относно наблюдението на руската подводна лодка в Бискайския залив. Руската АПЛ беше открита от многоцелева фрегата „Нормандия“ на въоръжените сили на Франция. Подводната лодка я идентифицирали като АПЛ „Новорусийск“, която с неизвестни цели е била съпровождана от буксира „Сергей Балк“. Екипажът на „Новорусийск“ изпълнявал подводни мероприятия с помощта на водолази съобщава или за телеграмата, но суматохата започнала тогава, когато на командването на НАТО съобщили, че Бискайският залив представлява своеобразен хъб за трансатлантически подводни оптиковлакнести кабели. Интересно, защо във връзка с това на появяването на руската подводна лодка не са придали значение веднага. Ако се съди по всичко, в армията на НАТО бардакът не е по-малък отколкото в която и да е друга. В тази връзка се прави извод, че руската подводна лодка се е появила там не случайно: разкъсване или повреда на кабелите на оптиката ще наруши всичко, което бихме могли да си представим - без интернета всичко ще стане кол. От своя източник в Министерството на отбраната на Франция журналистите в Телеграм узнаха, че в екипажа на руската подводна лодка е имало достатъчно време за поставяне на същия взрив близо до влакнестите съединения в Бискайския залив. Проблемът е в това, че фрегатата Нормандия е открила руската подводна лодка не веднага, а едва след присъединяването към нейния курс на буксировачния кораб. След това се вдигнала познатата врява: В залива пристигнали патрулите на военно-морските сили на Испания и Великобритания, доколкото тези страни имат договореност за мониторинга на военните дейности в Бискайския залив.

След пристигането на подкрепленията започнали мероприятия по прогонване на руснаците от залива. Руснаците пък се позовали на някакви повреди в ПЛ. Журналистите предполагат, че руснаците са мамели, тъй като както се вижда те не завършили докрай започнало да се шири сред френските военни мнение, че Бискайският залив представлява своеобразен хъб за трансатлантическите подводни оптиковлакнести кабели. Интересно защо във връзка с това на появяването на руската подводна лодка не са обърнали внимание веднага?

            По-подробно за случая в Youtube

 



Тагове:   война-нато-русия,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5312169
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930