Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2022 15:39 - XX конгрес на Китайската комунистическа партия и самокритиката на другаря Си Дзинпин във връзка с неговия култ към личността
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 108 Коментари: 0 Гласове:
0



XX конгрес на Китайската комунистическа партия и самокритиката на другаря Си Дзинпин във връзка с неговия култ към личността

XX Kongress der Kommunistischen Partei Chinas und die Selbstkritik des Genossen Xi Jinping bezьglich seines Personenkults

中共二十大与习近平同志对个人邪教的自我批评

16.10.2022, Пекин

(Как протече първият ден на конгреса)

* В първите няколко минути Централната китайска телевизия показа къде е основана ККП и до какъв възход е дошъл Китай под нейното забележително ръководство.

* На третата минута ТВ показа пристигането на делегатите.

* Последва кратък преглед на годините след 19, конгрес.

* На 26-та минута всички делгати станаха и изслушаха с ритмични ръкоплвскания партийния химн.

* На 28-та минута конкресът беше открит от члена на Политбюро и премиер на Китай Ли Къцян.

* На 29-та минута, под звуците на военен оркестър, делегатите изпяха националния химн на Китай „Напред, напред!“

* В 30-та минута Ле Къцян призова с минута мълчание да бъде почетена паметта на великите ръководители на Китайската комунистическа партия и Китайската народна република Мао Дзъдун, Джоу Енлай, Лю Шаоци, Чжу Дъ, Дън Дзяопин и още няколко.

* На 32-та минута беше поканен да произнесе уводно слово партийният и държавен ръководител Си Дзинпи, посрещнат с бурни и нестихващи аплодисменти..

* На 34-та минута другарят Си започна уводната си реч.

* Докато траеше речта на висшия ръководител, всички делегати в залата усърдно записваха най-важните моенти от речта, текстът на която също стоеше пред всекиго.

* В края на първия час на речта бяха показани няколкостотин журналисти и оператори в залата на конгреса, които усърдно записваха всичко.

* В края на втория час от речта делегатите ръкопляската по-често и по-енергично.

* 2 часа и 17 минути след началото на телевизионното предаване на главната китайска телевизия приключи речта на Си Дзинпин, посрещната с бурни аплодисменти, за които Си Дзинпин благодари с дълбок поклон към делегатите.

* Телевизионното предаване на уводното заседание на конгреса от залата продължи 2 часа и 20 минути, а цялото предаване, което приключи с интервю на няколко другари и радостни танци на китайци от различни етноси, продължи 2 часа и 46 минути.

            * * * * * * * * * *

            В Китай първото заседание на 20. конгрес на ККП беше закрито за всички, с изключение на делегатите. Но ..., (съгласно съобщение на японското разузнаване, на него е бил прочетен секретен доклад относно култа към личността на Председателя на КНР и председател на ККП и генерален секретар на ККП Си Дзинпин.

            Личността на основния докладчик на заседанието официално не беше посочена, обаче на фотографиите, публикувани от делегати, се вижда, че на трибуната стои само Си Дзинпин. Наблюдатели предполагают, че партията се връща към традициите от епохата на Мао, когато саморазобличаването пред другарите се считаше за доблест.

            „Великият Председател Си толкова се възвеси над превърната в порок партийна почва, че счете за възможно лично да призове към осъждане на неговия култ, създаден от отделни непорядъчни другари. Низвергването на самия себе си е признак на истински велик ръководител – твърди вестник „Женмин Жибао“ веднага след заседанието.

Агенция „Синхуа“ в публикуваната от нея извадка от секретния доклад, получен от кореспондентите й в Секретариата на ЦК на ККП, казва следното:

Господин Си, прокарвайки блестящата идея за социализма с китайска специфика от новата епоха, малко се отклони от централната идея за Трите представителства дадена от Дзян Дзъмин, което повлече след себе си главозамайване от успехите и игнориране на научната концепция за развитито, дадена от Ху Цзинтао. Ние трябва решително да осъдим култа към личността на на Си Дзинпин и още по-тясно да се сплотим около него, за да не допускаме по-нататъшни отклонения!“

            След приключване на изказването на Председателя Си овацията в заседателната зала e продължиla 28 минути.

****************************

Доклад "Високо носейки великото знаме на социализма с китайска специфика, сплотено да се борим за всестранното строителство на модернизирана социалистическа държава"

на председателя на КНР Си Дзинпин на 20 общокитайски конгрес на Китайската комунистическа партия на 16 октомври 2022 година.

Кратко съдържание на доклада:

1. Работа за изтеклаите 5 години и великите преобразования за десетте години от новата епоха.

2. Да открием нови хоризонти в китаизацията и осъвременяване на марксизма.

3. Мисията и задачите на Китайската комунистическа партия в новия подход през новата епоха.

4. С ускорени темпове да се формира нова архитектоника на развитието, да се съсредоточават усилията върху съдействието за висококачествено развитие.

5. Да се осъществява стратегия за подем на страната чрез силите на науката и образованието, да се засилва опорната роля на кадрите в извършването на модернизацията.

6. развивать народную демократию во всем процессе, обеспечивать положение народа как хозяина страны.

7. Да се отстоява всестранното съблюдаване на принципа за върховенството на закона в държавното управление, да се придвижва строителството на правов Китай.

8. Да се укрепва увереността в китайската култура и да се увеличава националната мощ на Китай в сферата на културата, да се стремим към нови забележителни успехи в развитието на  социалистическата култура.

9. Да се подобрява благосъстоянието на населението, да се повишава качеството на живота на народа.

10. Да се съсдейства на зеленото развитие, да се способства на хармоничното съвместно съществуване на човека и природата.

11. Да се придвижва модернизацията на системата и потенциала на обезпечаване на националната сигурност, непрекъснато да се защитава националната сигутност и социалната стабилност.

12. Да се осъществява набелязаната към 100-годишния юбилей на НОАК (Народоосвободитената армия на Китай) цел, да се създава нова обстановка в дейността за модернизацията на  национальната отбрана и въоръжените сили.

13. Да се отстоява и усъвършенства курсът „Една страна – две системи системы“, да се действа за обединение на родината.

14. Да се съдейства за мира и развитието на планетата, да се стимулира построяването на съобшество за единната съдба на човечеството.

15. Непоколебимо да се осъществява всестранното отстраняване на вътрешнопартийното управление, интензивно да се придвижва  партийно строителство като нова велика програма през новата епоха.

 



Тагове:   китай,   ККП,   Си Дзинпин,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5263280
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031