Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01 21:34 - КЪДЕ Е ИЗВОРЪТ НА НАШИТЕ ГРЕШКИ???
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 518 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КЪДЕ Е ИЗВОРЪТ НА НАШИТЕ ГРЕШКИ???

Като население ние българите не сме организирани така, че нашият глас да е решаващият. При това положение ние се люшкаме неориентирани все от някакво ляво към някакво дясно или обратно и не искаме да признаем никого, който е по-организиран и по-почтен от нас, за да ни води към значително по-добро близко бъдеще. Аз самият трябва да призная личната си грешка като човек от българското население, че като повечето хора тогава в България (1989-90) не схващах,че Тодор Живков беше свален брутално от власт от непочтени егоисти както от самата си партия, така и извън нея - с вредната намеса на Изтока и Запада във вътрешните работи на Родината ни, което ние не само допуснахме, но отначало даже се радвахме на това, че "сме открили Америка"! Амин!!!

Поради казаното по-горе НИЕ сме все още население, а не Народ! Един народ, който стои в черупката си, т.е. в себе си, а не се грижи за себе си, е все още едно най-обикновено население; А когато населението тръгне след един истински Данко (става въпрос за героя на Максим Горки, който изтръгва сърцето си от гърдите си, за да води и изведе народа си от блатото), колкото и да е "прост", все един ден ще поумнее! ДАНКО Е МЛАД, НАРОДЪТ Е СТАР, НО БЕЗ ДАНКО Е НЕВЪЗМОЖНО ...

На 15.04.2009 записах и публикувах следните си разсъждения под заглавие „За АВТЕНТИЧНОСТТА и АВТЕНТИЧНИТЕ“

Да живееш автентично означава,  да бъдеш верен на себе си и да действаш по убеждение.

Автентичност означава, че ние казваме това, което мислим и действаме по начин, който съответства на нашите убеждения.

Автентичните хора не правят нито погрешни компромиси, нито се оставят да бъдат манипулирани.

Автентичните хора понякога са неудобни и „неподходящи”.

Автентичност означава  да намериш истинското СЕБЕ СИ, а това е предпоставката за един смислен живот!

Автентичността те прави привлекателен. Автентичните хора притежават ИЗЛЪЧВАНЕ.

„Истинското”, „оригиналното”, „нефалшифицираното”, „неподправеното” привлича. Онзи, който живее и действа в съответствие със своите стойности въздейства върху нас като цялостен Човек. Такъв Човек е различим за нас, осезаем и оценяем. Това ни дава сигурност и предизвиква приятни чувства.

Автентичността е вродена.

Човек, който още като дете бъде непрекъснато заплашван и ограничаван, няма да придобие достатъчно увереност в себе си и в  своите способности. По този начин от страхливите млади същества израстват приспособени и „удобни” възрастни, на които собствената им същност им е чужда.

Автентичен не означава безцеремонен!

Децата понякога са нетактични, но онова, което при децата е простимо, при възрастните може да се оцени като безсрамно.

Автентичен не е човек, който спонтанно „изпуска” онова, което чувства и мисли, а онзи, който обмислено в точния момент застава със себе си.

АВТЕНТИЧНОСТТА ПРЕДПОЛАГА САМОПОЗНАВАНЕ!

Премерването между честност и дипломация, между убеждение и необходимост преполага, че Човек е наясно сам със себе си.

Предателство ли е към убежденията ми, ако аз като вегетарианец примерно изям коледната пържола на тъщата си, ако на нея й е трудно да го направи? Може ли един пацифист да отбива военна служба? – За такива въпроси няма готови правилни отговори! АВТЕНТИЧНИТЕ ХОРА САМИ НАМИРАТ ОТГОВОРИТЕ ЗА СЕБЕ СИ.

АВТЕНТИЧНОСТТА Е И ПОСТОЯННА ПРОМЯНА

Ерик Фром казва: „Аз мисля, че на живота може да се припише свойството за непрекъснато раждане и постоянно развитие”.

Нашето АЗ не е застинала картина, а е подложено на постоянна промяна. Ние се откриваме преманентно отново и отново. В края на краищата ни се налага да разберем, че животът не предлага гарантирани неща. Единствената сигурност, която имаме, е доверието в способността ни и смелостта да извършваме Нещата.

АВТЕНТИЧЕН – ОЗНАЧАВА ГОТОВ ЗА САМООСЪЩЕСТВЯВАНЕ!

Въпроси към ошашавените демократични индивиди от населението:

Ти, който експлоатираш други хора, автентично ляв ли си?

Ти, който си експлоатиран от други хора, автентично десен ли си?

Ти, който си стоиш пред компютъра и се чудиш кой е по-автентичен –Гергов или Ковачки, какъв си всъщност???

На 16.11.2010 в 9 ч. публикувах нещо, което бях размишлявал вечерта на 15 ноември – под заглавие У всеки втори българин спи един малък мошеник – затова преходът е неуспешен!“:

У всеки втори българин дреме един малък мошеник и когато той влезе във властта по един или друг начин, се проявява „малкото, дремало до този момент, човече”.

Това е така, когато един народ прекара много време в разни „несвободи” (или грубо казано – робства).

Българският народ е прекарал 3 робства, всяко със своите особености:

Гръцко, турско и тоталитар-„комунистическо”.

Не е малко, нали?

Спомнете си филма за дългото робство в Бразилия – „Робинята Изаура”: в последната серия на филма, когато освободиха робите, един човек каза: „Бавно освобождавайте робите, защото иначе те няма да знаят, как да използват свободата си!”

Гръцкото робство ни научи на подлости и разни „хитринки” ...

Турското робство ни спря инерцията да бъдем първи ...

Тоталитар-„комунистическото” робство ни обърка понятията за общество, за гражданин, за свобода и равенство до такава степен, че ако някога започнем да мислим нормално и полезно за себе си, то ще е най-рано след 20-30 години. И то не точно „ние”, а следващите след нашето отлитане до „рая” (или „ада”) ...

В резултат на тези наши особености всеки ден слушаме глупости или меко казано – „неточности”:

Ето тази сутрин др. Миков пак самонадеяно говореше за това, че БСП била имала 120 годишна история! – Не бе, другарю Миков, само 20 години и то безкрайно несъвършени – питай народа си, той всеки ден ти казва именно това!!!

Пак същият Миков, който на всичко отгоре е в Политбюрото на „столетницата” и водещ депутат, тихо по тревата обяснява колко голям държавник бил онзи с ... „АБВ”-то! Водещият по БНТ му подсказва, за да го поправи: „нали Първанов иска да прави исторически компромис между лявото и дясното”, но той не, та не!

Какъв е този държавник уж от ляво потекло, който услужливо стои на страната на Буш и имперския тип глобализация, като с удоволствие изпраща български войници да участват в престъпни агресивни вйни, като тези в Ирак и Афганистан???

Какъв е този социален президент, който дума не обели срещу престъпното решение на ръководството на Капиталистическата левица с плоския данък?

„Къде бееее” – би казал народният любимец Тодор Колев. Къде бе другарю Станишев, другарю Петър Димитров, ваше бивше величество Симеоне и ... разни други „народолюбиви чеда”? Кьорави ли сте да видите как е в нормалната част на Европа, та все очите ви са в такива като вас? Не разбрахте ли поне това, че в крайно дясната държава ФРГ даже за бедния (т.е. получаващия 16 000 лв на година) човек данъкът за доход е 0, а за богатия господин достига 47 %???

Не – вие не сте социалистическа левица, както и да се прекръщавате!

А грешката на народа, т.е. на населението на тази бедна държавица се състои в това, че преди 20 години се остави да го лъжат и мамят – ако беше иначе, Народът щеще да закрие тодорживковото „БКП” и да си открие хора за една автентично лява, социално-справедлива и демократична организация, имаща наистина характер на автентична Левица. Тогава нямаше да има заграбена народна собственост, нямаше да има олигарси и нямаше периодично да питаме Лилов и бледата му сянка Станишев, „имало ли е куфарчета” или е нямало”.

(Нека Сергей не се обижда на названието си „бледа сянка” – достатъчно е да се вгледа в своето основно „философско” съчинение пълно с грешки и безсмислия „Защото сме социалисти”, за което уважаваната от мене Велислава Д. като се чудеше все пак, как да го похвали в написания от нея преговор към книжлето, бликна в следната многозначителна мисъл: „била написана за пет вечери и един цел ден!”)

Но и как да не направи тази грешка такова население, в което всеки втори гледа да е близък с властта и „партията” (все едно коя!), „за да се оправи”?

Така че засега ще си слушкаме по ТВ-тата рейтингите, написани от райчевците и няма да се сещаме, че половината сме мошеници, а другата половина отчаяници, на които пък лозунгът е „карай да върви, всички са лоши” ....Тагове:   народ-население,


Гласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 3589170
Постинги: 3466
Коментари: 877
Гласове: 926
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930