Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2017 13:07 - Засилване на държавния контрол върху чуждестранните парични транзакции
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 533 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Засилване на държавния контрол върху чуждестранните парични транзакции

(Когато държавата се грижи за държавата – има държава! Когато не се грижи – има неоколония!)

* информация за леви, десни и централни политици и политикани-търговци

Пекин, 08.08.2017

Според съобщение на Държавното управление на КНР за валутен контрол, съгласно изискването по сбора на данни за операциите, извършени с помощта на банковите карти на Китай зад граница, от 21 август ежедневно до обед ще бъде предоставяна информация за чуждестранните транзакции чрез картите на китайските банки.

С други думи, информацията за извършените операции в чужбина с китайски банкови карти, а именно заснетите налични и други действия на сума повече от 1000 юана ще се предават на Държавното управление за валутен контрол на Китай. Съответното постановление на това ведомство е прието в началото на юни, а изпълнението официално ще започне на 1 септември т.г.

          ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ПРЕДАВАНЕТО НА АКТИВИ И ПРАНЕ НА ПАРИ

          Сега банковата карта вече е станала главен инструмент по осъществяване на различни плащания зад граница. Съгласно китайските статистически данни през 2016 г. общият обем на сделките, извършени от физически лица зад граница с помощта на китайски банкови карти е надхвърлил 120 милиарда долара.

Вследствие на разширяването на международното взаимодействие в борбата с прането на пари и тероризма е необходимо да се повишава степента на прозрачност на финансовите операции зад граница, а също така и качеството на статистическите данни по банковските карти.

Според съобщението на вестник „Бейдзин цинян“ във връзка с това, че понастоящем Китай все още не е развил напълно валутния контрол, съществуват множество бариери в политическите постановки за извеждането на голяма сума лични средства зад граница.

Именно затова в миналото немалко хора с помощта на банкови карти са премествали активи и извършвали пране на пари.

Например някои лица са закупували фишове в казината, използвайки банкови карти, а после са ги обменяли или връщали обратно, за да получат наличността. Освен това, редица лица са придобивали предмети за разкош, куфарчета и колекционни експонати с помощта на банкови карти, а после са ги препродавали и са получавали наличността.

В някои магазини за продажба на скъпоценности и часовници в гр. Аомън (Макао) на туристите от континентален Китай се е разрешавало да извършват фалшиви покупки с помощта на банковите карти на Union Pay, а после са им връщали наличността.

Отделни хора са се занимавали с препродажба на банкови карти, за да вземат пари от чужбина, способствайки по този начин „предаването на активи“ от типа „движещи се мравки“, т.е. пренасяне от един към друг.

          През последните години Държавното управление за валутен контрол на КНР засилва проверката, тъй като тези, които перат пари, използват пролуките в политическите постановки и се занимават с финансови машинации. Неограниченото използване на пари в чужбина остава в миналото, а с новите правила на автоматична статистика ще се подлагат разходите в размер на повече от 1000 юана чрез китайски банкови карти зад граница.

          Ако подобни операции продължат още дълго време, то това ще предизвика преди всичко подозрението в пране на пари, а съответните лица ще попаднат под особено внимание.

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5259118
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031