Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2016 23:59 - Ще успеят ли САЩ да превърнат Черно море в америкaнско езеро? – Поживем, увидим!
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 618 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 12.12.2016 00:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ще успеят ли САЩ да превърнат Черно море в америкaнско езеро? – Поживем, увидим!

11.12.2016

Командващият на известния Шести флот на САЩ, дислоциран в Средиземно море, направи оглушително заявление. Той съобщи, че НАТО може да заобиколи Крим с бойни кораби и въобще да увеличи „продължителността на патрулирането на американски бойни кораби в Черно море“ въпреки конвенцията от Монтрьо.

В този документ има много ограничения, особено строги към страните, които  нямат собствен изход към черноморското крайбрежие. Най-важните от тях са: абсолютната забрана за техните самолетоносачи да преминават Проливите и ограничаването на времето за пребиваване в Черно море на бойни кораби с определено водоизместване под техен флаг до 21 денонощия.

Посочените срокове за хипотетично и изцяло противоправно бойно патрулиране позволяват да се предположи, че споменатият адмирал от 6 флот на САЩ е запознат с някои документи или техни проекти, родили се примерно във Вашингтон.

Интересен е винаги въпросът за спазване на международното право. В съответствие с мождународната конвенция от Монтрьо, корабите не могат да се намират повече от 21 дни в Черно море. Следователно американците претендират за изменение на Конвенцията. В такъв случай тя трябва да бъде променяна в съответствие с международното право, считат експертите.

 

Самите САЩ не са участници в Конвенцията от Монтрьо и нееднократно са заявявали, че те не считат нейните постановки задължителни за изпълнение. Нещо повече, САЩ отдавна провеждат политика, насочена към подриване на установения порядък за използване на проливите Дарданели и Босфор. Това предупреждение дойде от Русия още през 2014 г.

Руските военни вече бяха обяснили, че всеки кораб на 6 американски флот или на ВМС на други страни от НАТО, който влезе в Черно море, традиционно ще бъде взет на прицел от Черноморския флот на Руската федерация и от системите „Бал“ и „Бастион“ , а също така него ще могат да го навестят в неутрални води Бъздушно-космическите средства на Русия.

Флотът на НАТО не представлява реална опасност или стойност за оказване на натиск върху Русия като поддръжка на Украйна.

Онези бойни единици, които се намират в акваторията, даже и да поискат, не биха могли да нанесат значителни вреди на руския Черноморски флот или върху територията на Русия – още повече, че в случай на агресия по отношение на Русия времето на техния живот ще представлява от 5 до 10 минути.

Но пък Трета световна война нали никой не иска? – Особено по-богатите държави, които биха имали повече какво да загубят ...

            Официалният представител на Русия към НАТО Александър Глушко заяви следното:

"В днешно време НАТО се опитва да пренесе конфронтационните схеми в акваторията на Черно море. Но в НАТО прекрасно разбират, че Черно море никога няма да се превърне в „Натовско езеро“ и ние ще предприемем всички необходими мерки, за да неутрализираме възможните заплахи и опити за силов натиски върху Русия от южното направление!

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5316720
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930